با این قرص حافظه تان را از دست می دهید

کدخبر: ۲۸۸۰۲۵
اقتصادنیوز: تحقیقات جدید نشان می دهد رابطه معنا داری بر مصرف برخی از قرص ها و کاهش حافظه وجود دارد ما در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته ایم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پرشین وی؛ فراموشی و آلزایمر به خیلی از فاکتورها بستگی دارد  اما تحقیقات جدید نشان دهنده رابطه بین فراموشی و آلزایمر و خوردن برخی از قرص ها را گواهی می دهد محققان کشف کرده اند که ارتباط جالبی بین مصرف بنزودیازپین‌ها و  از دست دادن حافظه  وجود دارد و همچنین برخی داروهایی دیگر که در این مطلب از پرشین وی گردآوری شده است نشان دهنده این است که خوردن این داروها بر روی حافظه تاثیرگذار است

از دست دادن حافظه

تقویت حافظه محققان حدود ۲ هزار مورد بیماری آلزایمر بالای ۶۶ ساله که در «کِبِک» زندگی می‌کردند را بررسیکردند؛ به همه آنها «بنزودیازپین» تجویز شده بود.

محققان این افراد را با حدود ۷ هزار نفر از افراد سالم هم سن و سال که در هم‌آنجا زندگی می‌کردند مقایسه کردند.

به گفته محققان، تحقیقات نشان داد که ارتباط ظاهری بین مصرف بنزودیازپین‌ها و بیماری آلزایمر وجود دارد.

لازم است بدانید که بنزودیازپین‌ها در درمان بی‌خوابی، آرام‌بخش، شل‌کننده عضلانی، درمان اضطراب و صرع و غیره کاربرد دارند و بسته به سرعت اثر و نیمه‌عمر به انواع گوناگون مانند دیازپام، اگزازپام، فلورازپام، آلپرازولام، کلونازپام، میدازولام، تمازپام، کلردیازپوکساید و غیره تقسیم می‌شوند.

از دست دادن حافظه

ارتباط ظاهری بین مصرف بنزودیازپین‌ها و بیماری آلزایمر وجود دارد.

بیشتر بدانید داروهایی که فراموشی می آورند

۱- داروهای ضد استرس و ضد اضطراب (بنزودیازپین ها)

بنزودیازپین ها داروهای کاربردی در درمان انواع اختلالات همراه با استرس، آشفتگی و تشویش، گرفتگی های عضلانی و همچنین پیشگیری از حملات عصبی هستند. از دست دادن حافظه بنزودیازپین ها به دلیل داشتن تاثیرات مسکنی، در درمان بی خوابی و استرس های همراه افسردگی نیز کاربرد دارند ، مثل: آلپرازولام، کلرودیازپوکساید، کلونازپام، دیازپام، از دست دادن حافظه فلورازپام، لورازپام، میدازولام و تریازولام.

چگونه؟

بنزودیازپین ها فعالیت برخی نقاط کلیدی مغز را تعدیل می کنند. از جمله بخش هایی از مغز که نقش مهم انتقال رویداد ها از حافظه کوتاه مدت از دست دادن حافظه به حافظه بلندمدت را دارند. در واقع به این خاطر است که بنزودیازپین ها برای بیهوشی بیماران نیز استفاده می شوند.

داروهای ضد تشنج با تعدیل انتقال پیام های عصبی در سیستم عصبی مرکزی باعث کاهش حملات صرع می شوند. اما لازم است بدانیم تمام داروهایی که انتقالات عصبی در سیستم عصبی مرکزی را کاهش می دهند، می توانند منجر به کاهش حافظه نیز گردند

۲- داروهای کاهنده کلسترول (استاتین ها)

این گروه از داروها که برای کاهشکلسترول خون استفاده می شوند که یک نوع چربی خون است، مثل آتورواستاتین، لوواستاتین، پاراواستاتین، روسوواستاتین و سیم واستاتین.

داروهایی که باعث کاهش حافظه می شوند چیست

چگونه؟

داروهایی که سطح کلسترول خون را کاهش می دهند، می توانند باعث اختلال در حافظه و همچنین اختلال در سایر فعالیت های مغزی وابسته به کلسترول شوند. در مغز ما، کلسترول برای ارتباط بین سلول های عصبی بسیار حائز اهمیت است. از جمله فعالیت های مغزی که با کاهش سطح کلسترول بیشترین تاثیر را می پذیرند حافظه و یادگیری هستند.

از دست دادن حافظه

داروهایی که سطح کلسترول خون را کاهش می دهند، می توانند باعث اختلال در حافظه شود

۳- داروهای ضد صرع

این داروها در درمان طولانی مدت بیماری صرع کاربرد دارند. این داروها مخصوصا در درمان دردهای عصبی، اختلال دو قطبی، اختلالات رفتاری و جنون استفاده می شوند، مثل: استوزولاماید، کربامازپین، ایزوگابین، گاباپنتین، اکسوکربازپین، پرگابالین،  والپروییک اسید و زونیسامید.

چگونه؟

داروهای ضد تشنج با تعدیل انتقال پیام های عصبی در سیستم عصبی مرکزی(CNS) باعث کاهش حملات صرع و تشنج می شوند. اما لازم است بدانیم تمام داروهایی که انتقالات عصبی در سیستم عصبی مرکزی را کاهش می دهند، می توانند منجر به کاهش حافظه نیز گردند.

ایران / تبیان

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید