عجیبترین جوایز جهان
به گزارش اقتصاد نیوز جایزه چیزی است که همه برای رسیدن به آن تلاش میکنند؛ خواه در زمینه ادبی باشد یا ریاضی و یا دست پیدا کردن به جوایز سینمایی. با اینحال جوایز عجیبی در سراسر جهان وجود دارند که توجه مردم را به خود جلب کرده و برای دستیابی به آن رقابت میکنند.
در این گزارش با عجیبترین جوایز سراسر جهان آشنا خواهید شد.
۱. جایزه داروین
جایزه داروین که نام خود را از دانشمند معروف «چالرز داروین» گرفته به افرادی اهدا میشود که به عجیبترین شکل ممکن از دنیا رفتهاند. به عبارتی دیگر این جایزه به کسی داده میشود که به احمقانهترین شکل ممکن مرده باشد. جایزه داروین در دهه هشتاد قرن پیش از سوی گروهی از جوانان راهاندازی و در سال ۱۹۹۳ میلادی به طور رسمی اهدا شد.
۲. جایزه پا در دهان
این جایزه در سال ۱۹۹۳ میلادی در انگلستان ابداع شد و «تِد دکستر» رئیس انجمن مدیریت تیم کریکت انگلستان نخستین کسی بود که به آن دست پیدا کرد. جایزه پا در دهان به عجیبترین و سخیفترین اظهار نظرها داده میشود. در سال ۲۰۰۸ میلادی جرج بوش رئیسجمهور آمریکا آن را به دست آورد.
۳. جایزه ارنی
این جایزه به افرادی اهدا میشود که حرفهای ضد زن بر زبان میآورند. نخستین بار در سال ۱۹۹۳ میلادی در استرالیا ظاهر شد و اسم آن از اسم دبیر سابق اتحاد کارگران استرالیایی «إرنیایکوب» گرفته شده که به اظهار نظرهای منفی و تحقیرآمیزش نسبت به زنان شناخته میشود. این جایزه تاکنون به نخست وزیر سابق استرالیا جانهاورد نیز اهدا شده است.
۴. جایزه بدترین صحنه جنسی در کتاب
یکی از عجیبترین جوایز ادبی بریتانیاست و هر سال به نویسندهای اهدا میشود که در داستانش زشتترین تصویر جنسی را به نمایش بکشد. این جایزه غیراخلاقی از سوی یک منتقد ادبی به نام «رودا کوینک» در سال ۱۹۹۳ میلادی ابداع شد و «میلوینبراگ» نخستین کسی بود که به دلیل داستانش A. Time to Dance این جایزه را کسب کرد.
۵. جایزه دیاگرام
یک جایزه طنز در حیطه ادبیات است و به کتابی اهدا میشود که عجیبترین عنوان را داشته باشد، مانند بازی با مرغ، آشپزی با پو، شخصیت گیاهی و... جایزه دیاگرام در سال ۱۹۷۸ میلادی ابداع شد و برنده از طریق رأیگیری در بوکسلر انتخاب میشود.
۶. جایزه برادر بزرگ
جایزه برادر بزرگ Big brother به مسئولان و سازمانهایی اهدا میشود که حریم خصوصی مردم و آزادیهایشان را زیر پا میگذارند و نام آن از شخصیت برادر بزرگ در رمان معروف جورجاورول گرفته شده است. کشورهایی نظیر ژاپن، فرانسه، اسپانیا، آلمان و ایالات متحده آمریکا به دلیل زیر پا گذاشتن آزادیهای فردی و حقوق مردم و از بین بردن حریم خصوصی آنها حائز کسب این جایزه شدهاند.