قطر برای تکذیب ارتباطش با تروریسم، میلیونها دلار در آمریکا خرج کرده است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، این روزنامه نوشت، "سهراب سبحانی، استاد سابق دانشگاه جرج تاون در نگارش داستانهای مطبوعاتی درباره قطر نقش داشت. این شخص که روابط خوبی با دوحه داشته است، پیشتر تصدی ریاست موسسه قطر را برعهده داشت که این موسسه دهها میلیون دلار در مدارس و دانشگاههای آمریکایی که دروسی در حمایت از قطر آموزش میدادند، خرج کرد".
واشنگتن اگزمینر بخشی از متنی نوشته شده توسط فردی به نام قسطنطین، که یک نویسنده مطبوعاتی است، به صورت گزینشی انتخاب کرده و این متن را از حمایتهای برجسته از قطر در چارچوب برجسته ساختن موفقیتهای شرکتهای قطری و نهادهای آن تلقی کرده است. در این متن آمده است: تمایل به اینکه بهترین باشی، برای آینده سرمایهگذاری کنی، به دنبال کارشناسانی در همه زمینهها در سراسر جهان باشی، به سنتهای قدیمی و حساسیتهای دینی احترام بگذاری، تمامی اینها مسائل دشواری نیست؛ حال در هر زمینهای چه مهندسی معماری یا زیرساختی، فرصتهای آموزشی، فعالیتهای ورزشی، بهداشتی، بهزیستی، یا کتابخانه ملی جدید باشد؛ قطر به وضوح متعهد به بهترین بودن است.
این روزنامه نوشت، در سالهای گذشته سرمایهگذاریهای قطر تاثیر آشکاری در حزب چپگرای آمریکا داشته است، به عنوان مثال شبکه خبری الجزیره قطر پایگاهی در شبکههای اجتماعی تحت عنوان "الجزیره پلاس" راه اندازی کرد که با رسانههای چپگرا آمریکا همکاریهایی داشت. نهادهای برجسته ایدئولوژیک دهها میلیون از دوحه دریافت کردند که از جمله این نهادها، موسسه بروکینگز است که در سال ۲۰۱۳، مبلغ ۱۵ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۸ نیز چند میلیون دلار دریافت کرد و همین مساله موجب شد یک مرکز گستردهای در دوحه داشته باشد.
به نوشته این روزنامه، نمونه بارزی که طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفت، پیشنهادهای ارائه شده توسط دوحه برای سفر سازمانهای یهودی پیشرو آمریکایی به قطر از سال ۲۰۱۷ بوده است. در این زمینه رسانههای آمریکا اعلام کردند، مایک هاکبی، جمهوریخواه برجسته این کشور ۵۰ هزار دلار دریافت و به دوحه سفر کرد. رسانهها دلیل انتخاب شدن هاکبی برای انجام این سفر را نتیجه روابط طولانی مدتش با سازمانهای یهودی حامی اسرائیل خواندند. در همین حال، قطر از طریق رسانههای محافظهکار آمریکایی پیامهای حمایتی برای خود منتشر میکند. این بدین معنی است که هاکبی نه تنها به دلیل ارتباطاتش با یهودیان گزینه مطلوبی برای سفر به دوحه بوده، بلکه جایگاهش به عنوان یک محافظهکار نیز در این امر موثر بود.
واشنگتن اگزمینر همچنین به تلاشهایی اشاره کرد که لولوة الخاطر، سخنگوی وزارت خارجه قطر در قالب همان تلاشها دست به آنها زده است. این روزنامه نوشت، همزمان با سفر لولوة الخاطر به آمریکا در ماه مارس و بازدید از دفاتر روزنامه واشنگتن تایمز و دیدار با خبرنگاران و سردبیرانی که گزارشی از سفرش تهیه کرده بودند، یک روزنامه نگار به نام قسطنطین نیز در ماه مه وارد قطر شد و با الخاطر دیدار کرد. واشنگتن اگزمینر نوشت که این روزنامه از روزنامه واشنگتن پست و قسطنطین پرسیده است که آیا پولهایی را از قطر دریافت کردهاند اما هیچ پاسخ یا توضیحی در این خصوص دریافت نکرد.
این روزنامه آمریکایی در پایان گزارش خود مینویسد، قطر با وجود سابقه طولانی مدتش در تامین بودجه برای افراطگرایی و تروریسم، اما به اقدامات رسانهای خود ادامه میدهد تا آمریکاییها را قانع کند که حامی تروریسم نیست. این روزنامه از رسانههای خبری آمریکایی نیز خواست در این فریبکاری شریک نباشند.