بزرگترین ناو آمریکا و جهان چقدر قدرت دارد؟ +تصاویر
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از روزیاتو، ناو USS Roosevelt و پنج هزار خدمه آن در حال حاضر توسط ۶ رزمناو و ناوشکن مجهز به موشک های هدایت شونده که هر یک نزدیک به یکصد موشک در انبارهای خود دارند اسکورت می شود.
اخیراً ویدیو و تصاویری از ناوگروه تهاجمی Theodore Roosevelt در یوتیوب منتشر شده که بسیار بازنشر شده است. این ویدیو ناو هواپیمابر مذکور را در آرایشی به تصویر می کشد که توسط یک رزمناو و ۵ ناوشکن مجهز به موشک های هدایت شونده همراهی می شود. هر ناوگروه تهاجمی نیروی دریایی ایالات متحده به طور معمول از یک ناو هواپیمابر، یک رزمناو با قابلیت حمل و شلیک موشک های هدایت شونده و دو یا سه ناوشکن با همان توانایی تشکیل می شود. رزمناو اسکورت کننده و محافظ اصلی ناو هواپیمابر به شمار می آید، به ویژه در مقابله با حملات هوایی. در همان حوالی نیز یک زیردریایی هسته ای، به شکل پنهان از این ناوگروه در مقابل تهدیدات سطحی و زیرسطحی مراقبت می کند.
ناوگروه تهاجمی Theodore Roosevelt اما کمی متفاوت از دیگر ناوگروه های معمول نیروی دریایی ایالات متحده است و آن به تعداد بیشتر اسکورت های ناو هواپیمابر مربوط می شود. رزمناو همراه این ناو با نام USS Bunker Hill، قدیمی ترین رزمناو کلاس Ticonderoga است که مجهز به سیستم موسوم به Aegis Combat System است، سیستمی که خود شامل رادار دفاع هوایی SPY-1 و ۱۲۲ سیستم پرتاب موشک به صورت عمودی است. هر یک از این سیستم های لانچر موشک به سیلویی مجهز است که توانایی حمل موشک های ضد هوایی SM-2، SM-6 و ESSM، همچنین موشک های کروز تاماهاک مخصوص حمله به اهداف زمینی و اژدرهای راکتی ضد زیردریایی را داراست.
چیدمان و ترکیب معمول ناوگروه های تهاجمی نیروی دریایی ایالات متحده
پنج ناوشکن حاضر در این ناوگروه نیز همگی از کلاس Arleigh Burke هستند: USS Pinckney، USS Russell، USS Paul Hamilton، USS Kidd و USS Rafael Peralta. ناوشکن های USS Russell و USS Hamilton قدیمی ترین کشتی های کلاس Burke هستند، روزگاری که این کشتی ها دارای آشیانه برای جای دادن هلیکوپتر نبودند. در مقابل، ناوشکن USS Rafael Peralta یکی از جدیدترین کشتی های این ناوگان است. هر یک از این پنج ناوشکن مجهز به ۹۰ تا ۹۶ سیلوی پرتاب موشک هدایت شونده به صورت عمودی است و تعداد سیلوهای تمام این ناوشکن ها به ۴۶۸ مورد می رسد.
علاوه بر این اسکورت های دریایی، بال هوایی ناو هواپیمابر USS Theodore Roosevelt شامل ۴۴ فروند جنگنده F/A-18E/F، تقریباً ۵ فروند هواپیمای جت مخصوص جنگ الکترونیک از نوع EA-18G Growler، چهار فروند هواپیمای هشدار سریع E-2D Hawkeye یا E-2C و دو فروند هواپیمای ملخی ترابری C-2A Greyhound است. از دیگر اجزای این بال هوایی می توان به ۱۹ فروند هلیکوپتر MH-60 اشاره کرد که روی ناو هواپیمابر Roosevelt و اسکورت های آن مستقر هستند.
به عبارت دیگر ناوگروه تهاجمی Theodore Roosevelt از ۴۹ جنگنده یا جت شبه جنگنده و ۵۹۰ سیلوی پرتاب موشک که هر یک حاوی یک یا تعداد بیشتری موشک هستند سود می برد. این مقدار از تجهیزات نظامی و تهاجمی در یک ناوگروه به اندازه تمام توان دفاع هوایی بسیاری از کشورهای کوچک است. بدین ترتیب است که ناو هواپیمابر Theodore Roosevelt به حفاظت شده ترین کشتی جنگی جهان تبدیل شده است هر چند باید عنوان بزرگ ترین هدف جهان را نیز به این«چماق بزرگ» داد.