۵ گزینه حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان را بیشتر بشناسیم

کدخبر: ۲۹۴۱۲۳
اقتصادنیوز: ۵ گزینه حقوقدان شورای نگهبان که از سوی رییس قوه قضاییه معرفی شده اند، در انتظار رای اعتماد مجلس شورای اسلامی هستند که مجلس می بایست ۳ نفر از میان این گزینه ها را راهی شورای نگهبان کند.
۵ گزینه حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان را بیشتر بشناسیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، شورای نگهبان شش عضو حقوقدان دارد که این اعضا با معرفی رئیس قوه قضائیه و با رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب می‌شوند. طبق اصل نود و دوم قانون اساسی، اعضای شورای نگهبان برای مدت شش سال انتخاب می‌شوند ولی در نخستین دوره پس از گذشت سه سال، نیمی از اعضای هر گروه به قید قرعه تغییر می‌کند و اعضای جدیدی به جای آنها انتخاب می‌شوند.

رئیس قوه قضائیه ۵ گزینه پیشنهادی برای سه کرسی شورای نگهبان به مجلس معرفی کرده و انتخاب این سه نفر از میان پنج گزینه را بر عهده مجلس شورای اسلامی گذاشته است.

هادی طحان نظیف متولد ۱۳۶۱ در دزفول است. او مدرک دکترای حقوق عمومی خود را از دانشگاه تهران گرفته و درحال حاضر عضو هیئت علمی دانشگاه است.

جوان‌ترین حقوقدان معرفی شده برای عضویت شورای هادی طحان نظیف، پیش از این مسئولیت‌هایی همچون دبیر کمیته فرهنگی- اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، عضو مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان، کارشناس و مشاور حقوقی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و کارشناس حقوقی مرکز پژوهش‌های در مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد. او نزدیک به ده سال دبیر جلسات شورای نگهبان بوده است و تسلط کافی به قانون اساسی، نظرات تفسیری و رویه‌های شورای نگهبان دارد.

طحان نظیف همچنین ۱۸ عنوان کتاب و بیش از ۳۰ عنوان مقاله علمی در موضوعات حقوقی دارد. تدریس در موضوعات «حقوق اساسی»، «حقوق اداری»، «حقوق برنامه و بودجه» و «بررسی و تحلیل مکاتب فلسفی و کلامی حقوق عمومی» و سخنرانی در نشست‌های علمی و حقوقی از دیگر سوابق علمی اوست.
هادی طحان نظیف سوابقی همچون معاونت آموزشی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، از مردادماه سال ۱۳۹۲٫، عضو هیأت علمی گروه حقوق عمومی و بین‌الملل دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، از سال ۱۳۹۲٫، دبیر داخلی جلسه شورای نگهبان، از سال ۱۳۸۹٫، کارشناس و مشاور حقوقی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» مجلس شورای اسلامی، کارشناس گروه حقوق عمومی دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، سال ۱۳۸۹٫، کارشناس و پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان، از سال ۱۳۸۸ تاکنون.، همکاری با معاونت حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری، سال ۱۳۸۷٫، مکاری با دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام.

از سال ۱۳۹۷٫ دبیر کمیته فرهنگی- اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۸۸٫، عضو هیأت اندیشه‌ورز سازمان بسیج حقوقدانان، از سال ۱۳۹۶، عضو کارگروه بازنگری دروس رشته معارف اسلامی و حقوق، از سال ۱۳۹۶٫، عضو کمیته علمی همایش مردم‌سالاری دینی، جهان اسلام و غرب، سال ۱۳۹۷٫ و عضو کمیسیون فقه، حقوق و قضای اسلامی چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی، سال ۱۳۹۷٫ در پرونده کاری خود دارد.

2

  هادی طحان نظیف


محمدحسن صادقی مقدم دارای کارشناسی حقوق قضائی در سال ۱۳۶۴ از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد حقوق خصوصی در سال ۱۳۶۷ در دانشگاه تربیت مدرس و دکتری حقوق خصوصی در سال ۱۳۷۳ از دانشگاه تربیت مدرس است. فرآیند رسیدگی به تخلفات اداری و نقش حراست‌ها در آن، آئین رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دولت، حقوق بیمه (جلد اول - کلیات عقد بیمه)، مجموعه قوانین و مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (۲ جلد)، آئین رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیأت علمی و آئین رسیدگی به تخلفات انتظامی اعضای هیأت علمی با تجدید نظر و اضافات از جمله کتاب‌های تألیف شده توسط صادقی مقدم است.

صادقی مقدم در دوره ریاست حجت‌الاسلام رئیسی بر سازمان بازرسی کل کشور، معاون این سازمان بوده است و در حال حاضر نیز مشاور آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگبهان است. او سابقه معاونت فرهنگی سازمان برنامه و بودجه را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

3

  محمد حسن صادقی مقدم

علی غلامی یکی از حقوقدانان برجسته کشور و دانشیار و رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) است. او دانش‌آموخته‌ی دوره کارشناسی ارشد پیوسته‌ی و دوره دکتری دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام) و دارنده مقاله برتر دوره دکتری رشته‌ی حقوق جزا و جرم‌شناسی در سال ۱۳۸۶ است. استاد پژوهشگر برتر دانشکده‌ی معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق در سال ۱۳۹۲، تحصیلات حوزوی در حد سطح دو فقه و اصول و آشنایی به زبان‌های عربی و فرانسه از جمله سوابق علمی اوست.

عضویت در هیئت علمی از سال ۱۳۸۱ و انتقال به هیأت علمی دانشکده‌ی معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق علیه السلام از سال ۱۳۸۵، تدریس دروس حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی، سمینار، اندیشه‌ی اسلامی و تدبر و تفسیر قرآن کریم در دانشگاه‌های امام صادق (علیه‌السلام)، تهران، شهید بهشتی (ره)، الزهرا، علوم و تحقیقات و مدرسه عالی شهید مطهری از سال ۱۳۸۱، تدریس مباحث حقوق و جنبش زنان در اسلام و غرب، سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری (ره) و مباحث حکومت اسلامی و ولایت فقیه در دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و دوره‌های مختلف علمی و آموزشی از سال ۱۳۸۱ تاکنون و استادیاری حقوق جزا و جرم‌شناسی سوابق آموزشی وی محسوب می‌شود.

رئیس اداره خدمات آموزشی دانشگاه امام صادق (ع) از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴، معاون آموزشی دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲، عضویت در کمیته علوم انسانی بنیاد ملی نخبگان از سال ۱۳۹۱ تاکنون و رئیس دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) از ۱۳۹۲ تاکنون، سوابق اجرایی غلامی هستند.

او همچنین دارای سوابق پژوهشی متعدد شامل تألیف کتب مختلف از جمله کتاب مسئله حجاب در غرب، عوامل مانع مسئولیت کیفری و حقوق جوانان در جمهوری اسلامی ایران است.

4

  علی غلامی

محمد دهقان از جمله چهره‌های نام آشناست؛ او متولد ۱۳۴۱ در شهرستان طرقبه شاندیز)، نماینده حوزهٔ انتخابیه چناران و طرقبه شاندیز در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بوده است. وی در دوره‌های هشتم و نهم نیز از همین حوزه نماینده مجلس بود که در انتخابات مجلس دهم با کسب آرا مجدداً به مجلس راه یافت.
وی دارای دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه تهران است و از سوابق مدیریتی دهقان می‌توان به ریاست سازمان بسیج دانشجویی استان تهران و معاونت سیاسی سازمان بسیج دانشجویی کشور و تأسیس خبرگزاری دانشجو (SNN) اشاره کرد.

5

  محمد دهقان

عبدالحمید مرتضوی بریجانی، دیگر حقوقدان نامزد عضویت در شورای نگهبان، دارای دکتری حقوق از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است و استادیار دانشگاه است.

وی در گذشته همچنین مسئولیت معاونت قضائی دادگستری استان مازندران را عهده‌دار بوده است.

نکارش کتاب‌هایی در حوزه حقوق با عنوان «آئین رسیدگی داوری تجاری بین‌المللی ایران»، «قواعد عمومی اسناد تجاری با نگاه به لایحه قانون تجارت سال ‎۱۳۹۱»، «آیین دادرسی مدنی عمومی: مقدمات دادرسی، دادرسی، اعتراض به دادرسی»، «آئین دادرسی مدنی عمومی: مقدمات دادرسی، دادرسی، اعتراض به دادرسی»، «حقوق تعهدات: تعهد به وسیله و به نتیجه» در سوابق و فعالیت‌های مرتضوی دیده می‌شود.

6

 عبدالحمید مرتضوی بریجانی
 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید