خطرات جراحی چشم برای افراد زیر 18 سال
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم، بهروز خسروی جراح و متخصص چشم پزشکی اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از افرادی که از عینک استفاده میکنند خواهان انجام عمل "رفراکتیو" هستند که این جراحی با روشهایی نظیر لیزیک، لازک، پی آر کی، فمتولیزیک، اپی لیزیک، ترانس پی آر کی، کارگذاری لنزهای داخل چشمی و ... انجام میشود اما هر کدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارد که پزشک طی بررسی از شرایط بیمار روش مناسب جراحی را انتخاب میکند.
وی تصریح کرد: گاهی برخی از بیماران به واسطه شنیدهها و جراحیهای مشابه در بین اقوام خود اصرار به اجرای یک تکنیک خاص در جراحی دارند در حالی که انتخاب شیوه مورد نظر باید پس از معاینه کامل و به تشخیص پزشک باشد چرا که هر کدام از این جراحیها دارای معایب و مزایایی است که بستگی به شرایط بیمار دارد.
خسروی با بیان اینکه مناسبترین سن برای جراحی، سن بالای 18 سال است، متذکر شد: برخی از والدین به بهانه اینکه وزن عینک باعث تغییر فرم بینی فرزندشان میشود پس از مراجعه به پزشک اصرار دارند که لیزیک را برای فرزند کم سن خود انجام دهند که این پدیده پیش از همهگیر شدن باید اطلاعرسانی صحیح و فرهنگسازی شود.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت بیمار پیش از جراحی رفراکتیو باید بررسی شود، افزود: علاوه بر سن و شماره چشم، بیمار نباید مشکلاتی نظیر بیماریهای بافت همبند یا دیابت و مشکل تیروییدی که روی چشم تاثیر گذاشته، داشته باشد البته پیش از جراحی باید عکس رنگی قرنیه گرفته شود تا مشکلاتی نظیر نازکی یا قوز قرنیه وجود نداشته باشد.
وی شغل و نوع فعالیت بیمار را یکی دیگر از موضوعات مورد توجه چشمپزشک دانست و افزود: تشخیص بیمار مناسب برای جراحی، پیچیدگیهای بسیار دارد و باید شرایط هر بیمار بررسی شود به طور مثال اگر شخصی بالای چهل سال، بیشتر فعالیت روزانهاش دور دیدن است مانند رانندگی و چندان کار "نزدیک بین" مثل مطالعه و فعالیت پشت رایانه نداشته باشد، میتواند تحت عمل جراحی قرار گیرد یا اگر کسی شمارههای بسیار بالای چشمی داشته باشد که نتوان او را تحت جراحی لیزیک یا پی آر کی قرار داد، تحت شرایطی میتواند جراحی کارگذاری لنز داخل چشمی انجام دهد.
خسروی خاطرنشان کرد: مشاوره پیش از جراحی به اندازه خود عمل و حتی بیشتر اهمیت دارد و به افرادی که تصمیم به جراحی رفراکتیو و اصلاح ضعیفی چشم خود گرفتهاند توصیه میشود همواره با پزشک خود در این زمینه به گفتگو نشسته و توضیحات کامل را از او دریافت کنند و توقع و انتظارات خود را از جراحی بیان کنند تا انتخاب درستی در جراحی داشته باشند.