امکان مذاکره بین ترامپ و روحانی وجود دارد؟ /پاسخ دو چهره اصولگرا را بخوانید
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از عصر ایران، حشمت الله فلاحت پیشه در مورد امکان مذاکره ایران و آمریکا در آینده نزدیک گفت: معتقدم مذاکره در شرایط کنونی امتیازی برای دولت جمهوری اسلامی ایران محسوب نمی شود ولی امتیازی که تا الان سیاست خارجی دولت توانسته است کسب کند این است که دیپلماسی رسمی عملا توانسته است بخشی ازفشارها را به روی آمریکا وارد کند ولی این به معنای نشستن پای میز مذاکره نیست .
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه امکان مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی را ضعیف می دانم، ادامه داد: موضعی که آقای ترامپ دارد گشایش یکسری نقاط اختلافی است که اتفاقا بر ۱۸ نقطه اختلافی با ایران تاکید کرد. ترامپ هنوز به دنبال یک حریف ضعیف شده است و الگوی او کره شمالی است و تا زمانی که ترامپ ایران را به عنوان کشوری همانند کره شمالی تلقی می کند ایران با آنها مذاکره نخواهد کرد.
نماینده اسلامآباد غرب و دالاهو( کرمانشاه) خاطر نشان کرد: ایرانیها هیچگاه در طول تاریخ اینگونه با کسی مذاکره نکردهاند ضمن اینکه زمان مرگ مذاکره با کره شمالی هم برای آمریکا فرارسیده است.
فلاحت پیشه درمورد اینکه آیا ترامپ برای پیروزی در انتخابات آینده آمریکا ممکن است با شرایط ایران کناربیاید و با برداشتن شروطش با ایرانی ها پای میز مذاکره بنشیند گفت: واقعیت این است که موضوع ایران به یک موضوع جدی در انتخابات آمریکا تبدیل خواهد شد و آقای ترامپ مجبوراست بخش عمده ای از انرژی خودش را صرف این موضوع کند و حتی ممکن است شرایط به گونه ای شکل بگیرد که ترامپ مجبور باشد از بخشی از مواضع و بلوف های سیاسی خودش عدول کند تا بتواند در مقابل ایران به گونه ای عمل کند که ایران به نقطه ضعف انتخاباتی اش تبدیل نشود.
وی تصریح کرد: ترامپ کسی است که به عنوان پدر عمل گرایان سیاسی امروز در آمریکا خودش را نشان داده است وآن چیزی که برایش مهم است اهداف انتخاباتیاش است هرچه به هدف انتخاباتی اش نزدیک می شود مجبور است موضوع ایران را به حل نزدیک کند کما اینکه معلوم نیست تا آن زمان ایرانی ها وارد چنین فضایی شوند چون روز به روز اعتماد به ترامپ ازبین می رود به گونه ای که دیگراعتمادی به وی نیست.
این نماینده مجلس درمورد این تحلیل که ممکن است به دلیل فشارهای اقتصادی که در حال حاضر در ایران جود دارد حکومت مجبور به مذاکره با آمریکا شود ، خاطر نشان کرد: به رغم اینکه بیش از یکسال ار تحریم های جدی آمریکا علیه ایران می گذرد اما آمریکای ها نتوانستند به اهداف و نتایجی که می خواستند برسند، ایرانیها توانستند یک بودجه را بگذارند و برای همه مشخص است که الان عمده مشکلات ناشی از ضعف مدیریتی است و نه مشکلات ناشی از تحریمها .
هیچ جنگی بدون مذاکره به صلح نمیانجامد
هم چنین، جواد آرین منش در یادداشتی در ایلنا نوشت: اساسا طرح دوگانه مذاکره یا مقاومت را بحثی انحرافی میدانم چرا که مذاکره و مقاومت در کنار یکدیگر معنا پیدا میکنند و مکمل یکدیگرند نه در مقابل و متضاد با یکدیگر. هیچ مقاومتی بدون مذاکره به نتیجه نمیرسد و هیچ جنگی بیمذاکره به صلح نمیانجامد.
وزارت امور خارجه رسالت دیپلماسی و مذاکره را بر عهده دارد و میبایست از مواضع و حقوق و دیدگاههای جمهوری اسلامی در جهان دفاع کند و رسالت وزارت دفاع و نیروهای مسلح در کنار ملت تقویت بنیه دفاعی و مقاومت در برابر زیاده خواهیها و زورگوییهای دشمنان است.
اینکه در چه زمانی کدام استراتژی باید در اولویت قرار گیرد، نهادهای ذیربط نظیر شورای عالی دفاع و شورای عالی امنیت ملی و رهبری تصمیم میگیرند، لکن اصل مذاکره و رایزنی و دیپلماسی فعال را که این روزها از سوی آقای ظریف شاهدیم، نباید نفی کرد.
بنابراین آنچه که این روزها شاهدیم که عدهای دوگانه جنگ یا مقاومت، جنگ یا صلح و مقاومت یا تسلیم را در فضای رسانهای مطرح میکنند به نظر من بحث انحرافی است؛ چراکه مقاومت و مذاکره بالهای پرندهای هستند که در کنار یکدیگر میتوانند ما را به اهداف نزدیک کنند.
اگر چه آمریکا در تحقق اهداف خود در زمینگیر کردن جمهوری اسلامی ناکام بوده و در دخالتهای منطقهای در سوریه، در عراق، در ترکیه، در یمن، در افغانستان و در رابطه با مسائلی مثل توقیف نفتکشها با شکست مواجه بوده اما هرگز نمیتوان تاثیر تحریمها را بر اقتصاد ایران و معیشت مردم نادیده گرفت و امروز که ایران دست بالا را دارد فرصت مناسبی برای مذاکره و برون رفت از چالشهای پیش رو است و هرگز نباید اصل مذاکره با قدرتهای بزرگ جهانی و منطقهای را نفی کرد.