سیلاب و رانش زمین در اندونزی 19 کشته و مفقود برجای گذاشت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا از جاکارتا پست ، سیلاب و رانش زمین همچنین با نابود کردن صدها خانه ، پل و جاده و مسدود کردن راههای ارتباطی سبب تخلیه اجباری قریب به 12 هزار نفر نیز شده است.
آژانس بلایای طبیعی اندونزی گزارش داد: 9 منطقه و شهر در اطراف استان بنگکولو در جزیره سوماترا تاکنون درگیر سیلاب شدید شده و با بدترشدن شرایط آب و هوایی و شدت یافتن باران های سیل آسیا، مردم بیشتری دراین منطقه با خطر مواجه خواهند شد.
سوماترا با وسعت تقریبی 470 هزار کیلومتر مربع و حدود 45 میلیون نفر جمعیت از جزایر بسیار بزرگ اندونزی و ششمین جزیره بزرگ جهان و بزرگترین جزیرهای است که تمام خاک آن در کشور اندونزی قرار دارد.
طبق گزارش آژانس بلایای طبیعی اندونزی ، اگر سطح آبهای خروشان سیل در برخی از این مناطق فروکش کرده اما پیش بینی هواشناسی دراین مناطق حاکی از تخریب گسترده تر و بیشتر این بخش از اندونزی دراثر سیل و رانش احتمالی زمین است.
این سازمان تاکنون منطقه امنی برای اسکان موقت حدود 13 هزار نفر با آشپزخانه و پناهگاه سیار را تدارک دیده و گزارش ها حاکی از آن است که مردم بسیاری از مناطق دور افتاده در جزیره سوماترا باید خانه های خود را ترک کنند.
اندونزی هر سال به ویژه همزمان با فرارسیدن فصل باران های مونسون، ( اکتبر و آوریل) شاهد وقوع سیلاب های تخریبی گسترده است.
برخی نواحی جاکارتا پایتخت اندونزی نیز در هفته جاری شاهد باران های بسیار تند و شدید بود که سیلاب های ناشی از آن سبب کشته شدن 2 نفر و تخلیه اجباری 2 هزار نفر از خانه هایشان شد.
این سیلاب ها به محیط زیست حیات وحش مناطق درگیر نیز آسیب های جدی وارد کرده به گونه ای که در برخی از مناطق سیل زده از جمله بوگور در حوالی جاکارتا مردم ناگزیر از مقابله با خطرات ناشی از مارهای پیتون بزرگ نیز شده اند.
مسئولان محلی می گویند در بوگور، مردم گزارش مقابله با 14 پیتون بزرگ را داده اند که نیروهای ویژه توانسته اند 6 حلقه را گرفتار سازند اما 8 حلقه دیگر خطرات جدی را برای بومیان فراهم ساخته اند.
مجمع الجزایر اندونزی با بیش از 17 هزار جزیره کوچک و بزرگ در اقیانوس آرام واقع شده که به دلیل قرار گرفتن بر حلقه آتش مستعد بروز سیلاب های گسترده ، زلزله های پرقدرت، آتشفشان های خطرناک و سونامی های مهیب است.
براساس گزارش آژانس بلایای طبیعی این کشور، در سال 2017 میلادی افزون بر 11 هزار و 500 زمین لرزه، اندونزی را لرزاند که در نتیجه هزار کشته و خسارت های زیادی برجای گذاشت.