در انتخابات 94 و 96 ائتلاف برخی تا پشت در پاستور و بهارستان بود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از نامهنیوز، در این بین جبهه اصلاحات هم کنار نکشیده و با تشکیل شوراهای استانی سعی دارد تا سرمایه اجتماعی خود را بازیابی کند اما هنوز دقیقا مشخص نیست که چه شیوهای را بر حضور در انتخابات اتخاذ میکند؟ برخی اصلاحطلبان به شدت مشارکت بیقید و شرط در انتخابات را مذموم میدانند و برخی دیگر انتخابات را تنها راه ادامه حیات جبهه اصلاحات میدانند یا برخی هنوز قائل به اوتلاف هستند و برخی میگویند که باید با حفظ هویت اصلاحطلبی تنها نامزدهایی را معرفی کنیم که سابقه موثری در جریان اصلاحات داشتهاند.
اسماعیل گرامیمقدم درباره رویکرد جبهه اصلاحات در انتخابات پیش رو به «نامهنیوز» گفت: «تقریبا تمام احزاب حاضر در شورای عالی سیاستگذاری به این بلوغ سیاسی دست یافتهاند که بهدلیل ناکامیهای دهه80 باید اتحاد و انسجام خود را حفظ کنند. با تمام انتقادهایی که به این شورا وجود دارد اما در حال حاضر در امر انتخابات عملکرد خوبی دارد. شرایط فعلی سیاسی در ایران پر ابهام است و مشخص نبست که شورای نگهبان چه رویکردی را اتخاذ میکند؛ بنابراین تنها راهی که اصلاحطلبان پیش رو دارند آمادهسازی خود برای حضور در انتخابات است. شورای عالی سیاستگذاری مباردت به تشکیل شوارهای استانی کرده است تا جبهه اصلاحات در اقصی نقاط ایران با قدرت حاضر شود».
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: «اگر شورای نگهبان نامزدهای اصلاحطلب را بهطور گسترده رد صلاحیت کند امکان حضور از اصلاحطلبان گرفته میشود و نباید انتظار داشت که در انتخابات بهطور کامل حضور داشته باشند. نمیشود رد صلاحیت کرد و بعد گفت که همه نیروهای سیاسی بهطور حداکثری مشارکت در انتخابات داشته باشند. رفتار اصلاحطلبان در انتخابات تابعی از رفتار شورای نگهبان است و اگر نیروهای ما رد صلاحیت شوند قاعدتا مشارکت کمتر می شود».
گرامیمقدم در تشریح سیاست انتخاباتی اصلاحطلبان در انتخابات اسفندماه گفت: «تقریبا همه اصلاحطلبان بر این راهبرد اتفاق نظر دارند که بیش از آنکه پیروزی ارزش داشته باشد، حفظ هویت اصلاحطلبی مهم است و هویت اصلاحطلبی ما را مجاب میکند که با افرادی شایسته نمایندگی مردم در هر حوزه انتخابیه لیستها را ببندیم. یعنی اگر در تهران 15نفر تأیید شدند، همان 15نفر را ارائه دهیم. برای ما این مهم است که افرادی که به نام اصلاحات وارد مجلس میشوند به اصول اصلاحطلبی وفادار و امانتدار مردم باشند. بیتردید مانند سال94 عمل نخواهیم کرد که صرفا برای جلوگیری از ورود رقیب سیاسی افرادی در لیست گنجانده شوند که شاید بعضا از تجربه و تعهد لازم برخوردار نباشند».
او افزود: «ما بهعنوان فعال سیاسی انتظار داریم که منافع کشور حفظ شود و توقع داریم که شورای نگهبان هم دست به خودتحریمی نزند و عموم نیروهای ما را ردصلاحیت نکند تا مردم به کسانی رأی دهند که میخواهند در مجلس در چاچوب قانون اساسی پیگیر مطالباتشان باشند».
او در پاسخ به این پرسش که در صورت عدم احزار صلاحیت احتمالی نیروهای شاخص اصلاحطلب، اصلاحطلبان درخواست تحریم انتخابات میکنند یا آنکه صرفا نامزدی ارائه نمیکنند، گفت: «به نظر میرسد که در صورت ردصلاحیت گسترده هردوی این فرضیهها به یک نتیجه خواهد رسید. ما شرط خاصی نداری و فقط میخواهیم که شورای نگهبان به مر قانون عمل کند و به دلیل گرایشات سیاسی کسی را ردصلاحیت نکند. اگر تعداد زیادی از اصلاحطلبان ردصلاحیت شوند و امکان ارائه لیست وجود نداشته باشد، نیازی نیست که اصلاحطلبان اعلامیه بدهند که مردم انتخابات را تحریم کنید زیرا وقتی نامزدهای مطرحی از جبهه اصلاحات حضور نداشته باشند، طبیعتا طرفداران اصلاحات رأی نمیدهند و واقعا چنین شرایطی خواسته ما نیست و به صلاح کشور هم نیست».
گرامیمقدم در پایان در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا برخی اصلاحطلبان استمرار حیات اصلاحات در کرسیهای قدرت میدانند یا خیر، اظهار کرد: «ما بههرحال بهعنوان یک جریان اصلاحطلب حق داریم در راستای حفاظت از منافع ملی بهدنبال مطالبات مردم باشیم. هر کشوری که به شیوه اصلاحگری تن داده در مسیر توسعه قرار گرفته است. ما در سال94 دست به یک ائتلاف غیرآرمانی دست زدیم تا تندروها روی کار نیایند. ما با جریانات اصولگرا ائتلاف نکردیم بلکه برای بدترنشدن اوضاع ائتلاف کردیم. اکنون از آن مختصات فاصله گرفتهایم و در نقطه اندیشه به هویت اصلاحطلبی قرار داریم. البته اینها به معنای نفی یک ائتلاف منطقی نیست و اکنون که 5ماه به انتخابات مانده پیشنهادات گروههای میانهرو قابل بررسی است. البته اینبار ائتلاف باید شفاف باشد و از قبل نتیجه ائتلاف مشخص شود تا دیگر طوری نشود که ائتلاف تا پشت در پاستور یا پشت در بهارستان باشد. مجموعا کار اصلاحطلبان در چندماه آینده برای بازگرداندن سرمایه اجتماعی سخت است اما امکانپذیر است».