سرقت میلیارد دلاری ارزهای مجازی توسط هکرهای کره شمالی
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از دیجیاتو، بررسیها نشان میدهد که احتمالا از این فعالیتها برای تامین هزینه ساخت سلاحهای اتمی این کشور استفاده میشود. این ادعا توسط متخصصان مستقل شاخهای از سازمان ملل که به پایش وضعیت تحریمهای کره شمالی میپردازند، در یک نسخه پیشنویس تنظیم شده است. به گزارش CNN یکی از دیپلماتهای سازمان ملل که میخواهد ناشناس بماند هم محتویات این گزارش را تأیید کرده است.
شرکت امنیت سایبری کسپراسکای یکی از تیمهای هکر کره شمالی به نام لازاروس را به مدت چند سال تحت نظر دارد. در سال 2017 این شرکت تحقیقی منتشر کرد که خبر از دزدی 81 میلیون دلاری این گروه از بانکی در بنگلادش میداد.
همچنین در سال 2018 گزارش شده بود که لازاروس بار دیگر وارد عمل شده و حالا با استفاده از نرمافزارهای جدیدی تاجران رمزارز را هدف قرار داده است. این نرم افزار که به بدافزاری آلوده شده بود به هدایت کنندگانش اجازه میداد از طریق درهای مخفی وارد سیستمهای آلوده شوند.
در همان زمان و حدود یک ماه بعد، تحقیقات بیشتر نشان داد که لازاروس مسئول 5 حمله از 14 حمله سایبری به مراکز تبدیل رمزارز بوده که بین فوریه 2017 و آگوست 2018 اتفاق افتاده بودند. در این حملات گروه هک مذکور 571 میلیون دلار به جیب زدند که تقریبا نیمی از مبلغ مجموع 14 دزدی بود.
این در حالیست که کره شمالی پیشتر کره جنوبی را به هک کامپیوترهایش برای ماین غیر قانونی و دزدی رمز ارز متهم کرده بود. آنها اعتقاد داشتند که هکرهای کره جنوبی از بدافزار ماینینگ Monero برای این کار استفاده کردهاند.
در حالی که یکی از بخشهای سازمان ملل چند ماه پیش تخمین زده بود که کره شمالی در پروسه هک زیرساختهای رمزارز کشورهای دیگر 670 میلیون دلار به دست آورده، تخمین 2 میلیاردی فعلی این سازمان در صورت نزدیک بودن به واقعیت، ابعاد وسیع این حملات سایبری را نشان میدهد.