آمار عجیب از کانکسنشینی در تهران +عکس
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از روزنامه شرق، بر اساس شواهد موجود، زاغهنشینی، کپرنشینی و کانکسنشینی در حالی که از سوی مرکز، مذموم قلمداد شده است و تلاش برای احیای زندگی اقشار آسیبپذیر در این مناطق صورت میگیرد، به نظر میرسد تمایل چندانی برای تغییر زندگی در این سکونتگاهها وجود ندارد.
در حال حاضر، در هشت هزارو 772 هکتار در استان تهران و پنجهزارو 553 هکتار در شهر تهران، سکونتگاه غیررسمی وجود دارد. این مساحت در کل کشور 61 هزارو 657 هکتار است که نشان میدهد 14.23درصد مساحت کل سکونتگاههای غیررسمی در استان تهران قرار دارد. این رقم برای شهر تهران، 9درصد است.
و میلیون و 300 هزار نفر جمعیت ساکن در سکونتگاههای غیررسمی در استان تهران و یک میلیون و 240 هزار نفر در شهر تهران زندگی میکنند که بعد خانوار در استان تهران، 4.1 و در شهر تهران 3.9 نفر است. با در نظرگرفتن این موضوع، در حال حاضر، 561 هزار خانوار در استان تهران و 318 هزار خانوار در شهر تهران در سکونتگاههای غیررسمی به سر میبرند.
درحالحاضر در اوشونتپه، کپرنشینی، کانکسنشینی و زندگی بدون آب و برق و گاز در جریان است.سکونتگاههای غیررسمی به خاطر همین اطلاق، به لحاظ مالکیتی دچار مشکل هستند. در بافتهای فرسوده در برخی از جاها دچار مشکل هستند؛ اما در سکونتگاههای غیررسمی به خاطر همین اصطلاح، مشکل مالکیتی داریم و اسناد غیررسمی مالکیتی در حال دست به دست شدن و مبادله است و هیچ نظارتی نیز روی آنها وجود ندارد.
یکی از مهمترین مشکلات در سکونتگاههای غیررسمی آن است که ساکنان تمایلی به تغییر زندگی خود ندارند و تمایل به کانکسنشینی یا زاغهنشینی دارند. تلاش ما در اوشونتپه برای جابهجایی افراد و زندگی بهتر با بیرغبتی ساکنان این مناطق روبهرو میشود یا بهعنوان نمونه دیگر، در شهرستان قدس و ملارد، امکاناتی را برای تبدیل قولنامه به سند در نظر گرفتهایم؛ اما ساکنان تمایلی به تغییر آن ندارند؛ زیرا نگران آن هستند که مجبور باشند هزینههای مالیات و عوارض و... بپردازند.
برخوردهای یکشبه و گازانبری نمیتواند جلوی سکونتگاههای غیررسمی را بگیرد؛ همانگونه که برخورد ضربتی در خاکسفید نتوانست جلوی تجمع معتادان و زندگی غیررسمی در این منطقه را بگیرد و اکنون شاهد ساخت خانههای یکشبه در این مناطق هستیم.