۷ روز جنجال در پارلمان /افشای زوایای پنهان سه شنبه مشکوک
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، از ۲۵ تیرماه تا اول مردادماه پارلمان چند روز طوفانی و پرحاشیه را پشت سر گذاشت. دقیقا از همان روزی که ۵ حقوقدان پیشنهادی شورای نگهبان راهی بهارستان شدند تا ببینید کدامشان با رای نمایندگان راهی ساختمان مهم خیابان امام خمینی خواهند شد جنجال ها آغاز شد و تا همین روز سه شنبه که بحث بر سر اصالت ایرانی و افغانی و دوتابعیتی بودن ها داغ شده بود پارلمان در صدر اخبار سیاسی رسانه ها قرار داشت.
سه شنبه مشکوک
سه شنبه ۲۵ تیرماه درحالی زنگ آغاز جلسه علنی مجلس زده شد که مجلسی ها میزبان حقوقدان های پیشنهادی رئیسی به مجلس بودند تا از بین ۵ گزینه معرفی شده سه نفر را انتخاب و همکار آیت الله جنتی کنند. آن روز بدون شک نگاه ها بیش از همه بر روی محمد دهقان میخکوب شده بود تا ببینید آیا او که در جمع ۵ حقوقدان پیشنهادی بود می توانست رای لازم را از مجلسی که در آن اصولگرایان به عنوان هم طیفان سیاسی اش دست بالا را نداشتند بگیرد یا امیدی های مجلس این گزینه پیشنهادی را نخواهند پذیرفت.
دهقان پشت تریبون رفت و به همکاران دیروز و امروزش وعده تلاش برای برقراری تعامل بیشتر بین شورای نگهبان و مجلس را داد و تاکید کرد تلاش می کند در ایفای نقشش در پروسه انتخابات به نحوی عمل کند که حقی از کسی ضایع نشود. دهقان وعده داد و در نهایت با رایی بالا و عجیب راهی شورای نگهبان شد. رایی که حکایت از آن داشت که نه فقط ولایی ها و مستقلین که حتی امیدی ها هم پشت سر او ایستاده اند. با این توجیه که او یک مجلسی است و حضورش در شورا به نفع قوه مقننه است. برخی خبرها هم حکایت از موافق بودن عارف با این موضوع داشت.
اما جنجالی ترین اتفاق آن روز پارلمان را نه محمد دهقان که یک کاندیدای پیشنهادی دیگر رقم زد. درست چند دقیقه مانده به اعلام اسم علی غلامی یکی از حقوقدان های پیشنهادی برای قرار گرفتن پشت تریبون و دفاع از خودش رئیس جلسه از انصراف او خبر داد. انصرافی که پشت پرده های آن با یک توئیت کم کم افشا شد. محمود صادقی همان روز در توئیتی خواستار آن شد که بررسی شود چرا غلامی به شکلی غیرارادی انصراف داده است.
او یک هفته بعد بازهم این اعتراض خود را مطرح کرد و با پاسخ جالب لاریجانی روبرو شد که گفت: این انصراف برای او هم عجیب بوده و باید بررسی شود.
آن سوال اما یک هفته بعد از سوی علی مطهری پاسخ داده شد. او در روایتی از گفتگوی خود با غلامی عنوان کرد که این حقوقدان در پی تماس تلفنی کدخدایی و درخواست از او برای انصراف دادن از رقابت کنار رفته است. روایت کاملتر را محمود صادقی مطرح کرد که گفت در نتیجه دخالت کدخدایی در روند انتخاب حقوقدان ها، بین طحان نظیف و غلامی قرعه کشی شده و بعد از آن غلامی از رقابت کنار کشیده است. او که درخواست تجدید انتخابات را دارد می گوید غلامی به او گفته آنقدر شوکه و گیج شده که نتوانسته کاری جز انصراف دادن بکند.
افغانی الاصل یا ایرانی الاصل بودن؛ مساله این است...
یکشنبه ۳۰ تیر؛ یک روز جنجالی دیگر در پارلمان. اینبار تریبون نماینده تربت جام باز می شود و صدای بلند و فریادگونه او درحین بیان تذکر همه نمایندگان را به سکوت می کشاند. جلیل رحیمی جهان آبادی که یک نماینده با رگه های اصلاح طلبی بود کریمی قدوسی نماینده ای با رگه های پایداری را مخاطب قرار داد و بعد از طرح چند سوال پی در پی شوک اصلی را به نماینده مشهد که از قضا آن روز در صحن غایب بود داد؛ «چه کسی به شما شناسنامه ایرانی داده است، چه کسی به شما اجازه داده است به ارکان نظام بتازید، چند روز سابقه جبهه دارید، چندتا عملیات شرکت کرده اید که به درجه سرداری رسیدید؟ از کی شما ایرانی شدید که ما ایرانی نبودیم.»
کریمی قدوسی اما یک روز بعد و در زمانی که تریبونش برای پاسخ به ادعاهای نماینده تربت جام باز شده بود درمورد اصالت ایرانی و افغانی بودنش سکوت کرد و خطاب به رحیمی گفت« آقای رحیمی به شما گفتهاند که اگر برای مجلس یازدهم رد صلاحیت شدید، شما را سفیر ایران در کابل خواهیم کرد اما باید بگویم که شما نه گندم کابل را خواهید خورد و نه عدسی مجلس یازدهم را.»
ادعایی که رحیمی جهان آبادی آن را به سرعت رد کرد و بازهم سوالش درباره اصالت کریمی قدوسی را مطرح کرد؛« من نمیدانم او از گفتن این همه صحبتهای کذب چه هدفی را دنبال میکند. اما من همچنان منتظر پاسخ او درباره سوابقش در سپاه و ایرانی الاصل نبودن او هستم.»
اما جدال لفظی این دو نماینده به همینجا ختم نشد.روز بعد بازهم تریبون کریمی قدوسی برای بیان تذکر باز شد. او اینبار اما صریحتر وارد پاسخ به سوالی درباره هویت ایرانی یا افغانی بودنش شد و گفت« اگر یک سند دارند که اجداد ما ولو از هفت نسل گذشته در افغانستان بودند در صداوسیما پخش کنند.»
اما حتی همین پاسخ قاطعانه کریمی قدوسی هم باعث عقب نشینی رحیمی جهان آبادی نشد و او در مصاحبه ای با تابناک تاکید کرد اگر نهادهای امنیتی اجازه دهند اسناد هویتی نماینده مشهد را منتشر خواهند کرد. او اینبار در سوال جدیدی از کریمی قدوسی پرسید که عمو و عموزاده های او کجا هستند.
ماجرا آنجا عجیب تر شد که سیدحسین نقوی حسینی یکی از هم طیفان کریمی قدوسی هم در اصالت ایرانی کریمی قدوسی شبهه وارد کرد و گفت:« در ایرانی بودن اقای کریمی قدوسی بحثی نیست اما در اینکه ایرانی الاصل باشند بحث وجود دارد. اگر کاندیدا ریاست جمهوری شوند حتما رد می شوند اما ایشان تابعیت ایران و شناسنامه ایران دارند.»
سوالات آنقدر درباره اصالت کریمی قدوسی بالا گرفت که او اینبار مجبور شد با جزئیات بیشتری به سوالات پاسخ دهد و البته پای بروجردی را هم وسط کشید و گفت« در ماجرای پرونده امیر منصور آریا بنده بهشدت با آن فساد برخورد کردم و با یکی از نمایندگان که نامش در آن پرونده برده میشد برخورد داشتم. او هم دنبال این بود از من نقطه ضعفی پیدا کند و بعد از کلی جستجو که نتوانست نقطه ضعف مالی و مسائل دیگری پیدا کند، کشف کرد که پسرعموها و نوههای عموی من از هرات آمدهاند و حتی در یک سخنرانی هم این حرفها را مطرح کرد و من هم از او شکایت کردم و باهم به دادگاه رفتیم که نهایتا دادگاه حکم داد صحبتهای آقای بروجردی با سوء نیت نبوده است.»
هزینه های یک سوال
حاشیه های پارلمان اما فقط به دو ماجرای فوق محدود نشد. درست در روزی که وزیر دفاع راهی پارلمان شده بود تا به سوال علیرضا رحیمی درباره نحوه دسترسی به فیلم اعترافات و مستند مربوط به دوتابعیتیها و علت پخش آن در صحن علنی مجلس پاسخ دهد بازهم فضای صحن مجلس جنجالی شد.
عضو هیات رئیسه مجلس خطاب به وزیر دفاع گفت:«توضیح دهید تدوین فیلم امنیتی دارای اسناد سری در کجا اتفاق می افتد، اگر سازمان اطلاعات سپاه است در این زمینه پاسخگو باشد، اگر این سازمان نبوده در کدام مرکز و گعده این حلقه فیلم امنیتی تدوین میشود. شبیه سریال گاندو که این فیلم را کلید زده و حلقه امنیتی تشکیل داده و کشور را با تشویش اذهان عمومی مواجه میکنند.»
همین اظهارات او جنجال جدید را در مجلس کلید زد و برخی اظهارات او درباره اطلاعات سپاه را مصداق تضعیف جایگاه سپاه دانستند و حتی دست به امضا شدند تا با جمع آوری امضا کلید عزل رحیمی از هیات رئیسه مجلس را هم بزنند.نکته جالب تر اما آنجا بود که بازهم پای کریمی قدوسی به این اتفاق باز شد چه آنکه او مسئول کمیته تحقیق و تفحص از دوتابعیتی ها بود و نقش او در پخش ادعاهایی درباره تابعیت رئیس جمهور و برخی دیگر از چهره های مطرح نظام مشهود بود.
کریمی قدوسی که مدعی است تلاش کرده این لیست به بیرون از مجلس درز نکند این را هم گفت که حرفی از دوتابعیتی بودن رئیس جمهور نزده است. اظهاراتی که رحیمی از تریبون مجلس پاسخ داد و گفت« اینکه رئیس جمهور تابعیت اسکاتلند دارد، به عنوان یک دروغ بزرگ شما و دوستان شما در تلویزیون مطرح کردید.»
داستان دوتابعیتی ها اما همینجا به پایان نرسید و کریمی قدوسی در اقدامی عجیب تر لیست اسامی که جلوی بعضی از آنها حتی نوشته شده شاید یا احتمالا و ...را بین رسانه ها پخش کرد.