تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر رضایت نوجوانان از زندگی

کدخبر: ۲۸۲۲۶۹
​اقتصاد نیوز:یافته‌های یک پژوهش روی دوازده هزار نوجوان بریتانیایی نشان می دهد که تاثیر شبکه های اجتماعی روی رضایت نوجوانان از زندگی "ناچیز" است.
تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر رضایت نوجوانان از زندگی

به گزارش اقتصاد نیوز، به گفته این تیم پژوهشی از دانشگاه آکسفورد، خانواده، دوستان و شرایط مدرسه تاثیر بیشتری روی سلامت نوجوانان دارند.

این تیم می‌گوید این پژوهش نسبت به موارد پیشین عمیق‌تر و قابل اعتمادتر است و از شبکه‌های اجتماعی خواسته داده‌های مربوط به نحوه استفاده از این شبکه‌ها را منتشر کنند تا تاثیر تکنولوژی روی زندگی جوانان روشن‌تر شود.هدف این پژوهش که در نشریه آکادمی ملی علوم آمریکا، پی ان ای اس، منتشر شده پاسخ به این پرسش است که آیا نوجوانانی که بیش از حد میانگین از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند از زندگی خود ناراضی‌ترند یا برعکس، آیا نوجوانان ناراضی از زندگیشان بیشتر از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

پژوهش‌های پیشین درباره ارتباط میان زمان صرف شده جلوی صفحه نمایش و تکنولوژی و سلامت روان نوجوانان اغلب ضد و نقیض بوده‌اند.

پروفسور اندرو پرزیبیلسکی و ایمی اوربن، از موسسه اینترنت آکسفورد در دانشگاه آکسفورد می‌گویند که پژوهش‌های پیشین مبتنی بر شواهد محدود بوده‌اند و تصویر کاملی را ارائه نمی‌کنند.

بنا بر پژوهش اخیر، تاثیر شبکه‌های اجتماعی روی رضایت از زندگی ناچیز و کمتر از ۱ درصد است.

پروفسور پرزیبیلسکی، مدیر این پژوهش، می‌گوید: «۹۹.۷۵% رضایت یک فرد از زندگی‌اش هیچ ربطی به استفاده او از شبکه‌های اجتماعی ندارد.»

در این پژوهش که بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ انجام شده است از نوجوانان ۱۰ تا ۱۵ ساله پرسیده شد به چه میزان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می کنند و همچنین از جنبه‌های مختلف زندگی‌شان چقدر راضی هستند.

پروفسور پرزیبیلسکی می‌گوید: «والدین نباید نگران زمان سپری شده روی شبکه‌های اجتماعی باشند. چنین نگرشی اشتباه است.»

«ما همه فکر و ذکرمان این شده که فرزندمان چقدر روی گوشی موبایل یا صفحه های دیگر وقت می‌گذراند اما این نگرانی دیگر موضوعیتی ندارد. یافته‌های ما شواهدی برای نگرانی زیاد ارائه نمی‌کنند.»

پژوهشگران می گویند حالا وقت آن است که گروه‌هایی که بیشتر در معرض خطر از جانب شبکه‌های اجتماعی هستند و فاکتورهایی که سلامتشان را تهدید می‌کنند مشخص شوند.

هدف آن‌ها این است که با شرکتهای مالک این شبکه‌ها همکاری کنند تا ببینند مردم نه تنها چقدر وقت روی این شبکه‌ها سپری می‌کنند، بلکه چگونه از آنها استفاده می‌کنند.

'اولین گام کوچک'

خانم اوربن، از مولفان این پژوهش و استاد روانشناسی در دانشگاه آکسفورد، می‌گوید شبکه‌های اجتماعی باید داده های مربوط به استفاده کاربران را منتشر و از پژوهش‌های مستقل حمایت کنند.

او می گوید: «این دسترسی برای این که ببینیم شبکه‌های اجتماعی چه نقش‌هایی در زندگی نوجوانان ایفا می‌کنند حیاتی است.»

دکتر مکس دیوی، مسئول بهبود سلامت در کالج سلطنتی پزشکی و سلامت کودکان، از همکاری شبکه‌های اجتماعی و دانشمندان استقبال می‌کند و این تحقیق را "اولین گام کوچک" می داند.

در همین حال، او می‌گوید موضوعات دیگری هم باید بررسی شوند مانند تداخل زمان سپری شده روی موبایل و شبکه‌های اجتماعی با وقت خواب، ورزش و وقت اختصاص یافته به معاشرت با دوستان و خانواده.

«ما توصیه می‌کنیم که از یک ساعت مانده به وقت خواب از صفحه موبایل و کامپیوتر پرهیز شود چون صرفنظر از بحث سلامت روان، نوجوانان به خواب خوب نیاز دارند.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید