قبرستان باید در شهر باشد تا یاد مرگ حفظ شود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی طی سخنانی در مراسم گرامیداشت پنجاهوچهارمین سالگرد شهدای موتلفه اظهار کرد: امروز دنیا دنبال طراحی بیخیالی نسبت به مرگ است و جوری مراسم تدفین و تشییع را طراحی میکنند که مروج همین نظر باشد تا یاد مرگ از انسان دور شود و کسی از مرگ و قبرستان نترسد.
وی افزود: ما هم در کشورمان همین ماجرا را داریم و در دوران وزارت کشور هم یکی از درگیریهای من با برخی این بود که قبرستان باید داخل شهر باشد تا یاد مرگ با انسان همراه شود نه این که قبرستان را از شهر خارج کنیم اما این اتفاق رخ داده و اسم قبرستان را هم به آرامستان تغییر دادهایم.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز گفت: فلسفه شهادت به جهاد معنا میدهد و از اینجاست که باید گفت شهادت صرفاً یک حادثه نیست که یکباره رخ دهد بلکه یک تفکر و فرهنگ است که استمرار دارد.
پورمحمدی با بیان این که باید تفکر شهادت را در زندگی تعقیب کنیم، گفت: شهادت یعنی از مرگ نترسیدن و به سمت آن حرکت کردن؛ چرا که شهادت به دیدار با خداوند میانجامد و معنایش به آینده امیدوار بودن است.
وی تاکید کرد: اگر ملت ما امروز این جایگاه را دارد و جلوی ترامپ میگوید نه و اگر رهبر ما میگوید ترامپ را شایسته مذاکره نمیداند به این دلیل است که فرهنگ شهادت در این کشور حاکم است. البته ما مؤلفههای قدرت هم زیاد داریم ولی مهمترین مؤلفه ما همان شهادت و فلسفه آن است و با این فلسفه است که جمهوری اسلامی میتواند معادلات منطقهای و جهانی را عوض کند.
پورمحمدی تاکید کرد: دشمنان نیز سعی میکنند با استفاده از همین موضوع به ما ضربه بزنند و شکلگیری داعش و تاکید آنان روی موضوع جهاد و شهادت به همین دلایل است تا مذهب را برابر مذهب قرار دهند.
وی با بیان این که کارگزاران و فعالان سیاسی نتوانستند فرهنگ سیاسی را در جامعه ما شکل دهند، اظهار کرد: این یکی از ضعفها و مشکلات ماست. ما الان حدود سیصد حزب در وزارت کشور ثبت کردیم و با ارفاق بسیار، نزدیک هشتاد یا نود حزب داریم. این معنایش حزببازی است و رفتار سیاسی ما را تعریف نمیکند و فضای سیاسی کشور را شکل نمیدهد.
پورمحمدی افزود: ما در مشخصکردن تعاریف خودمان از حزب و تحزب کمکاری داریم و تولید مناسب و تدابیر لازم را در این زمینه نداشتیم و با کمبود اقناع عمومی و کنترل افکار عمومی و فضای سیاسی مواجهایم تا جایی که یک شایعه در فضای مجازی کاملاً افکار عمومی را در دست میگیرد.
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: نظام اقتصادی و مدیریتی ما هم از آن چه در دنیا مرسوم است هم عقب است چه رسد به آن که ما به مفاهیم دینی در این زمینه نزدیک شویم. ما چون بنیهمان در این زمینه ضعیف است وقتی دشمن میخواهد حمله کند به همین بخش دستمیاندازد و دیوانسالاری نادرست و شلخته ما را در کنار اقتصاد آسیبزایمان مورد حمله قرار میدهد.
وی تصریح کرد: نیازمند یک تحول اساسی در سیاستها هستیم تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم و اگر این راه را برویم آن وقت دیگر تهدیدهای ترامپ راه به جایی نخواهد برد.
پورمحمدی در پایان گفت: تهدید را زمانی میتوانیم از میان ببریم که در بستر سیاسی، فعالان سیاسی و احزاب سیاسی تحول ایجاد کنیم و نظام مدیریتی و اقتصادیمان را تحول بخشیم.