تلاش برای اخراج جهانگیری از پاستور/ مشکل مخالفان دولت چیست؟

کدخبر: ۲۹۴۰۷۰
اقتصادنیوز: آرمان نوشت: حذف جهانگیری از دولت آرزوی 6 ساله بخشی از اصولگرایان و آنانی است که دل در گرو پیشرفت و آرامش کشور ندارند. آنها هر از چندگاهی با استناد به تحلیل‌های غیرواقعی خود خواستار برکناری معاون اول رئیس‌جمهور می‌شوند که دلایل مختلفی برای این اقدام دارند.
تلاش برای اخراج جهانگیری از پاستور/ مشکل مخالفان دولت چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز، این روزنامه در ادامه نوشت: جهانگیری دارای تخصص در امور اقتصادی است و به‌خوبی گره‌های اقتصادی را می‌شناسد که همین توانایی و اشراف بر مسائل اقتصادی است که سبب بسته شدن مسیر رانت و سوءاستفاده‌های اقتصادی می‌شود و به تبع آن دلواپسان را نگران می‌کند تا فکری برای نشان دادن چهره‌ اشتباه از جهانگیری داشته باشند. 

به عنوان مثال 3 تیرماه معاون اول رئیس‌جمهور گفت: «برای اینکه بتوانیم با وجود همه محدودیت‌ها، کشور را به نحو مطلوب اداره کنیم، نیازمند جراحی اقتصادی، اصلاح ساختاری در اقتصاد و حذف هزینه‌های غیرضروری هستیم.» توانایی و تخصص جهانگیری به اندازه‌ای است که به عنوان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی معرفی شد، اما مخالفان دولت این حضور را بر نمی‌تابند. حضور جهانگیری در راس تصمیم‌سازی اقتصادی در کشور سبب همکاری نخبگان و فعالان اقتصادی شده است که معاون اول رئیس‌جمهور چنین به آن اشاره می‌کند: «توان کارشناسی مطلوبی در کشور برای ارائه راه‌حل‌های علمی به منظور برون‌رفت از مشکلات و چالش‌ها و خوشبختانه امروز تفاهم خوبی میان مدیران در همه سطوح و نخبگان برای اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی کشور شکل گرفته است.»

تحریف برای هجمه به جهانگیری

نکته قابل تامل آنجاست که مخالفان دولت با تخریب جهانگیری به فکر اعلام برائت از نقشی دارند که در ایجاد مشکلات اقتصادی برای کشور ایفا کردند. به عنوان نمونه مشرق‌نیوز نوشت: «اسحاق جهانگیری، فعال اصلاح‌طلب و معاون رئیس‌جمهور روحانی، مدتی است که در قبال فضای عمومی کشور ایران از عباراتی مثل «شرایط ته درّه»، «وجود فساد گسترده در کشور و در میان مسئولان» و «بحران معیشت» استفاده می‌کند. این در حالی است که این مقولات هرگز با واقعیت رو به پیشرفت کشور منطبق نیستند» اما واقعیت آنچه نیست که این سایت دلواپس نوشت بلکه معاون اول رئیس‌جمهور گفته بود: «در حالی که کشور در ته دره بود، اما ما کشور را 10 پله بالا آوردیم.

اکنون بخش خصوصی باید وارد فعالیت اقتصادی شود. ما باید موانع بخش خصوصی را رفع کنیم.» یا آنچه به عنوان بحران معیشت به نقل از جهانگیری عنوان کردند محلی از اعراب ندارد و معاون اول رئیس‌جمهور گفته بود: «یکی از برنامه‌های آمریکا در اعمال تحریم‌های اخیر آن بود که فشارهایی به ضعیف‌ترین طبقات جامعه وارد کند. امروز مشاهده می‌کنیم که معیشت بر بخشی از مردم ما سخت می‌گذرد.» آنچه جهانگیری بیان کرد موضوعی آشکار است که معاون اول رئیس‌جمهور بارها بر برنامه‌ریزی دولت برای رفع مشکلات معیشتی سخن گفته مانند روزی که گفت: «در اجرای برنامه‌های کلان اقتصادی و نجات اقتصاد کشور از بیماری‌های مزمنی که رنج می‌برد و حاصل انباشت مشکلات در سال‌های متمادی است، اجماع‌سازی و همراهی همه ارکان نظام، دولت و مردم ضروری است تا برنامه‌ها و راهکارها بتواند در عرصه عمل به خوبی اجرا شوند» و...

اختلاف‌افکنی در پاستور هم ناموفق بود

ترفند نخ‌نما شده دیگر مخالفان دولت برای کمرنگ کردن نقش جهانگیری اختلاف افکنی و طرح ادعاهای کذب است مانند روزی که مدعی اختلاف میان رئیس‌جمهور و معاون اول است. نمی‌توان منکر اختلاف دیدگاه در دولت بود و این امر نه تنها مذموم نیست بلکه سبب پیشرفت و ارائه بهترین راهکار خواهد شد. در زمانی که مخالفان دولت در بوق اختلاف میان روحانی و جهانگیری دمیدند علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که ماجرای قهر جهانگیری از دولت، صحت دارد یا خیر، گفت: «بین اختلاف نظر و قهر، تفاوت وجود دارد. طرح موضوع قهر در شأن آقای جهانگیری نیست و صحت ندارد.» حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور هم چنین توئیت کرد: «جلسات عالی کشور نه جای بله قربان‌گویی است، نه جای خطاب و عتاب و نه جای قهر و ناسازگاری. بزرگان کشور در این جلسات، دیدگاه‌های سازمانی مختلف و گاه متعارض را با صراحت تمام مطرح و تبادل نظر را تا رسیدن به بهترین تصمیم برای بهبود زندگی مردم دنبال می‌کنند.»

ناکامان از اختلاف‌افکنی میان رئیس‌جمهور و معاون اولش اکنون در تلاش برای اختلاف‌افکنی میان جهانگیری و وزیر کشور هستند، چنانکه مشرق نوشت: «عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور چندی قبل طی اظهاراتی گفته بود: «چنانچه مواردی مثل ناامید کردن مردم، سیاه‌نمایی و آمار غلط و تحلیل‌های مبتنی بر آمار نادرست داده شود، اول از طریق همین ستاد تذکر داده می‌شود و اگر تذکرات بیش از دو بار تکرار بشود و توجهی نشود قوه قضائیه ورود می‌کند» و آن اینکه چه رانت یا مانعی وجود دارد که برخورد قضایی و امنیتی بر تمام ناامیدکنندگان و سیاه‌نمایان روا باشد، اما کسانی...مشغول ناامید کردن مردم و سیاه‌نمایی از اوضاع کشور هستند از این برخوردها مصون باشند، کأنه در حصار حفاظت‌ها باشند و هیچ‌یک از مقامات ارشد دولت نیز با اظهارات سیاه‌نمایانه آنها که در واقع ردّیه‌ای بر کارنامه خود آنهاست؛ برخورد نکنند! این سؤالی است که هیچ‌کس جز شخص وزیر کشور به‌عنوان رئیس ستاد تبلیغات اقتصادی قادر به رمزگشایی از پاسخ آن نیست.» مشخص است که مشکل مخالفان دولت چیست.

هراس مخالفان از آگاهی جامعه

28 خرداد بود که معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: «مردم باید در جریان سیاست‌های دولت برای عبور از شرایط کنونی قرار گیرند» آگاهی مردم از آنچه سبب مشکلات اقتصادی شده به ضرر مخالفان پاستور است چرا که همگان می‌دانند علاوه بر فشارهای خارجی و تحریم‌های ناعادلانه‌ای که بر کشور وجود دارد تصمیمات و سیاست‌های اقتصادی اشتباه دولت‌های قبل هم امروز به‌خوبی تبعاتش را نمایان می‌کند. بنابراین بهترین راه برای افشا نشدن واقعیت، حمله به دولت و مردان روحانی است. لاله افتخاری از حامیان احمدی‌نژاد بود که روزی با بیان اینکه امروز آقای جهانگیری از جمله رئوس مدیریتی دولت است، گفت: «وی نمی‌تواند از پاسخگویی نسبت به نابسامانی‌های اقتصادی کشور فرار کند چراکه هرآنچه مشکل در کشور وجود دارد ناشی از تصمیمات دولتمردانی همچون جهانگیری بوده است.»

در نهایت...

در نهایت اسحاق جهانگیری با علم به ریشه این مخالف‌خوانی‌ها به مسیر خود ادامه می‌دهد چرا که معتقد است: «کسانی که به القای ناکارآمدی و بی‌تفاوتی دولت دامن می‌زنند در واقع به سرمایه اجتماعی کشور آسیب می‌زنند. در خارج از کشور مرتب می‌گویند نظام کارآمد است. عده‌ای در داخل آگاهانه یا ناآگاهانه می‌گویند نظام کارآمد نیست بلکه دولت ناکارآمد است. این در حالی است که دولت بخش اصلی نظام است. گاهی خبر دروغ می‌سازند و آن را مبنای تحقیق قرار می‌دهند و ده‌ها اتهام دیگر به مسئولان دولتی می‌زنند و فکر می‌کنند اگر دولت تضعیف شود آن‌ها تقویت می‌شوند، در حالی‌که مردم اگر از دولت برگردند به آن‌ها روی نمی‌آورند. من معتقدم باطل‌السحر تهدیدات داخلی و خارجی افزایش اعتماد و امید مردم و تقویت همبستگی و انسجام ملی است».

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید