روایت دو فرمانده بلندپایه ارتش و سپاه از ترسها و بهانههای بنیصدر در زمان جنگ
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، میر سیاری در همایش «دفاع از حق، از جبهه تا محکمه» که از سوی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد، اظهار کرد: دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس حفظ تمامیت ارضی کشور و برجای ماندن انقلاب اسلامی بود. استکبار هیاهویی به پا کرد که شما دیگر چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را نمی بینید اما مقام معظم رهبری در همان موقع بیانیه گام دوم انقلاب را صادر می کند و در اوج تهدیدها راهبرد چهل ساله دوم انقلاب را ابلاغ میکند.
سیاری با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۵۷ گفت: برای پاسخ به این سوال که چرا جنگ شد و چه اتفاقی افتاد باید به پیروزی انقلاب اسلامی نگاه کنیم. درآن برهه آمریکاییهایی که در کشور بودند اخراج شدند و منافعشان را از دست دادند. بنابراین از این بعد خیلی آسیب دیدند.
وی ادامه داد: اما موضوع دیگری که در آن برهه مهم بود دو قطبی شرق و غرب بود، اروپاییهای غربی و آمریکاییها تحت پیمان ناتو و اروپاییهای شرقی و کشورهای همپیمان تحت پیمان ورشو در مرکزیت شوروی با هم در تضاد بودند اما با پیروزی انقلاب اسلامی، از پیمان سنتویی که ناتوییها که برای جلوگیری از پیشروی کمونیست از شوروی به سمت جنوب و آبهای آزاد پیمان نظامی سنتو را منعقد کرده بودند خارج شدیم. پس خط دفاعی که برای جلوگیری از پیشرفت کمونیستها ایجاد کرده بودند اینجا از بین میرود.
سیاری با بیان اینکه از دست دادن خط دفاعی در مقابل کمونیست و به خطر افتادن منافع جبهه غرب باعث شد که آنها به دنبال نشان دادن موجودیت دوباره خود در کشور باشند، اظهار کرد: نخستین کاری که آنها انجام دادند، ترور بود. ما ۱۷ هزار شهید ترور داریم اما آنها از این راه به نتیجه نرسند و به دنبال اختلافات قومی و قبیلهای و مذهبی آمدند تا انقلاب اسلامی را سرنگون کنند اما باز هم به نتیجه نرسیدند، تا بالاخره به تحمیل جنگ رسیدند.
وی با بیان اینکه برای حمله به ایران صدام را انتخاب کردند و وعدههای مختلفی به او دادند افزود: شرقیها برای کمک به بعثیها انواع تانک و هواپیما و موشک را در اختیارش گذاشتند و کشورهای حوزه خلیج فارس دلار و نیروی انسانی به او دادند و همه جمع شدند تا دشمن تجهیز شود و به ایران حمله کند.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه دشمن در حمله به جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس دو هدف سرنگونی انقلاب اسلامی و جلوگیری از پیشرفت انقلاب را دنبال میکرد خاطرنشان کرد: ذیل این دو هدف چند هدف دیگر را مانند تسلط بر اروندرود و تسلط بر استان خوزستان و منابع نفتی دنبال میکردند.
وی با قدردانی از موضع حضرت امام خمینی در دوران جنگ تحمیلی ادامه داد: بعضی از مسئولان سیاسی کشور مانند بنی صدر که آن موقع رئیس جمهور بود ترسیدند اما امام وقتی که گفتند آنها بحث جا به جایی زمین و زمان را مطرح کردند امام گفتند ای ملت، دیوانهای سنگی را در چاه انداخته است سر جایش بنشانیدش.
سردار کوثری: با دست خالی نگذاشتیم یک وجب از خاک کشور دست دشمن بماند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «محمد اسماعیل کوثری» فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسول الله در سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۹ درباره نحوه مدیریت دفاع مقدس گفت: در آن دوران رزمندگان، مردم و مسئولین بااخلاص بیشتری کارها را دنبال میکردند و وحدت بیشتری داشتند، منیتها مطرح نبود و هر کسی خودش را برتر از دیگران نمیدانست.
وی افزود: مردم ایران همواره برای بیرون راندن دشمن خارجی از کشور انگیزه بیشتری داشتهاند. در زمان جنگ هم دشمن به خاک کشور ما حمله کرده بود برای همین مردم منسجم و متحد شدند. گذشت رزمندگان و فرماندهان نیز باعث موفقیت شده بود، ما با دست خالی در مقابل دشمن تا دندان مسلح با موفقیت کار را دنبال کردیم و نگذاشتیم یک وجب از خاک کشور در اختیار دشمن باقی بماند.
نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مسئولین خالصتر و انقلابیتر از امروز بودند و روحیه جهادی بیشتری داشتند، البته عمده مردم نیز سادهتر از امروز زندگی میکردند، اینها از عوامل موفقیت کشور در اداره داخل شده بود، رزمندگان در دوران دفاع مقدس، با کمترین امکانات توانستند بهترین نتیجه را برای ملت ایران به ارمغان بیاورند.
سردار کوثری با اشاره به ناهماهنگیها و عدم آمادگی سالهای آغازین جنگ که باعث پیشرویهایی از سوی دشمن به خاک کشور شد، گفت: علت عدم آمادگی در آن مقطع به برخی از مسئولین مانند بنی صدر بر می گشت که رئیس جمهور و فرمانده کل قوا بود.
وی ادامه داد: بنیصدر بعد از یک ماه یا حتی قبل از شروع جنگ، بهانه آورد و این بهانه را علنی کرد که نیروهای مسلح اجازه نمیدهند وی کار کند. حضرت امام (ره) برای اینکه این بهانه را از بنیصدر بگیرد، فرماندهی کل قوا را به او داد.
نماینده پیشین مردم تهران در مجلس تصریح کرد: بنیصدر به جای اینکه وحدت ایجاد کند، در پی ایجاد تفرقه بود. هر چه به بنیصدر گفته میشد که قرار است عراق حمله کند، وی قضیه را طور دیگری وانمود میکرد و میگفت چنین خبرهایی نیست و شماها اصلا نمیدانید جنگ چیست و چه حسابی و کتابی دارد و خودش را همهکاره و عالم به موضوع میدانست و نهایت این شد که دشمن حمله کرد.
سردار کوثری یادآور شد: اما حقیقتا با هدایت امام راحل و در صحنه بودن یاران ایشان، همه انسجام پیدا کرده و خودشان را پیدا کردند و در نهایت توانستند در مقابل دشمن صفآرایی کنند. بعد از فرار بنیصدر که دقیقا تیرماه سال ۶۰ اتفاق افتاد، با وحدت بسیار خوب و با فرماندهی حضرت امام (ره) کار جنگ دنبال شد و ضعفهایی که در ۹ ماهه اول جنگ وجود داشت، برطرف شد. در اثر انسجام و یکپارچگی و وحدت برنامهها طراحی شد و در نهایت عملیاتها یکی پس از دیگری با موفقیت پشت سر گذاشته شد و رزمندگان توانستند بر دشمن غلبه پیدا کنند که در اصل باید گفت که ملت بر دشمن غلبه کردند.
وی خاطرنشان کرد: فرمانده کل قوا بعد از فرار بنیصدر در دست فردی بود که هم انقلاب را به پیروزی رساند، هم مرجع دینی و سیاسی مردم بود و هم اینکه الگوی رزمندگان (همانگونه که خودشان هم مطرح میکردند)، حضرت اباعبداللهالحسین بود که در مقابل زورگویان و زیادهخواهان و جنایتکاران عالم ایستاده بود. رزمندگان هم به تاسی از این الگو جلوی دشمن ایستادند.
فرمانده پیشین لشکر محمد رسول الله (ص) با یادآوری تاریخ معاصر و دوران پهلوی و قاجار اظهارداشت: در دوران پهلوی و قاجار به دلیل اینکه سردمداران آن مقطع از زمان، توجهی به مردم نداشتند، مردم نیز به آنها توجه نداشتند. بنابراین غیر از بحث آمادگی ارتش و سپاه هم که نوپا بود و بیش از یک و سال و نیم از عمرش نمیگذشت، حضور مردم ولایتمدار و رهبری حضرت امام راحل و ارتباط موثر این دو باعث موفقیت شد وگرنه این مردم در زمان طاغوت و قاجار هم بودند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: به همین دلیل هم است که دشمن مخصوصا استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل و اعوان و انصارش همچون عربستان و کشورهای دیگر، جرات نمیکنند به کشور ما تعدی و یا تجاوز کنند. ما دیدیم حدود یکماه پیش اینها میخواستند حرکت ایذایی علیه کشور انجام دهند که ما در کوتاهترین زمان پاسخ آنها را دادیم و پهپاد بسیار پیشرفته آمریکا را که به مرز بینالملل ما تجاوز کرده بود را ساقط کردیم و این نشان دهنده آمادگی نیروهای مسلح ما تحت هدایت و رهبری فرمانده کل قوا رهبر معظم انقلاب است.