وقتی دردهای عضلانی خبر از بیماری می دهد

کدخبر: ۲۹۰۶۶۴
اقتصادنیوز: اگر دردهای عضلانی تان بی دلیل نباشند و بعد از مدتی رفع شوند، طبیعی محسوب می شوند؛ در حقیقت دردهای عضلانی شما باید بعد از چند روز یا حداکثر یک یا دو هفته برطرف شوند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز:  وقتی تمام هفته را ورزش کرده اید یا تمرینات سنگینی در باشگاه داشته اید یا حتی زمانی که یک اسباب کشی یا تغییر دکوراسیون اساسی خانه تان را پشت سر گذاشته اید، دردهای طاقت فرسای عضلانی انتظارتان را می کشد.در حقیقت، وقتی فعالیت بدنی ای دارید که فراتر از عادت همیشگی بدن تان است، ماده ای شیمیایی ای به ناملاکتیک اسید در نتیجه ی مصرف شدن انرژی، درون بدن تان تولید می شود که عامل دردهای عضلانی است.

 اگر دردهای عضلانی تان بی دلیل نباشند و بعد از مدتی رفع شوند، طبیعی محسوب می شوند. در حقیقت دردهای عضلانی شما باید بعد از چند روز یا حداکثر یک یا دو هفته برطرف شوند.

اما حالا بیشتر از دو هفته است که درد دارید؟ دردی که احساس می کنید شدید است و توان انجام کارهای عادی و روزمزه را از شما گرفته؟ این ها همگی نشان دهنده ی آن است که احتمالا دچار مشکل جدی تری شده اید و نباید از این دردها غفلت کنید. بنابراین حتما به یک پزشک مراجعه کنید.

حال می خواهیم ببنیم دردهای عضلانی احتمالا نشانه ی چه بیماری های مهمی هستند.

۱- بیماری فیبرومیالژیا

احساس درد در سرتاسر بدن، حساس شدن بدن نسبت به تماس فیزیکی، خستگی و اختلالات خواب نشانه های این بیماری عصبی هستند. همچنین ممکن است پیش از شروع این دردها، یک موقعیت اضطراب آور را تجربه کرده باشید. فیبرومیالژیا باعث ایجاد دردهای مشخصی در هر دو طرف بدن و بالا و پایین کمر می شود.

۲- بیماری آرتروز

شاید تصور کنید که بیماری آرتروز تنها روی مفاصل تأثیر می گذارد اما ممکن است درد ناشی از آن در عضلات هم احساس شود. در حقیقت زمانی که ناحیه ای از بدن دردناک می شود، عضلات به طور خودکار در یک اقدام حفاطتی، منقبض می شوند. برای مثال، اگر در ناحیه ی کتف دچار آرتروز باشید، این مسأله منجر به گرفتگی های دردناک عضلانی می شود.

۳- عفونت

اگر ناحیه ای که در آن احساس درد می کنید قرمز یا ملتهب شده و دچار تب هستید، ممکن است این مسأله ناشی از یکی عفونت باشد، به ویژه اگر بی دلیل رخ داده باشد.

۴- بیماری لایم

گزش یک کنه ی پا سیاه ممکن است منجر به انتقال باکتری ای به نام بورلیا بورگدورفری شود که نشانه ی آن اغلب راش های پوستی ای شبیه به چشم است. اما مشکل آن است که این راش ها همیشه ظاهر نمی شوند، بنابراین باید از علائم اولیه ی این بیماری آگاه باشید: تبی شبیه به آنفولانزا، احساس خستگی، خشک شدن گردن و احساس درد. اگر هر یک از این نشانه ها را دارید و در جایی بوده اید که احتمال حضور کنه در آنجا وجود داشته، به پزشک مراجعه کنید.

۵- بیماری رابدومیولیز

ورزش های سنگینی مثل کراس فیت این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده اند اما افراط در این ورزش ها منجر به بیماری ای به نام رابدومیولیز می شود. در اثر این بیماری بافت عضله تخریب شده و پروتئینی به نام میوگلوبین در بدن تولید می شود که با ورود به جریان خون، ممکن است در نهایت به کلیه ها آسیب بزند. اگر خشکی و درد عضلات با ضعف، احساس درد با هر تماس فیزیکی و تیره شدن رنگ ادرار همراه باشد، فوراً به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.

۶- بیماری التهابی

اگر بیشتر از ۶۵ سال سن دارید، دردهای عضلانی شما ممکن است ناشی از یک بیماری التهاب عضلانی مثل پلی میالژی روماتیکا باشد. این بیماری باعث دردناک و خشک شدن بازو، گردن، ناحیه ی پایینی پشت و ران ها می شود. این علائم ممکن است یک شبه پدیدار شوند و صبح روز بعد ناگهان متوجه شوید بدون کمک نمی توانید لباس هایتان را بپوشید یا قادر نیستید سوار ماشین شده و از آن پیاده شوید. علت بروز این بیماری هنوز مشخص نیست و تشخیص آن دشوار است.

۷- بیماری آنفولانزا

تب ناگهانی، درد عضلانی، لرز و تعریق، سردرد، احساس خستگی، گرفتگی بینی و گلودرد، نشانه های بیماری آنفولانزا هستند. در اثر این بیماری، پروتئین های التهاب آوری به نام سیتوکین باعث تخریب پروتئین های عضلات شده و منجر به احساس درد می شوند.

۸- بیماری لوپوس

دو سوم مبتلایان به بیماری خود ایمنی لوپوس، درد عضلانی را تجربه می کنند. اما مشکل اینجا است که تشخیص این بیماری دشوار است و ممکن است آن را با بیماری های دیگری مثل آرتریت روماتوئید، لایم یا حتی دیابت اشتباه بگیرند. یکی از نشانه های تشخیص لوپوس دردی است که معمولا میان آرنج و گردن و زانو و مفصل ران احساس می شود. این بیماری بیشتر در میان زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله دیده می شود.

۹- عوارض جانبی داروها

متأسفانه گاهی داروها خود به سلامتی ما آسیب می زنند. برای مثال ممکن است داروی جدیدی که برای کنترل کلسترول خون خود مصرف می کنید، علت اصلی دردهای عضلانی شما باشد. اگر مشخص شود دارویی که مصرف می کنید عامل دردهای عضلانی شما است، پزشک تان داروی دیگری را با همان خواص برایتان تجویز خواهید کرد.

مراجعه به پزشک

اگر برای دردهای عضلانی خود به پزشک مراجعه کردید، درباره ی نشانه های دیگری صحبت کنید که با شروع این دردها تجربه کرده اید. این نشانه ها می تواند تب، احساس خستگی، سردرد، تعریق شبانه، اختلالات خواب، یبوست یا اسهال باشد. در حقیقت باید درباره ی نشانه هایی صحبت کنید که برایتان غیر معمول است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید