احتمال شکلگیری ائتلافی شبیه به لیست امید در انتخابات مجلس یازدهم
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، محمدعلی نمازی گفت: همکاری با شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، اساس فعالیت حزب کارگزاران برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است. موضع حزب کارگزاران، مشارکت بدون قید و شرط در انتخابات و تلاش برای رایزنی با شورای نگهبان است.
او در پاسخ به این پرسش که آیا رایزنی با شورای نگهبان دستاوردی هم برای اصلاحطلبان خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: احزاب اصلاحطلب دیدار خوبی با وزیر کشور داشتهاند و باید با شورای نگهبان نیز وارد رایزنی برای تایید صلاحیت نامزدهای اصلاحطلبان شد. تجربه نشان داده که پیگیری و رایزنی بی نتیجه نمی ماند. در حال حاضر شرایط کشور با گذشته فرق کرده و کشور در شرایط سختی قرار گرفته است؛ بنابراین همه باید به برگزاری انتخابات مشارکتی کمک کنند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه برگزاری انتخابات با مشارکت گسترده، برای حزب کارگزاران اهمیت داشته زیرا این مشارکت موجب حمایت از نظام و کشور میشود، تصریح کرد: لازمه برگزاری انتخابات با مشارکت گسترده این است که همه مردم و جناحهای سیاسی در انتخابات نامزدهای مدنظر خود را داشته باشند.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درباره فعالیت انتخاباتی این حزب اظهار کرد: هنوز فعالیت جدی حزب آغاز نشده است، اما شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان محور فعالیتها خواهد بود و فعالیتهای مستقل حزبی کمکی خواهد بود به فعالیت شورای سیاستگذاری.
لیستی شبیه به لیست امید
ایرنا نیز نوشت: محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس دهم با تشریح سناریوهای احتمالی اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: هر چه نیروهای تایید صلاحیت شده اصلاح طلب کمتر باشد، استفاده از سناریوهای بعدی بیشتر میشود و به لحاظ راهبردی، فرض ائتلافی شبیه به لیست امید هم پیش بینی شده است.
او ادامه داد: برای انتخابات دوم اسفندماه مجلس شورای اسلامی، چهار سناریو پیش بینی شده است که این سناریوها به عواملی چون میزان باز بودن فضا و پیش بینی سطح مشارکت عمومی بستگی دارد. اگر هر دو شاخص ذکر شده در حد مطلوب باشد، لیست خالص اصلاح طلبی ارائه می شود. اگر دست اصلاح طلبان باز باشد با آزادی عمل بیشتر، نیروهای قوی و شاخص خود را به مردم معرفی می کنند.
او ادامه داد: پیش بینی در خصوص آرایش انتخاباتی زود است و نمی توان تصویر روشنی از شرایط گروه های سیاسی ارائه کرد. اصلاح طلبان دیدگاه های مختلفی دارند و در حال رایزنی، تبادل نظر و جمع بندی راهبردها و سیاست های انتخاباتی خود هستند. با وجودی که کارهای مقدماتی برای ورود به انتخابات شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان انجام شده است ولی هنوز برنامه های انتخاباتی منسجم، نهایی و تصویب نشده است.
عضو کارگروه راهبردهای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان ادامه داد: دیدگاه های مختلفی در خصوص کمیت و کیفیت حضور اصلاح طلبان در انتخابات وجود دارد. حضور مشروط و یا کناره گیری از انتخابات از جمله مواردی است که از طرف اشخاص حقیقی مطرح می شود، ولی نهادها و احزاب اصلاح طلبی تاکنون موضع رسمی خود در این خصوص را اعلام نکرده اند.
دستاوردهای فراکسیون امید دیده نشده است
مسئول کارگروه ارزیابی و پایش شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان گفت: دستورالعمل و شیوه نامه ای برای سنجش عملکرد فراکسیون امید طراحی کردیم. به عنوان نماینده مجلس به رغم کاستی ها، فراکسیون امید کارهای شایسته ای انجام داده است. دستاوردهای نمایندگان اصلاح طلب مجلس، دیده نشده و برای مردم ملموس نیست، به همین دلیل لازم است این دستاوردها مورد سنجش قرار گیرد و اطلاع رسانی شود. باید موانع و مشکلاتی که بر سر راه نمایندگان اصلاح طلب مجلس وجود داشته برای آگاهی بخشی به مردم بیان شود.
او تاکید کرد: قصد فرافکنی ندارم ولی باید اذعان کرد مجموعه اصلاح طلبان و فراکسیون امید دارای ضعف های داخلی و درون تشکیلاتی هستند که ضمن شناسایی و رفع این ضعف ها باید دستاوردها و فعالیت های این مجموعه نیز به مردم گفته شود. معتقدم اگر تصویر واقعی از نقاط ضعف و قوت های از مجموعه ارائه شود، خیلی از افرادی که مردد هستند و انگیزه کمی برای حضور در انتخابات دارند با مطالعه دستاوردهای نمایندگان اصلاح طلب برای شرکت در انتخابات ترغیب و متقاعد می شوند.
ادعای پیروزی اصولگرایان تبلیغاتی است
صادقی درباره شانس پیروزی اصلاح طلبان برابر اصولگرایان، عنوان کرد: اصولگرایان فکر می کنند در این دوره مردم نسبت به آنها اقبال و استقبال بیشتری پیدا میکنند، که این خود نوعی تبلیغات انتخاباتی است. بخش اصلی انتقاد و مانور اصولگرایان نسبت دولتِ مورد حمایت اصلاح طلبان است که با وجود فشارهای اقتصادی خارجی و داخلی تمام تلاش خود را کرده است. بنابراین دولت هم کارنامه و عملکرد خود را مورد ارزیابی قرار دهد و دستاوردهای خود را با لحاظ مشکلات و موانع بیان کند و برنامه و راهبردهای آینده را نیز باید ترسیم، تبیین و مشخص کرد.