داماد علیه برادر زن/ چه کسی پروژه حذف علی مطهری را کلید زد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبر فوری، چهارمین دوره انتخابات هیئت رئیسه مجلس دهم در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و با وجود حضور مجدد محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس برای کسب کرسی مجلس بازهم طبق پیشبینیها صورت گرفته علی لاریجانی با کسب 155 رای از مجموع 274 آرای ماخوذه توانست برای دوازدهمین سال پیایی برکرسی ریاست مجلس تکیه بزند.
در این دوره از انتخابات مجلس به صراحت میتوان گفت که فراکسیون امید یا همان اصلاحطلبان بازنده اصلی این میدان بودند و با شکست عارف از لاریجانی برای کسب کرسی ریاست عملا حذف علی مطهری از جایگاه نائب رئیسی نیز سبب شد تا وضعیت برای فراکسیون امید که به اذعان برخی اکثریت مجلس را برعهده دادند به گونه دیگری رقم بخورد اما در این بین به صراحت میتوان گفت که شاید باخت عارف از لاریجانی برای تصدی کرسی ریاست خیلی هم برای امیدیها ناراحتکننده نبود که حذف علی مطهری شکست آنها را در این انتخابات سنگینتر کرد.
اینکه چه جریانی و چه کسانی پروژه حذف علی مطهری از ترکیب هیئت رئیسه را کلید زدند بدون شک موضوع مهمی است که نمیتوان از آن گذر کرد چرا که یکطرف این ماجرا به علی لاریجانی داماد خانواده مطهری گره میخورد و برخی از نمایندگان مجلس بر این باورند که وی برای حفط منفعت شخصی خود و جایگاه ریاست مجلس حتی حاضر شده است از علی مطهری گذر کند و با فراکسیون ولایی پای میز مذاکره بنشیند.
مواضع این روزهای علی لاریجانی از دید برخی از چهرههای سیاسی تعبیر کننده این است که این مرد محافظهکار عالم سیاست شاید نیم نگاهی به انتخابات ریاستجمهوری 1400 دارد که سعی میکند برای حفظ قدرت و جایگاه فعلی خود فرصتی را از دست ندهد چرا که روند و نمودارهایی که از میزان رای وی در انتخابات هیئت رئیسه مجلس وجود دارد به خوبی روشنکننده این است که قدرت کاریزماتیک مرد شماره یک مجلس به دلیل مواضع دوگانهای که داشته است در حال افول است از این رو وی برای حفظ این جایگاه از هیچ فرصتی دریغ نخواهد کرد.
در نمودار زیر به صورت آماری و دقیق شیب آرای علی لاریجانی در انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به نمایش درآمده است:
کسانی که مطهری را حذف کردند باید جواب مردم را بدهند/ فراکسیون امید تمام تلاش خود را به کار گرفت
بهرام پارسایی عضو فراکسیون امید مجلس در گفت و گو با خبر فوری درباره نحوه تصمیمگیری فراکسیون امید پیرامون انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: در ابتدا باید بگویم فراکسیون امید دارای اعضا و ترکیب مشخصی است از این رو نحوه رای دادن اعضا این کمیسیون در انتخابات هیئت رئیسه روشن است و ما براین اساس رویکرد تشکیلاتی درستی را اتخاذ کردیم.
وی افزود: ما در انتخابات هیئت رئیسه براساس تصمیمی که در مجمع عمومی فراکسیون امید صورت گرفت وارد عمل شدیم و با توجه به اینکه اعضا فراکسیون 105 نفر بودند در روند انتخابات برای تعیین رئیس مشارکت فراکسیون کاملا منطقی و روشن بود که این روند در انتخاب نواب رئیس نیز صورت گرفت.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اینکه در نشست مجلس چرا علی مطهری نتوانست کرسی نائب رئیسی مجلس کسب کند بدون شک به دلیل اتفاقات دیگری بود که در مجلس رخ داد از این رو بهتر است درباره این موضوع اعضای سایر فراکسیونهای مجلس اظهارنظر کنند.
پارسایی خاطرنشان کرد: اعضای فراکسیون امید بر حضور مجدد علی مطهری در ترکیب هیئت رئیسه تاکید داشتند و در این راستا رای خود را نیز به صندوق انداختند اما دیگردوستانمان در دو فراکسیون مستقلین و ولایی با هدفی از پیش تعیین شده عملا زمینه حذف علی مطهری را فراهم کرده و به هدف خود نیز رسیدند.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر افکارعمومی درباره حذف علی مطهری در انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نگران هستند بهتر است از فراکسیون مستقلین و ولایی در این راستا سوال کنند چراکه فراکسیون امید در این راستا وظیفه خود را انجام داده است.
جلال میرزایی دیگر عضو فراکسیون امید نیز درباره انتخابات امروز هیئت رئیسه مجلس و حذف علی مطهری به خبر فوری گفت: آقای عارف یکی از چهرههای و سرمایههای جریان اصلاحات است از این رو ما به پشتوانه سیاسی که از وی وجود دارد در مجمع عمومی فراکسیون امید در راستای حضور مجدد وی در انتخابات هیئت رئیسه مجلس به جمعبندی رسیدیم که متاسفانه نتیجه مدنظر ما حاصل نشد.
وی با بیان اینکه فراکسیون امید خود را بازنده انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نمیداند افزود: ما تلاش خودمان را انجام دادیم ولی نتیجه نگرفتیم که در این مسیر دلایل بسیاری وجود دارد که بدون شک نمیتوان همه آن را تفسیر کرد.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به ائتلاف پنهانی فراکسیون مستقلین و نمایندگان ولایی برای کسب کرسیهای مجلس تصریح کرد: درست است که دوستان نماینده در این دو فراکسیون از بیان صریح ائتلاف خود طفره رفتند اما برای همه روشن است که این دو فراکسیون باهم ائتلاف کرده بودند.
لاریجانی باید درباره حذف مطهری شفاف سخن بگوید
میرزایی خاطرنشان کرد: واقعا قابل باور نیست که چرا برخی از آقایان از عدم ائتلاف میان فراکسیون ولایی و مستقلین سخن بگویند در حالی که علی لاریجانی صبح دیروز با نمایندگان ولایی جلسه داشته است.
وی تاکید کرد: علی لاریجانی به طور مکرر چند روزی است که با اعضای فراکسیون ولایی جلساتی را برای پیروزی در انتخابات هیئت رئیسه برگزار میکرد از این رو بدون شک این رویه بیان کننده این است که لاریجانی برای منفعتطلبی خود و تکیه دوباره بر جایگاه ریاست بر سرعلی مطهری معامله کرد و ترجیح داد تا فرد دیگری جایگزین وی در ترکیب هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی شود.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر کدام از دوستان در فراکسیون ولایی و مستقلین موضوع ائتلاف را انکار کند قطعا قابل باور نیست چرا که مردم به خوبی متوجه هستند که روند حذف علی مطهری از ترکیب هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به چه شکلی صورت گرفته است.