پیشبینی بلومبرگ از آینده جدالهای سیاسی در ایران
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: پیش بینی شده محافظه کاران و تندروها اکثریت را در پارلمان به دست آورند.
- اکنون مجلس در اختیار چه کسانی است؟
در حالی که احزاب سیاسی بسیاری در ایران وجود دارند، اما آنها به طور رسمی در مجلس نمایندهای ندارند. تنها دو جناح سیاسی بزرگ اصلاح طلب و اصولگرا نمایندگانی دارند. در آخرین رأیگیری در سال 2016، اکثریت 290 کرسی مجلس به ائتلافی از اصلاح طلبان، میانهروها و محافظه کاران عملگرا رسید. اصولگرایان در مجلس فعلی در اقلیت هستند، این گروه شامل سیاستمداران راست گرا، و تندرو میشوند. آنها اکثراً با تعامل با غرب مخالفند و تمایل به ادامه قطعی روابط با آمریکا دارند.
- چرا اصولگرایان به دنبال پیروزی هستند؟
روحانی همه اعتبار خود را خرج توافق هستهای سال 2015 ایران با غرب کرد. در سال 2018، رئیس جمهور دونالد ترامپ آمریکا را از این توافق بیرون کشید و شروع به اعمال تحریمهای شدید علیه ایران و محروم کردن این کشور از مزایای اقتصادی برجام کرد. سیاستمداران میانه رو که از روحانی حمایت میکردند، پس از عدم تحقق وعدههای آزادیهای اجتماعی بزرگ، از او روی برگرداندند، به طور کلی بیرون آمدن آمریکا از توافق هستهای موضع میانهروها را تضعیف و تندروها را تقویت کرد.
پیروزی جناح اصولگرا چگونه میتواند بر اقتصاد ایران تأثیر بگذارد؟
با به قدرت رسیدن اصولگراها در مجلس احتمالا تصویب لوایحی که دولت روحانی به دنبال آن است را دشوار میکند. این میتواند شامل لوایح مربوط به تلاشهای وی در جهت همگام سازی بخش بانکی ایران با معیارهای بین المللی به منظور جلوگیری از مجازات ایران توسط کارگروه اقدام مالی افایتیاف، باشد. بخش دیگری از این قانون میتواند لغو طرح حذف چهار صفر از ریال باشد که بدون شک ارزش پول ملی ایران را که پیشتر هم ارزش خود را از دست داد، تحت تاثیر قرار میدهد. علاوه بر این، روی کارآمدن یک مجلس تندرو و کاملا ضد آمریکایی میتواند واشنگتن را به اعمال تحریمهای بیشتر ترغیب کند. همچنین بسیاری از تندروها به شدت به کشورهای اروپایی بدبین هستند و از قطع روابط کامل با اتحادیه اروپا و تمرکز بر روابط تجاری با کشورهایی مانند چین و روسیه حمایت میکنند.