آیتالله فاضل لنکرانی: تساوی دیه زن و مرد پذیرفتهشده نیست
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اینکه علمای بزرگ از جمله آیتالله فاضل لنکرانی در مشکلات و ابهاماتی که برای آنها به وجود میآمد به حضرت معصومه(س) متوسل میشدند، تأکید کرد: هیچ اشتغالی و هیچ توفیقی در عالم بالاتر از این نیست که انسان عمر خودش را صرف فهم دین کند.
به گفته وی اگر در کنار ایمان و باور قوی علم قرار بگیرد، تحولات فراوانی در وجود افراد شکل میگیرد، علم تحولساز است و انسان را متحول میکند.
فاضل لنکرانی تصریح کرد: قرآن کریم که یک سفره الهیه است و انسان وقتی کنار قرآن و محضر قرآن مینشیند گویا در محضر خدای تبارک و تعالی نشسته است و وقتی انسان آیات قرآن را قرائت میکند خدا با انسان صحبت میکند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تأکید بر اینکه فهم قرآن کار آسانی نیست، عنوان کرد: با بررسی چند جمله قرآن نمیتوان به حقیقت قرآن و باطن قرآن پی برد، فهم قرآن هیچ راهی ندارد غیر از همین علوم طلبگی تا کسی علوم طلبگی را مسلط نباشد نمیتواند به گوشهای از حقیقت قرآن برسد.
وی با تأکید بر اینکه خداوند دست طلبگان را گرفته است، تصریح کرد: طلبه دعوت شده خداست، دعوت کرده برای ملاقات و گفتوگو و صحبت با خودش، این حقیقت طلبگی است.
فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه طلبه کسی است که خدای تبارک و تعالی به او خیر کثیر داده، بیان کرد: در راه طلبگی هیچ ظلمتی وجود ندارد و اگر اشکال و ضعف و نقصان و بدی وجود دارد مربوط به خود طلبگان است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه روحانیت تنزل یافته مقام انبیاء و ائمه معصومین(ع) است، خاطرنشان کرد: وظیفه طلاب و روحانیت فهم دین و بیان دین برای مردم است، طلاب باید این را بهدرستی بفهمند و به دیگران ارائه دهند.
وی به وظایف خواهران طلبه هم اشاره کرد و گفت: در زمان ما برای از بین بردن انقلاب، برای صدمه زدن به دین آمدهاند از راه مسئله حجاب وارد میشوند و عنوان حجاب اجباری را ایجاد کردهاند به این معنی که این حجاب باید کنار برود و حجاب اختیاری بیاید.
فاضل لنکرانی افزود: اجبار مفهومی است که در دین باید پذیرفته شود، قانون یعنی اجبار، پدر فرزند خودش را مجبور میکند که تلاش کند و درس بخواند، ما اجبارهایی داریم که نهتنها ممنوع نیست بلکه بسیار لازم است نمونهاش هم اجبار به نظم در اجتماع است که آدم باید نظم را در اجتماع رعایت کند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: حجاب ابعاد مختلف شرعی، تاریخی، اجتماعی، سیاسی، عقلائی و عقلانی دارد. یک خواهر طلبه باید بر همه ابعاد این مسئله مسلط باشد.
وی با تأکید بر اینکه جریان فمینیسم میخواهد به ارزشهای ما لطمه وارد کند، عنوان کرد: اینکه اخیراً در عدالت احکام خدا شک وارد میکنند و برای مثال میگویند دیه زن و مرد باید یکسان باشد پذیرفتهشده نیست.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: میگویند اگر عدالت است، زن اگر سرش را میپوشاند مرد هم باید بپوشاند، اگر مرد سرش را باز میگذارد زن هم باید سرش را باز بگذارد درصورتیکه این ربطی به عدالت ندارد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه وظیفه طلبههای خواهر در دفاع از اسلام در بعضی از ابعاد بیشتر از مردهاست، تأکید کرد: اگر انسان به حقیقت علم دین نرسد یک حجاب بزرگی برای انسان میشود، اما اگر به حقیقتش برسد، حقیقتش نور است. انسان را نورانی میکند، زبان او دیگر زبان تندی نیست و قلب او قلب آلودهای نیست.
وی با بیان اینکه امروز نهی از منکر یا امربهمعروف شرایط دیگری دارد، افزود: در نهی از منکر همه فقها گفتهاند باید اثر داشته باشد، یعنی احتمال اثر را بدهد. اگر درجایی احتمال اثر وجود ندارد باب بحث را با او باز نکنید، راههای دیگری را باید طی کنید.