پرونده «اوکراینگیت» با ورود «افشاگر دوم» پیچیدهتر شد/ کنترل شرایط از دست ترامپ خارج شده است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ دومین افشاگر ماجرای «اوکراینگیت» که طبق برخی گزارشها اطلاعات بسیاری درباره تماس تلفنی دونالد ترامپ با رئیسجمهور اوکراین دارد، برای افشاگری پا پیش گذاشته است.
شبکه «ایبیسینیوز» در خبری اختصاصی گزارش داد، «مارک زید» که پیشتر به عنوان عنوان وکیل «افشاگر» پرونده رسوایی اوکراین گیت کار خود را آغاز کرده بود، امروز یکشنبه با پا پیش گذاشتن «دومین افشاگر» در رابطه با تماس تلفنی رئیسجمهور آمریکا با همتای اوکراینی او، به عنوان وکیل او نیز فعالیت خود را آغاز کرده است.
به گفته مارک زید، افشاگر دوم که او هم مانند افشاگر اول یک مقام اطلاعاتی آمریکا است، بعد از صحبت با بازرس کل آمریکا تصمیم گرفت که در رابطه با تماس تلفنی ترامپ با «ولودیمیر زلنسکی» افشاگری کند.
بنا بر گزارش «ایبیسی نیوز»، «وجود دومین افشاگر (در رابطه با رسوایی اوکراینگیت و تماس تلفنی جنجالی رئیسجمهور آمریکا و اوکراین) میتواند باعث تضعیف ترامپ شود».
وکیل این دو افشاگر رسوایی اوکراینگیت که هر دو مقام اطلاعاتی آمریکا هستند، در مصاحبه خود با ایبیسینیوز اعلام کرد که موکلانش از حمایت کامل قانون برخوردار هستند.
شبکه ایبیسینیوز ضمن انتشار خبر «پا پیش گذاشتن دومین افشاگر» در رابطه با رسوایی اوکراین گیت، هنوز به جزئیاتی در رابطه با افشاگریهای او اشاره نکرده است.
پا پیش گذاشتن دومین افشاگر در رابطه با این موضوع جنجالی در حالی صورت گرفته که «نیویورک تایمز» پیشتر گزارش داده بود یک مقام اطلاعاتی دیگر که از تعاملات دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا با رئیسجمهور اوکراین احساس خطر کرده است، در حال بررسی این موضوع است که آیا اطلاعات بیشتری را درباره تماس تلفنی ترامپ با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین فاش کند یا خیر.
در گزارش این روزنامه آمریکایی آمده بود که این مقام اطلاعاتی آمریکا در صورتیکه بخواهد افشاگریهای بیشتری درباره اوکراینگیت مطرح کند به منظور تضمین مصونیت حقوقی خود، باید در بازرسی کل آمریکا طرح شکایت کند.
گفته میشود که مقام دوم اطلاعاتی جزو افرادی است که تحت بازجویی «مایکل اتکینسون» بازرس کل جامعه اطلاعاتی آمریکا قرار گرفته تا اتهامات افشاگر اول علیه ترامپ را مورد تأیید قرار دهد.
طبق گزارش نیویورکتایمز، اتکینسون روز جمعه هفته گذشته به نمایندگان کنگره درباره چگونگی اثبات اظهارات افشاگر قضیه اوکراینگیت توضیح داده است اما هنوز مشخص نیست که آیا وی نمایندگان کنگره را در جریان قصد افشاگر دوم برای طرح شکایت علیه ترامپ قرار داده یا خیر.
افشاگر اول، یکی از مأموران سیا بوده که طبق گزارش رسانههای آمریکایی برای نظارت بر عملکرد اعضای ارشد دولت در کاخ سفید گماشته شده بود و افشاگری او روشن کرده که ترامپ با هدف بیاعتبار کردن «جو بایدن» رقیب بالقوهاش در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ میلادی، از اختیارات رئیسجمهور و روابط خارجی آمریکا سوء استفاده کرده است.
آتلانتیک: رسوایی «اوکراینگیت» از کنترل ترامپ خارج شده است
نشریه «آتلانتیک» در گزارشی با موضوع پرونده در حال گسترش «اوکراینگیت»، نوشته است که این موضوع عملا از کنترل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا خارج شده و نه تنها او، بلکه حلقه مقامهای ارشد دولت وی را هم گرفتار کرده است.
«دیوید گراهام» نویسنده این گزارش، با اشاره به انتشار مداوم اطلاعات در مورد این پرونده، نوشته است: «این دیگر یک جنجال بر سر شکایت یک افشاگر، یک متحد آمریکا در شرق اروپا و یک رئیسجمهور نیست. این حالا یک رسوایی فراگیر است که بسیاری از مقامهای ارشد در دولت ترامپ در آن دخیل بودهاند و کشورهای سرتاسر جهان از استرالیا تا اوکراین و از چین تا انگلستان را تحت فشار قرار دادهاند.»
نویسنده در ادامه با اشاره به اطلاعاتی که در هفتههای اخیر در مورد ابعاد سوء استفاده ترامپ و حلقه اطراف وی از قدرت منتشر شده، نوشته است: «واقعیت تغیر نکرده است، بلکه آنچه تغییر کرده، چیزی است که افکار عمومی میداند.»
گراهام در این رابطه به انتشار متن مکالمه ترامپ با «ولوودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین و همچنین مکاتبات «گوردون ساندلند» سفیر دولت آمریکا در اتحادیه اروپا و «بیل تیلور» کاردار و نماینده آمریکا در اوکراین اشاره کرده است. این اطلاعات به خوبی نشان میدهند که ترامپ کییف را برای پیشبرد تحقیقات علیه پسر «جو بایدن» نامزد پیشتاز دموکراتها در رقابتهای مقدماتی انتخابات ریاستجمهوری، تحت فشار قرار داده است.
«هانتر» پسر جو بایدن از اعضای هیأت مدیره هلدینگ اوکراینی «بریسما» است. این هلدینگ از چند سال پیش به فساد مالی متهم شده است. هرچند ترامپ این موضوع را کتمان میکند، اما شواهد حاکی از آن است که وی امیدوار بوده با تحت فشار قرار دادن اوکراین برای پیشبرد این پرونده و اتهامزنی به فرزند بایدن، رقیب احتمالی خود در انتخابات ۲۰۲۰ را به فساد مالی متهم کند و شانس پیروزی مجدد خود در انتخابات را افزایش دهد.
در این گزارش با اشاره به ابراز تمایل ترامپ به دریافت کمک از چین و دیگر کشورها برای بیاعتبار کردن بایدن، عنوان شده است که بسیاری از اعضای ارشد دولت ترامپ از جمله «مایک پنس» معاون رئیسجمهور، «مایک پامپئو» وزیر خارجه، «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ، «ریک پری» وزیر انرژی و تعدادی از دیپلماتهای آمریکایی در اروپا، در اقدامات سیاسی ترامپ علیه بایدن نقش داشتهاند.
گراهام میافزاید: «در مجموع، افشای این اطلاعات نشان میدهد که چطور ترامپ بخش بزرگی از قوه مجریه حکومت فدرال را برای هوی و هوس و آینده سیاسی خود به خدمت گرفته است. این یک حقیقت ساده است. تنها یک بخش بحث باقی مانده و آن هم این است که آیا این رفتار درستی بوده؟ دو قرن تاریخ و سابقه، نشان میدهد که پاسخ منفی است.»
نویسنده در پایان با اشاره به اینکه ترامپ با وجود رایزنی با سران چندین کشور، نهایتا نتوانسته ادعاهای خود علیه بایدن و پسرش را ثابت کند، در مورد آنچه ترامپ انجام داده، جملهای از خود ترامپ علیه بایدن را نقل کرده است: «بحث کارزار تبلیغاتی نیست. بحث فساد است، آن هم در ابعادی عظیم!»