عکس زیر خاکی از مظفرالدین شاه و ملکه النا، دست در دست هم!
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نیک صالحی؛ مظفرالدین شاه قاجار پنجمین پادشاه سلسله قاجار بود که از پنج سالگی به جای پدرش ناصرالدین شاه قاجار تاج پادشاهی را بر سر گذاشت. پیش از مظفرالدین، ناصرالدین شاه صاحب سه پسر دیگر نیز شده بود که دو نفر از آنها پیش از او از دنیا رفته بودند و برادر سوم هم به دلیل اینکه مادرش قاجاری نبود شانس سلطنت پیدا نکرد. در ادامه تصاویر جالبی از او را در یک مهمانی در کنار ملکه ایتالیا مشاهده می کنید که بسیار جالب است. این عکس ۱۱۷ سال قبل گرفته شده است!
مظفرالدین شاه و ملکه ایتالیا
مظفرالدین شاه قاجار، دست در دست ملکه النا، همسر ویکتور امانوئل سوم، پادشاه ایتالیا. یک مهمانی در رم در سال ۱۹۰۲. [خرداد ۱۲۸۱]
مظفرالدین شاه و ملکه النا
سفرهای مظفرالدین شاه
مظفرالدین شاه قاجار به تقلید از پدرش ناصرالدین شاه سه بار به فرنگ رفت.
شرح این سفرها که در سال های ۱۲۷۹ و ۱۲۸۱ و ۱۲۸۴ش انجام گرفت، در خاطرات خود او و نیز منابع و مقالات مختلف ثبت و ضبط شده است. چون شاه بیمار بود، پزشکان رفتن به اروپا و شستوشو در آبهای کانی آنجا را پیشنهاد کردند.
به این ترتریب پنج سال بعد از جلوس بر تخت، مقدمات نخستین سفر با واگذاری امتیاز گمرکات شمال به مدت ۷۵ سال به روسیه تزاری فراهم آمد. این درحالی بود که اوضاع کشور به لحاظ اقتصادی نابسامان بود و هیأت بزرگی که به همراه شاه به اروپا می رفتند، هزینه های بسیاری را به این اقتصاد ناتوان و بیمار تحمیل می کردند. این در حالی بود که پیشتر شاه و دربار در برابر نارضایتی های مردم برای واگذاری امتیازات، وعده داده بودند که درآمد حاصله برای آبادانی کشور صرف خواهد شد.
شاه در این سفر یک توریست تمامعیار بود و خریدهای عجیب و غریب بسیار کرد که تنها جنبه تفننی داشتند و هیچ کمکی به پیشرفت کشور نمی کردند. سفر نخست بیش از هفت ماه به طور انجامید و شاه درحالی که در فرانسه بود با سوءقصد نافرجامی از سوی یک فرانسوی به نام «سالسو» روبه رو شد که البته آسیبی به وی نرسید.
عکس مظفرالدین شاه
سفر مظفرالدین شاه به فرنگ
مدتی بعد از بازگشت از سفر نخست، شاه به بهانه مراقبت از سلامت مزاج بار دیگر هوای سفر اروپا کرد. این بار هم پولی در خزانه برای تأمین هزینه های سفر وجود نداشت و صدراعظم اینبار نیز با روس ها وارد مذاکره شد و مبلغ مورد نیاز برای سفر شاه و اطرافیانش را از بانک استقراضی روسیه وام گرفت. وی به این منظور منابع ملی را گرو بانک گذاشت و همچنین تعرفه گمرکی را که در قرارداد قبلی توافق شده بود، بار دیگر به سود روسیه کاهش داد. اینبار شاه از طریق روسیه به ایتالیا، سوئیس، آلمان، اتریش، بلژیک، فرانسه و انگیس سفر کرد. او با سران این کشورها دیدار و گفت و گو کرد و بار دیگر با خریدهای غیرضروری هزینه بسیاری را به کشور تحمیل کرد.
سومین سفر شاه در شرایط بسیار دشواری صورت گرفت. نهضت مشروطه خواهی اوج گرفته بود و اعتراضات مردم نسبت به شرایط نابسامان اقتصادی شدت پیدا کرد. به این ترتیب زمانی که شاه عزم سفر کرد، اعلام عمومی نشد بلکه این گونه اعلام کردند که او به منظور تجدید نیروهای نظامی و زیارت آستان قدس رضوی به مشهد می رود اما طولی نکشید که مردم دریافتند شاه از طریق آستارا وارد روسیه شده است و قصد عزیمت به فرنگستان را دارد. با آشکار شدن این سفر در داخل اعلام کردند که هزینه های مربوط به آن از طریق صرفه جویی در محل درآمدهای دربار تأمین شده است ولی به زودی آشکار شد که این صرفه جویی تکافوی هزینه های گزاف سفر را تأمین نکرده است و قرض محرمانه ای به این منظور از دولت انگلستان گرفتند.