چه کسی پشتپرده استیضاح زنگنه است؛ جلیلی یا مقام دولت احمدینژاد؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز؛ جمعی از نمایندگان با این توجیه که بیژن نامدار زنگنه کاری برای فروش نفت انجام نمی دهد و تعلل در حوزه دور زدن تحریم ها به زیان کشور تمام شده است، طرح استیضاح وزیر نفت را تدوین کردند و اصرار دارند تا اعلام وصول شود.
آیا سعید جلیلی برای استیضاح زنگنه به نمایندگان خط میدهد؟
این خبر سیاسی البته بسیار پرماجرا شده است . غلامعلی جعفرزاده نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی اما دست به یک افشاگری مهم از پشت پرده استیضاح زد و گفت: ادبیات و توجیهات نمایندگان مخالف وزیر نفت در جاهایی بیرون از مجلس تدوین میشود. یکی از مقامات دولت احمدینژاد گزارشی تهیه کرده با این محوریت که گره فروش نفت کشور نه تحریم بلکه بسته شدن راههای دور زدن تحریم توسط آقای زنگنه است. او این گزارش را در جلسات عالی کشور به شکل جدی و با اصرار بر لزوم برکناری وزیر نفت مطرح کرده و تأکید داشته که در همین شرایط میتوان روزی دو میلیون بشکه نفت را براحتی فروخت».
برخی منظور جعفرزاده را به سعید جلیلی یا رستم قاسمی از مقامات دولت احمدی نژاد منتسب می کردند اما دو عضو فراکسیون نمایندگان ولایی صحت این سخنان را زیر سئوال بردند و تکذیب کردند.
استیضاح زنگنه کلید خورد؟
نقوی حسینی درباره ادعای خط دهی شدن پیگیری استیضاح بیژن زنگنه از خارج مجلس، به نامه نیوز گفت: موضوع استیضاح آقای زنگنه در یک پروسه پر کش و قوسی قرار دارد اما اینکه خیلی از تحولات داخل مجلس به بیرون وصل است، مسئله قابل انکار و پنهان کردن نیست. اگر این طور بود که برخی نمایندگان مجلس نمی رفتند با خاتمی ملاقات کنند.
وی با بیان اینکه ارتباط تغییرو تحولات داخل مجلس شورای اسلامی با بیرون، کشف جدیدی محسوب نمی شود، افزود: کسی نمی تواند امروز بگوید که تازه این مسئله را کشف کرده و به استناد همین کشف بگوید تصمیمات خارج مجلس بر معادلات داخل مجلس تأثیر می گذارد. وقتی برخی نمایندگان به دیدار رئیس دولت اصلاحات رفتند فقط با این هدف نبود که روی ماه او را ببینند بلکه رفتند تا خط بگیرند.
مقام دولت احمدینژاد پشت پرده فشار علیه زنگنه؟
این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: جریانات خارج مجلس با نمایندگان و فراکسیون های مختلف مجلس ارتباط و نشست و برخاست دارند و گفتگو می کنند اما اینکه کسی گزارشی تهیه کرده و وضعیت فروش نفت را شرح داده، چه اشکالی دارد، خوب آقایان به مباحث طرح شده در آن گزارش جواب بدهند و با استدلال، درستی یا عدم صحت مباحث را بیان کنند.
وی افزود: اگر آقایان مسئول گزارش نفتی تهیه شده را درست می دانند، به آن توجه کنند اما اگر مباحث آن واقعیت ندارد و اشتباه است، براساس اطلاعات و آمار و اسناد جواب منطقی به آن بدهند. این طور نباید با مسئله برخورد کرد که چون آن فرد در دولت دهم مسئولیت داشت و براساس تجارب خود گزارشی را تهیه کرد، عجب توطئه ای انجام داده است.
توطئه علیه دولت نیست
سخنگوی فراکسیون ولایی درباره میزان جدی بودن گزارش عملکرد گرفتن مجلس از اعضای هیأت وزیران و رئیس جمهور براساس اسناد بالادستی و احتمال استیضاح برخی وزرا بر اثر قانع نشدن مجلس از گزارش ارائه شده، یادآور شد: در فراکسیون ولایی درباره این مسئله صحبت نشده و اگر برخی نمایندگان همچون آقای حاجی دلیگانی براساس آیین نامه احساس وظیفه کردند و در این حوزه می خواهند از اختیارات نظارتی شان استفاده کنند، توطئه علیه دولت نیست. طبیعی است اگر وزیری عملکرد قانع کننده ای نداشته باشد حتما باید استیضاح شود اما در حال حاضر کار تشکیلاتی فراکسیونی پشت این پیگیری قرار ندارد.