آبگیری 35 درصد ازظرفیت تالاب بین المللی هامون
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب ،احمدعلی موهبتی روز شنبه در حاشیه بازدید از مناطق مختلف سیستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با اقداماتی که از ماهها قبل انجام شده اکثر کانون های ریزگرد تالاب بین المللی هامون آبیاری شده و کشور همسایه نیز در راستای آبگیری کانون های گرد و غبار تالاب همکاری لازم را داشته است.
وی ضمن اعلام آمادگی برای کمک به سیل زدگان کشور افغانستان گفت: براساس آموزه های دینی به اصل 'اول همسایه، سپس خانه' اعتقاد داریم و علاقه مندیم در صورت نیاز به سیل زدگان کشور همسایه نیز کمک رسانی کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: همراهی و همدلی خوبی در دو سوی مرز وجود دارد و قطعا مردم سیستان نیز همانگونه که تاکنون به مرد کشور همسایه توجه داشته اند از این به بعد هم این رویه را ادامه خواهند داد.
وی خاطرنشان کرد: در جریان سیلاب اخیر همه اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان و شهرستان های پنجگانه سیستان با روحیه جهادی و انقلابی پای کار بودند.
موهبتی ادامه داد: در بعضی روزها حتی تا 300 دستگاه ماشین آلات بخش دولتی و خصوصی به منظور آمادگی و جلوگیری از خسارات احتمالی سیلاب مشغول به کار بودند.
وی افزود: دستگاههای متولی و مجموعه اعضای ستاد بحران سیستان و بلوچستان اقدامات خوبی انجام دادند؛ همچنین دستگاههای اجرایی، امنیتی و انتظامی استان با ستاد مدیریت بحران کاملا هماهنگ بودند.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: معاون هماهنگی امور عمرانی به اتفاق مدیر کل مدیریت بحران استانداری بیش از پنج روز به طور شبانه روزی در منطقه سیستان حضور مستمر داشتند.
وی افزود: همچنین تمامی فرمانداران، بخشداران، دهیاران، شوراها، معتمدان و خود مردم محلی با نصب چادر و حضور در محل و با همکاری و همیاری همدیگر پای کار بودند.
موهبتی اظهار داشت: امروز نیز از مسئولان کشوری دعوت کردیم تا با حضور در این محل، هم برای اجرای پروژه های کنترلی و هم تامین اعتبار لازم از نقاط مختلف سیستان بازدید کنند تا در نشست جمع بندی تصمیمات خوبی اتخاذ شود.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب و دولت توجه جدی به منطقه سیستان دارند.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: دستگاههای متولی نیز اقدامات لازم را انجام می دهند تا ضمن کنترل و بهره گیری کامل از آب ورودی، مردم آسیب دیده از سیلاب نیز هرچه زودتر به منازلشان برگردند.
وی ادامه داد: باید اصلاح هندسی مسیرهای رودخانه انجام و نقاط آسیب پذیر شناسایی شود ضمن اینکه تحکیم بنای رودخانه ها و رفع تصرف از تمام رودخانه های سیستان و بلوچستان نیز ضرورت دارد.