دیدار کارگروه رفع حصر فراکسیون امید با سران قوا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاههای استان اردبیل، سرمایه اصلاحطلبان را جوانان و دانشجویان دانست و با بیان اینکه تفکر اصلاحطلبی ریشه در آرمانهای انقلاب دارد، تصریح کرد: حاکمیت تفکر اصلاحات پاسخگویی به مطالبات مردم است و ظرفیت پاسخگویی به این مطالبات از ویژگیهای بارز جریان اصلاحطلبی است.
وی افزود: هزینههای اصلی جریان اصلاحات را جوانان پرداخت کردهاند. در اواخر دهه ۸۰ که ناامیدی بر این جریان سایه افکنده بود شما جوانان بودید که در دهه ۹۰ نسل اولیها را به تعبیری به جلو هل دادید و بیانگیزگی که در بدنه جریان اصلاحات حاکم بود با حضور موثر شما در سال ۹۲ به امید تبدیل شد. واقعیت این است که خلق حماسههای سال ۹۲، ۹۴ و ۹۶ بر عهده جوانان بوده است.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان یادآور شد: رویکرد ما در دهه ۹۰ این بود که در چارچوب منافع ملی و منافع جریانی در انتخابات نقشآفرین باشیم و اتفاقا شما جوانان به صورت موثر نقشآفرینی کردید.
وی با اشاره به ائتلاف صورتگرفته در انتخابات مجلس دهم، خاطرنشان کرد: به ائتلافی که در سال ۹۴ انجام شد نقد جدی داریم و آثار آن ائتلاف را هر روز در مجلس مشاهده میکنیم. راهبرد ما در سال ۹۴ راهبرد سلبی بود در برخی حوزهها در انتخابات مجلس دهم به اندازه کافی کاندیدا نداشتیم و هدف این بود که مجلس در اختیار عدهای تندرو قرار نگیرد و به همین دلیل ائتلاف کردیم و نتیجه آن لیست امید شد.
عارف در همین زمینه ادامه داد: افرادی در داخل لیست امید قرار گرفتند که در ظاهر با ما همراهی میکردند ولی در باطن به گونه دیگری رفتار کردند و عدهای نیز در مجلس رو در روی ما قرار گرفتند. اگر باز هم به شرایط سال ۹۴ برگردیم احتمال انجام این ائتلاف وجود دارد.
وی تصریح کرد: بعد از تشکیل مجلس دهم هجمهها به فراکسیون امید آغاز شد و علیرغم این هجمهها در انتخابات سال ۹۶ مردم به رویکرد جریان اصلاحات مجددا رای دادند و این اعتماد مردم سرمایه معنوی بزرگی است و البته ظرفیت گفتمان اصلاحات را نیز نشان میدهد.
بسیاری از مطالبی که درباره فراکسیون امید گفته میشود واقعیت ندارد
رئیس فراکسیون امید خاطرنشان کرد: امروز این سرمایه هدفگیری شده است و حقیقت این است که بسیاری از مطالبی که درباره فراکسیون امید گفته میشود واقعیت ندارد و در این راستاست. اگرچه از نقد عملکرد فراکسیون امید برای اصلاح عملکرد در آینده، استقبال میکنیم.
وی با بیان اینکه اگر عملکرد فراکسیون امید برای مردم تشریح شود افکار عمومی مطلع میشود که چه کارهایی را کردهایم و چه کارهایی هم صورت نگرفت، اظهار کرد: البته قرار نیست سنگ در چاه بیندازیم. برخی کارها را انجام ندادن در شرایط فعلی، هنر است.
عارف با تاکید بر اینکه رمز موفقیت ما در دهه ۹۰ انسجام، وحدت و همدلی در درون جریان اصلاحات بوده است، گفت: جالب است که امروزه هم در درون و هم در بیرون از جریان اصلاحات این انسجام را هدف قرار دادهاند. برخی اظهارنظرها در داخل جبهه اصلاحات تصادفی نیست و بعضا مدیریتشده مطرح میشود.
وی با اشاره به حمایت اصلاحطلبان از دولت روحانی، تاکید کرد: سوالی که مطرح است این است که آیا اصلاحطلبان توانستهاند در جایگاهی که برای آن هزینه پرداخت کردهاند بخصوص در حمایت از دولت قرار بگیرند؟ مطمئنا جواب منفی است. باید مسئولیت حمایت خود را از دولت بپذیریم البته شرایط این دولت را نیز باید در نظر گرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت روحانی را برجام دانست و گفت: به جای آنکه با یک اجماع ملی از این دستاورد ارزشمند حمایت شود چه برخوردها که با آن نکردند. البته معتقدم دولت باید قدرتمندتر و منسجمتر عمل کند.
