ماهواره ظفر شهریور ماه تحویل سازمان فضایی می شود
به گزارش اقتصادنیوز؛ جبارعلی ذاکری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر ساخت و مونتاژ اجزاء و تست های اولیه انجام شده است و تا دو ماه آینده برای آزمایش کامل ماهواره اقدام می شود.
به گفته ذاکری، مرحله ساخت ماهواره به اتمام رسیده و مراحل تست و کنترل های نهایی در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: تیم سازنده ماهواره از مرکز تحقیقات ماهواره دانشگاه و متشکل از اعضای هیات علمی، اساتید و دانشجویان دکتری علم و صنعت است.
وی با اشاره به هزینه ساخت ماهواره اظهار کرد: قرارداد ماهواره در چهار سال گذشته منعقد شده است و در حال حاضر با تغییر نرخ های صورت گرفته هزینه ها نیاز به بازنگری دارد. یکی از دلایل تعویق تحویل پروژه و ساخت آن، هزینه خرید برخی از اجزاء مورد نیاز از خارج کشور بود. ماهواره ظفر نسبت به نوید 50 درصد افزایش هزینه داشته است.
ذاکری با اشاره به ماهواره پیام امیر کبیر و دوستی صنعتی شریف گفت: هیچ کدام از ماهواره های پیام و دوستی مشکل فنی نداشتند و ایراد در پرتابگر ماهواره بود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه مذاکرات فنی درباره ظفر انجام شده تا پرتاب موفقیت آمیز باشد، تصریح کرد: مقرر شده پیش از پرتاب این ماهواره تست اولیه برای مسافت مدار 500 کیلومتری توسط پرتابگر انجام شود تا این ماهواره با اطمینان پرتاب و در مدار قرار گیرد.
ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت ایران، دارای وزن 90 کیلوگرم و طول عمر تجهیزاتی یک و نیم سال است. بر روی این ماهواره چهار دوربین رنگی نصب میشود. این دوربینها دارای وضوح 80 متری است و قادر به تصویربرداری از سطح زمین است.
همچنین این ماهواره حداقل 300 درصد نسبت به ماهواره نوید در وضعیت بهتری قرار دارد و دارای سیستم کنترل پیشرفته تری است. تصاویر ارائه شده از طریق ماهواره ظفر می تواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگل ها، بررسی زمین های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و استفاده از تصاویر در جهت بررسی بحران های طبیعی به کار گرفته شود.