عباس عبدی: گزینههای نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ از حالا گرم نکنند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامه نیوز، با وجودی که تا انتخابات ریاست جمهوری 2 سال زمان باقی است شخصیت های مختلفی نام شان مطرح می شود که برای حضور در این عرصه خود را آماده می کنند. از آقایان قالیباف، جلیلی، عارف و جهانگیری تا آقایان محمد شریعتمداری و حسین دهقان و قاضی زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت و درمان میخواهند نامزد ریاستجمهوری شوند اما سئوال اینجاست که این افراد تا چه حد از حدود اختیارات رئیس جمهور آگاهی دارند.
خاتمی در سال پایانی دولت خود رئیس جمهور را تدارکاتچی توصیف کرد، احمدینژاد هم اعلام کرد اختیارات کافی را برای تحقق وعده هایش نداشته است. حسن روحانی هم با وجود ۲۴ سال سابقه حضور در شورای عالی امنیت ملی و چندین دوره نمایندگی مجلس امروز خواستار برگزاری رفراندوم است اما آیا مردم می پذیرند که رئیس جمهور بعدی هم در سالهای پایانی مسئولیتش به جای پاسخگویی، بگوید اختیارات لازم را نداشته است؟
عباس عبدی در گفتگو با نامه نیوز درباره جمله مشترک آقایان خاتمی، احمدی نژاد و روحانی در سال های پایانی دوره ریاست جمهوری و میزان پذیرش مردمی این جمله تکراری که «رئیس جمهور اختیار کافی ندارد» گفت: مردم این سخن را می پذیرند ولی نتیجه ای که از پذیرش این جمله گرفته خواهد شد این است که طبیعتا در انتخاباتی که بیاثر است و فرد فاقد قدرت را تعیین میکند شرکت نکنند.
وی افزود: البته وقتی می گویم این جمله پذیرش مردمی می شود، منظورم 100 درصد مردم نیست یعنی بخش قابل توجهی از مردم که رأی دادند، این موضوع را می پذیرند و براساس همین پذیرش می گویند «وقتی کسی اختیارات ندارد بنابراین لزومی به رأی دادن به او و انتخابش نیست».
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: به شخصیت هایی که می خواهند نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 شوند توصیه می کنم که از حالا نیازی به گرم کردن ندارند، حداقل منتظر بمانند که یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام شود، ببینند با چه وضعی مواجه خواهند شد. بعد یک فکری برای انتخابات 1400 بکنند.
وی در پاسخ به این سدوال که نامزد کدام جناح با ساختارهای رسمی بهتر میتواند کار کند؟ گفت: این ساختار بهتر از احمدینژاد را در خواب هم نمیدید که سرنوشتش چنین شد. البته کسی که بر اساس یک حرکت اجتماعی واقعی و رشدیابنده بیاید شاید بتواند کاری کند همچنان که از این نظر دوره اصلاحات دستآوردهای بهتری داشت.