وی درباره نقش نظارتی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز گفت: در دوره جدید شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان قرار است نقش نظارتی بر فراکسیون امید و دیگر نهادهای برآمده از شورای عالی اصلاحطلبان تقویت شود و فراکسیون امید و نهادی مانند شوراهای اسلامی شهر و روستا در کلانشهرها نیز باید پاسخگو باشند.
رئیس فراکسیون امید همچنین در پاسخ به سوال یکی از حاضرین در جلسه درباره رویکرد صداوسیما نسبت به اصلاحطلبان، گفت: صدا و سیما که باید به مفهوم واقعی رسانه ملی باشد عملا در قامت رقیب جریان اصلاحات عمل میکند و به جای آنکه در شرایط سخت فعلی با دولت همراهی کند با برنامههای سفارشی به دنبال تضعیف دولت است. اگر برای صدا و سیما خارج از این سازمان تصمیمگیری میشود و برنامهها جای دیگر تهیه میشود مدیران آن اعلام کنند اختیاری عملا ندارند. ادامه روندی که صدا و سیما در پیش گرفته است مطمئنا به ضرر این رسانه تمام خواهد شد.
عارف همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه محافظهکاری در ذات گفتمان اصلاحات نیست، تصریح کرد: شخصا با اینکه گفته میشود اصلاحطلبان محافظهکار شدهاند مخالفم. بعضی تدبیرهایی که صورت میگیرد را نباید به نام محافظهکاری تعبیر کرد.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره اقدامات صورتگرفته در ارتباط با رفع حصر نیز گفت: در ارتباط با رفع حصر پیگیریهای زیادی انجام شد و کارگروهی که برای این موضوع در فراکسیون امید تشکیل شد نیز به صورت جدی موضوع رفع حصر را پیگیری کرد و به همین دلیل جلساتی نیز با سران قوا و برخی مسئولین که در این خصوص موثر هستند برگزار شد. توقع ما رفع کامل حصر است البته برای اینکه پیگیریها به نتیجه برسد اقدامات خود را خیلی رسانهای نکردهایم. به عنوان مثال در مورد پرونده محیط زیستیها نیز چندین جلسه شخصا با خانواده آنها برگزار کردم. البته به دلیل اختلاف نظر کارشناسی دو نهاد امنیتی و طلاعاتی درباره پرونده آنها نتیجه موردنظر ما هنوز حاصل نشده و امیدواریم دادگاه فعالان محیط زیستی با در نظرگرفتن نظرات کارشناسی و با نگاه مثبت برگزار شود.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه ما به هیچ وجه مطالبات بهحق اصلاحطلبان را فراموش نکردیم و پشت گوش نینداختهایم، خاطرنشان کرد: البته خود را درگیر حاشیهها و حاشیهسازها نمیکنیم و سالهاست که خود را آماده برخی تخریبها کردهام و جالب است که برخی دوستان بدون اطلاع در دام جریانسازی رسانهای رقیب قرار میگیرند.
وی درباره پرونده محمدرضا خاتمی نیز گفت: مثلا میگویند شخص من در ارتباط با نامه فراکسیون امید درباره آقای محمدرضا خاتمی مخالفت کردهام در حالی که شخصا پرونده ایشان را بدور از آنکه رسانهای کنم از طریق مسئولان ارشد قوه قضاییه پیگیری کردهام و در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز نسبت به پرونده ایشان موضعگیری صورت گرفت و برخی بدون اطلاع از ماهیت موضوع و تنها براساس یک خبر نادرست و براساس شنیدهها قضاوت میکنند هرچند به این حاشیهسازیها توجه نمیکنم و از اصلاحطلبان نیز میخواهم خود را درگیر این حاشیهها نکنند و تلاش میکنیم در چارچوب راهبرد فراکسیون امید یعنی امید و آرامش وظایف و مسئولیت خود را انجام دهیم.
در این دیدار که دکتر فیضی نماینده اردبیل و عضو فراکسیون امید نیز حضور داشت، دانشجویان دانشگاههای اردبیل مطالبات و دغدغههای خود را مطرح کردند.