ترامپ ایده‌ای درباره سیاست خود در قبال ایران ندارد؛ عدم اطمینان ترامپ به مشاورانش

کدخبر: ۲۹۱۲۳۹
اقتصادنیوز: پایگاه دیفنس وان در گزارشی به موضع‌گیری‌های متناقض رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران پرداخته و ضمن بیان این مطلب که او هیچ ایده‌ای درباره سیاست خود در قبال ایران ندارد می‌نویسد که با بررسی توییت‌ها نمی‌توان سیاست وی در قبال ایران را تشخیص داد و خود ترامپ نیز قطعا نمی‌داند.
 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از میزان، پایگاه «دیفنس وان» با اشاره به ادعای دونالد ترامپ مبنی بر انصراف از اقدام نظامی علیه ایران در پی سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» می‌نویسد: روز جمعه و پس از انصراف از اقدام نظامی علیه ایران ۱۰ دقیقه پیش از اجرای آن، رئیس جمهور در صفحه توییتر خود این تصمیم خود را توضیح داد و نوشت که به دلیل برآورد تلفات ۱۵۰ نفری از این اقدام صرف نظر کرده است.

این گزارش می‎گوید: روز سه‌شنبه و پس از اظهارت رئیس جمهور ایران که نوعی ارزیابی از ترامپ و دولت او ارائه داد، او در صفحه توییتر خود نوشت که هرگونه حمله به آمریکا از سوی ایران به پاسخی قوی و گسترده مواجه خواهد شد.


دیفنس وان در ادامه به اینگونه ارزیابی‌های توییتری متناقض ترامپ پرداخته و می‌نویسد: این موضع از کدام گونه است؟ پاسخی متناسب یا خرابکاری برای هر حمله؟ با خواندم بیانیه رئیس جمهور غیر ممکن است که بتوان سیاست او در برابر ایران را فهمید و واضح است که خود ترامپ نیز نمی‌داند.

 

ترامپ ایده‌ای درباره سیاست خود در قبال ایران ندارد

 

این پایگاه در ادامه می‌نویسد: ارزیابی‌های دقیق هرکدام از این رویکرد‌ها وقتی عمر هر سیاستی طولانی‌تر از توییت نیست بی‌معنا به نظر می‌رسد.

 

بیشتر بخوانید: شکست سیاست خارجی دولت آمریکا در چندین جبهه؛

 

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: وسوسه‌انگیز است که این موضع‌گیری را با رویکرد شکست خورده «خط قرمز» باراک اوباما در سوریه که اجرایی نشد مقایسه کرد، اما این ۲ وضعیت کاملا متفاوت هستند. اوباما سیاستی شفاف وضع کرده و به این نتیجه رسید که نمی‌تواند رویکردش را اجرا کند. در جایگاه نخست ترامپ سیاستی شفاف ندارد.

 

ترامپ ایده‌ای درباره سیاست خود در قبال ایران ندارد

 

دیفنس وان می‌افزاید: اگر درباره ترامپ منصف باشیم، ایران یک پازل سیاست خارجی است که چندین رئیس جمهور آمریکا را گیج و سراسیمه کرده است، اما ترامپ وضعیت خودش را دشوارتر کرده است. جمع مشاوران او پر است از افراد موقت شامل وزیر دفاع. او به مشاورانی که دارد اعتماد ندارد؛ سخن گفتن با تنفر از «جان بولتون» در جمع (ترامپ: جان بولتون یک جنگ طلب مطلق است و اگر اختیار با او بود همزمان با کل دنیا در می‌افتاد) و همواره نادیده گرفتن توصیه‌های او در خفا.

این گزارش در بخش دیگری می‎گوید: رؤسای جمهور در تمامی مواقع قضاوت دستیاران خود را نادیده می‌گیرند. مشکل اینجاست که ترامپ به نظر نمی‌رسد که دارای دانش یا قضاوت برای تنظیم یک سیاست مستقل از توصیه‌های آن‌ها را داشته باشد، زیرا در جایگاه نخست او هرگز دغدغه یاد گرفتن درباره ایران را نداشته است. سیاست او از ابتدا این بوده که «ایران بد است» و «توافق هسته‌ای که اوباما با ایران امضا کرد بد است» و عمدتا از فرمول‌بندی‌های فاکس نیوز شکل گرفته است. این روند تا زمانی که به خودی خود پیش می‌رود خوب است که این پیش رفتن نیز زیاد نیست. عدم علاقه ترامپ به کسب اطلاعات درباره موضوعاتی که با آن‌ها سر و کار دارد بار‌ها آشکار شده است از موضوع مراقبت‌های بهداشتی اوباما (اوباما کر) تا امنیت مرزی و سیاست تجاری.

 

ترامپ ایده‌ای درباره سیاست خود در قبال ایران ندارد

 

این پایگاه در ادامه می‌نویسد: اما این غفلت و تردید در هیچ موردی به اندازه زمانی که آمریکا در آستانه یک جنگ قرار گرفته خطرناک نیست.

دیفنس وان در پایان گزارش خود می‌نویسد: ناظران زیرک ماه‌ها است که در این باره هشدار می‌دهند؛ هر زمانی که ترامپ با یک بحران واقعی بین‌المللی روبه‌رو می‌شود با بحران اعتبار مواجه بوده است؛ مردم آمریکا نمی‌توانند به او اعتماد کنند، متحدان نمی‌توانند پشت او قرار گیرند و دشمنان نیز به تهدیدات ارزش نمی‌گذارند. تنش با ایران دقیقا برخی از نشانه‌های چنین بحرانی را نشان می‌دهد، اما ترامپ با عدم انسجام عمل تا حدود زیادی از این مشکل اعتبار فرار کرده است. در جایگاه نخست یک سیاست اگر وجود نداشته باشد نمی‌تواند فاقد اعتبار باشد.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید