دو خبرنگار فاش کننده جنایات میانماری‌ها آزاد شدند

کدخبر: ۲۸۱۹۷۴
دو خبرنگار که به جرم ثبت و انتشار گزارش های مرتبط با کشتار و سرکوب گسترده مردم مسلمان روهینگیا توسط نظامیان و بودائیان افراطی میانمار زندانی شده بودند به دنبال فشارهای بین المللی پس از 500 روز تحمل حبس از آزاد شدند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این دو خبرنگار بازداشت شده یک رسانه خارجی در میانمار که رخدادهای مرتبط با کشتار مسلمانان روهینگیایی را پوشش خبری می دادند، در دادگاهی در سپتامبر سال 2018 در یانگون به اتهام انتشار اسناد دولتی مجرم شناخته شده و به تحمل 7 سال زندان محکوم شده بودند.

این خبرنگاران رویترز با عفو عمومی پادشاه میانمار امروز سه شنبه از زندانی در یانگون آزاد شدند.

'ون لون' 32 ساله و 'کیاو سوئی اوو' 27 ساله دو خبرنگار جوانی هستند که از ماه دسامبر 2017 به اتهام نقض قانون حفظ اطلاعات کشور در مورد عملیات نظامی ارتش میانمار در ایالت راخین بازداشت شده و در 500 روز گذشته در زندان به سرمی برند.

دو خبرنگار میانماری که برای رویترز کار می کردند، گزارش هایی از کشتار یک گروه 10 نفره از مردم روهینگیا در روستای 'ایندین' راخین در روز دوم سپتامبر 2017 توسط نیروهای ارتش و نیروهای امنیتی این کشور منتشر کرده بودند. 

این گزارشگران همچنین فیلم های متعددی در مورد این جنایت را پس از گفت و گو با روستائیان و خانواده های این قربانیان فاش کرده بودند.

دادگاه عالی میانمار در اوایل ماه آوریل گذشته با دادخواست این خبرنگاران برای فرجام خواهی مخالفت کرده بود.

این دو خبرنگار هنگام آزادی از زندان با استقبال گروه زیادی از روزنامه نگاران روبه رو شدند.

وکلای این خبرنگاران اعلام کردند آزادی این افراد پس از ماهها گفت وگو با دولت این کشور انجام شده است.

ارتش میانمار در سالهای اخیر با استفاده از قانون جلوگیری از نشر اطلاعات امنیتی رسانه های داخلی این کشور را از پوشش وقایع مرتبط با سرکوب روهینگیایی ها باز داشته است. از این رو خبرنگاران و گزارشگران به ویژه افرادی که کشتار و سرکوب روهینگیایی ها و دیگر اقلیت های این کشور را توسط ارتش و گروههای افراطی فاش سازند، هدف حمله نظامیان قرار می گیرند.

ارتش میانمار در آگوست 2017 میلادی نیز به طور سیستماتیک یک جنگ تمارعیار را علیه اقلیت روهینگیا در ایالت راخین این کشور آغاز کرد که بر اساس گزارش نهادهای حقوق بشری در اثر این جنگ گسترده بیش از 10 هزار نفر از روهینگیایی ها کشته و افزون بر 750 هزار نفر دیگر از خانه هایشان آواره شده و به کشور بنگلادش در همسایگی میانمار پناه بردند.

گزارشگران سازمان ملل رهبران و فرماندهان ارشد نظامی در میانمار را متهم به پاکسازی نژادی کرده اند.

دولت میانمار که تحت فشارهای شدید بین المللی قرار دارد درابتدای ماه جاری با صدور فرمان عفو عمومی برای آزادی زندانیان سعی کرده تا از این فشارها بکاهد.

طبق گزارش های رسانه های درمرحله اول بیش از 9 هزار نفر زندانی در روز 17 آوریل همزمان با نخستین روز از شروع سال جدید میانمار آزاد شدند اما فقط 2 نفر از زندانیان سیاسی در میان آزاد شدگان بودند.

'وین میت' رئیس جمهوری میانمار درمرحله دوم نیز با صدور فرمان عفو عمومی در هفته گذشته آزادی بدون قید و شرط قریب به 7 هزار زندانی را درسراسر این کشور جنوب شرق آسیا تضمین کرد تا فشارهای بین المللی علیه میانمار کاهش یابد.

بر اساس گزارش های رسانه ای اکثر مجرمان اجتماعی و قاچاقچیان موادمخدر میانماری در فهرست آزاد شدگان قرار گرفته اند و تعداد کمی از زندانیان سیاسی و اجتماعی درمیان آزاد شدگان قرار دارند.

گفته شده در سومین مرحله از عفو عمومی قرار است 6 هزار زندانی دیگر نیز آزاد شوند.

منتقدان بین المللی تاکنون بارها از افزایش تعداد زندانیان در میانمار به ویژه زندان سیاسی و حقوق بشری ، خبرنگاران و فعالان حقوق مدنی ابراز نگرانی کرده بودند.

ایالت راخین در خلیج بنگال به عنوان خانه و زادگاه میلیون ها مسلمان روهینگیایی تاکنون شاهد عملیات گسترده سرکوب نظامیان و بودائیان افراطی علیه این اقلیت فقیر بوده به گونه ای که صدها هزار نفر از آنها از بیم جان خود به بنگلادش و یا دیگر کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا فرار کرده اند.

این منطقه از سال 2017 تاکنون همچنان شاهد عملیات سرکوب ، کشتار و کوچ اجباری روهینگیایی ها توسط ارتش میانمار است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید