پس از حمله آرامکو اروپا از ایران دور شد
به گزارش اقتصادنیوز، مهرداد عمادی در این باره به «تجارت فردا» گفت: اگر از نگاه لندن و پاریس به موضوع بنگریم به نظر میرسد شکاف میان آمریکا و اروپا به طور قابل توجهی بعد از آرامکو کاهش یافته و بدون شک این کاهش شکاف و افزایش نزدیکی به سود ما نیست چراکه باعث خواهد شد اروپا طرف آمریکا را بیشتر بگیرد.
او ادامه داد: اگرچه در بسیاری از موارد اروپا شایسته دریافت انتقاداتی هم هست ولی دستکم در خصوص این پرونده و در یک پنجره زمانی ۲۱ ماهه اروپا به شدت خواهان این سه موضوع بوده است: ۱- آمریکا موفق به ایزوله کردن و انزوای کامل ایران نشود و اتحادیه اروپا بتواند کانالهایی ایجاد کند که ایران به کارهای اقتصادی و بازرگانی خودش ادامه دهد. ۲- اروپا در برخی از پروژههای ایران به صورت یک شریک استراتژیک فعالیت اقتصادی داشته باشد؛ بازی برد-بردی که خودش وزن قابل توجهی در برابر مثلث کشورهایی باشد که خواستار سخت شدن شرایط برای ایران هستند. ۳- اروپا به این نگاه رسیده بود که این فرصت خوبی است که خطی مجزا و مستقل از نگاه آمریکا در سیاست خارجی خودش در منطقه جنوب اروپا و خلیجفارس دنبال کند.
عمادی گفت: با اتهاماتی که آمریکا در مورد سهم ایران در حمله به آرامکو وارد کرده برای نخستینبار در سه سال اخیر، اروپا کمی از ایران دور شده است. به طوری که به نظر میرسد پاریس به دنبال آن است برای مقابله و مدیریت تهدید ایران، همکاریها و گفتوگوهای راهبردی را با آمریکا از سر بگیرد و در این چارچوب من تصور میکنم اگر ما در ایران نتوانیم موفق شویم که این فضا را برگردانیم چشمانداز روشن نخواهد بود.
این تحلیلگر افزود: از نظر من که پارامترهای روابط بینالملل را مطالعه میکنم، ما میتوانستیم از ناهمگونیهایی که میان منافع اقتصادی و انرژی اروپا و آمریکا وجود دارد، استفاده کنیم. اما متاسفانه درست عکس این کار را کردیم و به جای اینکه کمک کنیم این در باز شود، به در تکیه دادیم و جلوی کسانی که سعی در از سرگیری روابط اقتصادی تجاری و تبادل سرمایه با اروپا را داشتند، گرفتیم.