این بیماران به بی اختیاری ادرار دچار خواهند شد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز: مهری مهراد رئیس انجمن نورویورولوژی ایران با اشاره به اینکه بیش از نیمی از مبتلایان به دیابت، با اختلال عملکرد مثانه روبرو میشوند، اظهار کرد: دیابت یک بیماری شایع متابولیک در دنیاست که بر دستگاه ادراری تحتانی بسیار اثرگذار است، مثانه فردی که دچار دیابت میشود در کنار اختلال عروقی دچار مشکلاتی عدیده خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر عفونتهای ادراری، مختل شدن کار سیستم عصبی خودکار مثانه نیز در این بیماران دیده میشود؛ این سیستم پیامهای عصبی را به مثانه و مجاری ادراری انتقال میدهد و در حس پُر شدن مثانه و تخلیه ادرار نقش دارد. با مختل شدن سیستم به این مهمی با اینکه مثانه پُر است فرد احساس ادرار کمتری کرده و دیرتر مثانه را تخلیه میکند.
مشکلات دیابتیها در دفع ادرار
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران درباره مشکلات بیماران دیابتی در دفع ادرار گفت: دیابت به آسیب عصبهایی منجر میشود که مسئول سلامت و کارکرد سیستم ادراری هستند؛ بهطور کلی زنها بیشتر از مردها به ترشح و یا بیاختیاری در ادرار مبتلا هستند و این موضوع به دلیل ساختار آناتومیک و تغییرات بدن در زمان حاملگی و زایمان آنها رخ میدهد، مردها بیشتر دچار جریان متناوب و انسداد میشوند.
وی افزود: مشکلات دفع ادرار با افزایش سن وخیم میشود، اما زمانی که فردی به دیابت مبتلاست، اختلال عملکرد مثانه و عفونت دستگاه ادراری برای او زودتر رخ میدهد.
مهراد گفت: در مثانه دو فاز پر شدن و خالی شدن ادرار وجود دارد و در افراد دیابتی چون اعصاب درست پیام را نمیرسانند ادرار خوب تخلیه نشده و فرد فکر میکند بهطور کامل تخلیهشده است.
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران تاکید کرد: با پیشرفت بیماری نوروپتی ایجادشده و ادرار فرد خوب تخلیه نمیشود و متوجه نیست و فکر میکند که تخلیهشده، ولی درجاتی از ادرار به دلیل حس نادرست و پیامهای عصب به مغز و مثانه خوب تخلیه نمیشود، ولی یک زیرشاخهای در ارولوژی است به نام نورویولوژی که این متخصصها با تشخیص بهموقع به بیمار کمک میکنند که اگر مثانه مشکل تخلیه و حس پر شدن دارد و با تستهای پیشرفته به سمت درمان هدایت شوند.