برنامه 21 روزه برای کنترل همیشگی اعصاب
روز اول کنترل اعصاب:
رنگ آمیزی کنید
یک کتاب رنگ آمیزی بخرید و زمانی را در روز اختصاص دهید و شروع به رنگ آمیزی کنید که این کار باعث آرامش اعصاب می شود.
روز دوم کنترل اعصاب:
از ورزش های تنفسی استفاده کنید
سعی کنید که دم و بازدم بالایی هنگام ورزش داشته باشید و نفس خود را چند ثانیه به داخل دهید و سپس چند ثانیه آن را بیرون بدهید و این کار را به مدت 10 دقیقه در روز انجام دهید تا اضطراب تان فروکش کند.
روز سوم کنترل اعصاب:
به موزیک های انرژی بخش گوش دهید
لیست موزیک شما می تواند هر آهنگی را داشته باشد اما فراموش نکنید که برای کاهش استرس باید موزیک های آرامش بخش و در عین حال پر انرژی گوش دهید.
روز چهارم کنترل اعصاب:
مدیتیشن کنید
15 دقیقه هنگام صبح را در یک مکان آرام بنشینید و روی مدیتیشن تمرکز کنید.
روز پنجم کنترل اعصاب:
تماس تلفنی برقرار کنید
یکی از موثر ترین راه ها برای مبارزه با استرس حواس پرتی می باشد ، پس حتماً با یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستانتان تماس بگیرید تا احساس اضطراب و نگرانی تان کاهش پیدا کند.
روز ششم کنترل اعصاب:
طناب بزنید
ثابت شده است که تمرین هایی مثل طناب یا دویدن می تواند احساس آرامش را به فرد منتقل کند.
روش کنترل اعصاب
روز هفتم کنترل اعصاب:
مثبت رفتار کنید
با خودتان مثبت رفتار کنید و سعی کنید یک عبارت مثبت و انگیزش بخش را برای خودتان تکرار کنید و هنگام استرس و عصبانیت آن را به کار بگیرید و این کار به شما کمک می کند که احساس آرامش بالایی داشته باشید.
روز هشتم کنترل اعصاب:
اجازه دهید که استرس شما بیرون بریزد
برای بعضی از افراد خشم و اضطراب هر چقدر فرو خورده شود وضعیت را بدتر می کند.زمانی که نگران یا عصبانی هستید اجازه دهید که آن ها را بیرون بریزید و حتی می توانید سرتان را در یک بالش فرو کنید و تا جایی که می توانید فریاد بکشید.
روز نهم کنترل اعصاب:
یک داستان بنویسید
سعی کنید هر احساسی را که دارید، روی کاغذ بیاورید. و به کلمه درآوردن احساسات می تواند خشم شما را کنترل کند.
روز دهم کنترل اعصاب:
پازل بسازید
پازل ها معمولاً قدرت مغز را افزایش می دهد و تمرکز تان را بالا می برد و همچنین در کنترل استرس و خشم به فرد کمک می کند.
کنترل اعصاب و روان
روز یازدهم کنترل اعصاب:
مصرف کافئین را حذف کنید
کافئین یک محرک شدید است و می تواند حملات استرس ی را به فرد منتقل کند و با قطع مصرف آن تغییرات خوبی را در خلق و خویتان مشاهده خواهید کرد.
روز دوازدهم کنترل اعصاب:
تحرک داشته باشید
حرکات موزون می تواند احساس خوبی به شما ببخشد و این کار را در خلوت انجام دهید تا اضطراب نداشته باشید که دیگران شما را ببینند. حرکات موزون می تواند استرس را کاهش دهد ، مخصوصا اگر این کار را تنها انجام دهید.
روز سیزدهم کنترل اعصاب:
از توپ استرس استفاده کنید
سعی کنید که دستانتان روی توپ های مخصوص استرس قرار دهید و همواره آن را فشار دهید که این کار باعث از بین رفتن تنش ها می شود.
روز چهاردهم کنترل اعصاب:
حمام آب داغ بگیرید
برای آرامش بیشتر امروز را به حمام آب داغ اختصاص دهید تا آرامش بیشتری پیدا کنید.
روز پانزدهم کنترل اعصاب:
بخندید
خندیدن اثر روانی زیادی برای کنترل اعصاب دارد.
روز شانزدهم کنترل اعصاب:
روی یک پروژه هنری کار کنید
مطالعات نشان می دهد که پروژه های هنری و آثار دستی می تواند سطح استرس فرد را تا حد زیادی کاهش دهد.
آرامش اعصاب و روان
روز هفدهم کنترل اعصاب:
یوگا کنید
می توانید این کار را در یک کلاس واقعی یا با تماشای ویدیوی آنلاین انجام دهید.
روز هجدهم کنترل اعصاب:
کنارگذاشتن لوازم دیجیتال
امروز بعد از محل کار هرگز با تلفن همراه کار نکنید و تا حد ممکن از دنیای دیجیتال فاصله بگیرید تا به مفهوم واقعی آرامش و کنترل اعصاب نزدیک شوید.
روز نوزدهم کنترل اعصاب:
بیرون بروید و قدم بزنید
قدم زدن می تواند احساس آرامش را به فرد ببخشد و وقتی که در محل کار یا در خانه هستید زمانی را به قدم زدن و پیاده روی اختصاص دهید.
روز بیستم کنترل اعصاب:
یک ساعت در روز را به برنامه ریزی کردن اختصاص دهید
بسیاری از روانشناسان معتقدند که برنامه ریزی کردن می تواند استرس را کاهش دهد و با این کار ذهن شما باز تر می شود و راحت تر با ترس هایتان کنار می آیید.
روز بیست و یکم کنترل اعصاب:
احساسات خود را بپذیرید
اصلا مشکلی ندارد که فرد احساس اضطراب داشته باشد و زمانی که علائم آن را بشناسید، می توانید چگونگی کنترل آن را نیز یاد بگیرید.
بعد از انجام این چالش 21 روزه ، اگر استرس و اضطراب دوباره به شما غلبه کرد، می توانید راه کارهایی که در ادامه سلامت روان نمناک گفته ایم در پیش بگیرید.
- مغزتان را متقاعد کنید که در امنیت قرار گرفته اید
بیشتر راه های کنترل استرس و پیدا کردن آرامش به سیستم عصبی مربوط است و باید سعی کنید چند دقیقه با خود فکر کنید و پیام امنیت را به مغز ارسال کنید که هیچ خطری شما را تهدید نمی کند.هر قسمت از مغز که پیام تهدید را به شما ارسال کرد، می تواند با قدرت تفکر آرامش پیدا کند.
- تفکر مثبت را تمرین کنید
اگر احساس اضطراب و خشم دارید، حرکت کنید و دست به عمل بزنید و تفکر مثبت را برای همیشه در پیش بگیرید و سعی کنید این کار را هنگام پیاده روی انجام دهید و به تمام چیزهایی که حس خوب را به شما منتقل می کند فکر کنید.
- این موضوع را قبول کنید که همه چیز در کنترل شما نیست
مطمئن باشید که شما نمی توانید همه چیز و همه کس را کنترل کنید و شرایط نیز کاملا در دست شما نیست و باید به این موضوع اشراف داشته باشید و احساسات خود را مدیریت کنید و روی چیزهایی تمرکز کنید که کنترل آن کاملا دست شما است.
- تا حد ممکن خودتان را از شرایط استرس زا دور کنید
بهتر است که کمی در شخصیت خود جستجو کنید و ببینید که چه چیزهایی و چه مکان هایی و چه افرادی باعث ایجاد حس اضطراب در شما می شود و خودتان را از این شرایط دور کنید تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید مثلاً موسیقی هایی که حس ناراحتی و اضطراب را در شما بیدار می کند را کنار بگذارید. و حتی اگر به آن ها علاقه دارید و این کار برایتان غیر ممکن به نظر می رسد.