ظریف: عامل ناامنی در منطقه «تروریسم اقتصادی» آمریکا است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ وزیر خارجه ایران جمعه «تروریسم اقتصادی» دولت آمریکا علیه ایران را تنها عامل ناامنی در منطقه توصیف کرد.
ظریف در آغاز توئیت خود اشاره کرده همراه با «حسن روحانی»، رئیسجمهور ایران برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای به قرقیزستان سفر کرده است. او گفت در حاشیه این اجلاس، گفتوگوهای موثری با «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه و «شی جین پینگ»، رئیسجمهور چین انجام شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: «همراه با رئیسجمهور روحانی در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در قرقیزستان حضور دارم. گفتوگوهای چندجانبه مهم و صحبتهای دوجانبه مثمرثمری از جمله با رئیسجمهور شی و رئیسجمهور پوتین انجام شده است.»
اجلاس سازمان همکاری شانگهای
مذاکرات دوجانبه بین مقامات ارشد ایران و چین در چارچوب نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برگزار شد.
طبق این گزارش، در این دیدار گفتوگوها و مسائل همکاری دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت و مقامات 2 کشور بر ادامه تقویت مناسبات تأکید کردند.
امروز نوزدهمین دوره اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر بیشکک قرقیزستان با حضور مقامات ارشد 11 کشور منطقه در حال برگزاری است.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی درشانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.
در نشست این سازمان که تاریخ 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر «آستانه» پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای شدند.اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفتوگو با این سازمان هستند.
واکنش ظریف به حادثه دریای عمان
ظریف در ادامه توئیت خود به تنشهای اخیر در منطقه واکنش نشان داد و نوشت: «صرفاً اقدامات یکجانبه آمریکا از جمله تروریسم اقتصادی این کشور علیه ایران عامل ناامنی و تنشهای جدید در منطقه ما هستند.»
جزئیات حادثه دریای عمان
منابع خبری صبح پنجشنبه (23 خرداد/ 13 ژوئن) گزارشهایی از وقوع انفجار در دو نفتکش در دریای عمان منتشر کردند که ادعا شده «هدف حمله قرار گرفتهاند.»
جزئیات منتشر شده از این حادثه حاکی است نفتکش «فرونت التر» با پرچم جزایر مارشال و «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما به ترتیب حامل محمولههای «اتانول» و «متانول» بودهاند.
نفتکش اول مدتی پس از بارگیری در بندر ابوظبی دچار سانحه شده و کشتی دوم از «الجبیل» عربستان راهی سنگاپور بوده است.
وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد یکی از نفتکشهای حادثهدیده در دریای عمان حامل «محموله متعلق به ژاپن» بودهاند. این حادثه همزمان با سفر «شینزو آبه»، نخستوزیر ژاپن به تهران رخ داده است.
«عباس موسوی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنجشنبه از بروز این حادثه ابراز نگرانی کرد و «محمد جواد ظریف» نیز در توئیتر آن را مشکوک توصیف کرده بود.
دولت آمریکا بدون ارائه شواهد مستند، ساعاتی بعد از این حادثه ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد. «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت ارزیابی دولت آمریکا این است که ایران عامل این حمله بوده است.