متاسفانه عمده مدیران ما از ترس واحدهای نظارتی بی‌انگیزه شده‌اند/ بانک‌ها مجرم‌ترین رکن اقتصادند

کدخبر: ۲۹۷۲۱۳
اقتصادنیوز: معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی معاونت اول ریاست جمهوری، لازمه موفقیت در جنگ اقتصادی را داشتن مدیران شجاع دانست و افزود: متاسفانه عمده مدیران ما شجاع نیستند و از ترس واحدهای نظارتی برای هر اقدام جسورانه‌ای بی‌انگیزه شده‌اند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، سعید شیرکوند در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه که شنبه (۱۲ مرداد) در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به جنگ تمام عیار اقتصادی دشمن علیه کشورمان، گفت: شرایط جنگ یعنی این‌که ما در وضعیت معمول قرار نداریم و در این وضعیت به‌طور طبیعی، قوانین و عملکردها باید تغییر کند.

وی افزود: شرایط جنگ اقتصادی مدیران شجاع و جسور می‌خواهد. مدیرانی که بتوانند در لحظات حساس تصمیمات مهم و حیاتی بگیرند که متاسفانه از این‌دست مدیران کم داریم و مدیران ما شجاع نیستند.

شیرکوند تصریح کرد: ترس بیشتر مدیران از نهادهای نظارتی است، از این‌که با تلاش برای رفع مشکل یک واحد اقتصادی به همدستی با مسئولین آن واحد متهم نشوند و همین ترس و واهمه قدرت جسارت را از مدیران ما گرفته است و متاسفانه نهادهای نظارتی در برخی استان‌ها کاری کرده‌اند که مدیران ما بیشتر بترسند.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی معاونت اول ریاست جمهوری در ادامه به طرح راهبرد "اقتصاد مقاومتی" از سوی مقام معظم رهبری در شرایط جنگ اقتصادی دشمن اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی ایجاد توانایی در اقتصاد کشور برای تاب‌آوری در برابر تکانه‌های اقتصادی درونی و بیرونی است و بسیار با ریاضت اقتصادی متفاوت است.

شیرکوند تصریح کرد: در ریاضت اقتصادی به منابع موجود بسنده کرده و تلاش می‌شود با منابع محدود و در دسترس تنها حیات جامعه ادامه پیدا کند. این در حالی است که در اقتصاد مقاومتی به دنبال رشد اقتصاد و مقام‌سازی و قدرتمند شدن آن در برابر تکانه‌های اقتصادی هستیم.

وی افزود: اقتصادی مقاومتی یعنی این‌که مدیران استان از تمام ظرفیت‌ها برای رونق اقتصاد منطقه بهره گرفته و نهادهای نظارتی را هم در کنار خود داشته باشند.

شیرکوند به مشکلات اعتباری کشور اشاره کرد و افزود: در این شرایط تامین اعتبار مالی پروژه‌ها ممکن نیست، نه این‌که نخواهیم، امکان تامین وجود ندارد و بنابر این مسئولین دستگاه‌ها چه یک‌بار چه صدبار مراجعه کنند اعتباری نیست که به آنها داده شود. بنابراین در این شرایط باید به دنبال راه‌حل‌های دیگر باشند.

این مسئول افزود: به‌طور مثال زیرساخت مرز پرویزخان می‌تواند با حضور سرمایه‌گذار بخش خصوصی احداث شود و نباید منتظر بمانید که اعتبار از پایتخت بیاید تا یک حرکتی در این مرز صورت گیرد.

شیرکوند تصریح کرد: در سامانه گرمسیری هم باید تمام اعتبارات خود را روی فازهای اولیه متمرکز کنید و با بهره‌برداری از یک فاز سراغ فاز بعدی بروید و از پراکنده‌کاری پیشگیری کنید.

این مسئول تصریح کرد: مدیران باید نگاه خود را عوض کنند و متناسب با شرایط کشور اقدام و عمل کنند.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی معاونت اول ریاست جمهوری به تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در کشور اشاره کرد و افزود: تشکیل ستاد فرماندهی یعنی در شرایط جنگ قرار داریم و دولت در این شرایط تمام توان خود را به کار گیرد تا فشارها را به حداقل برساند و در این زمینه باید استان‌ها یاری‌رسان باشند و یکی از استان‌های پیشرو در این زمینه استان کرمانشاه است.

وی افزود: این استان با داشتن مرزهای متعدد پتانسیل خوبی در حوزه صادرات و واردات کشور دارد و توقع ما این است که بیشترین بازده را این استان برای کشور داشته باشد.

شیرکوند به گلایه مسئولان از کمبود اختیارات مدیران در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر امکان بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها در خود استان وجود دارد.

وی افزود: برخی گلایه دارند که برای کسب تسهیلات بیش از سه میلیارد تومان به کسب اجازه از تهران نیاز دارند و این در حالی است که ۹۰ درصد طرح‌های استان با همین تسهیلات کمتر از سه میلیارد تومان امکان راه‌اندازی دارند. پس چرا مشکلات را باید به آن ۱۰ درصد گره بزنیم.

وی افزود: برای آن ۱۰ درصد تسهیلات بالاتر از سه میلیارد تومان هم اعلام کنید در اسرع وقت هماهنگی‌های لازم انجام می‌شود.

شیرکوند، بانک‌ها را یکی از حامیان کشور در این شرایط عنوان کرد وافزود: بانک‌ها در حال حاضر مهم‌ترین رکن اقتصاد کشور محسوب می‌شوند، اما در عین حال مجرم‌ترین رکن اقتصاد هم هستند و این تناقض و دوگانگی باید به نحوی حل شود.

وی افزود: متاسفانه با این دوگانگی و تناقض سراغ بانک‌ها می‌رویم و انتظار داریم بانک‌ها بتوانند با این نوع نگاه مجرمانه‌ای که به آنها داریم، ناجی و یاری‌رسان هم بشوند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید