برترین طراحی داخلی خودروها در دهه 90 میلادی!

کدخبر: ۳۲۵۷۹۰
اقتصاد نیوز:فرقی نمی‌کند که در چه سال و در چه دهه‌ای زندگی کنید؛ زیرا صنعت پیشتاز و جذاب خودروسازی، در هر دوره‌ای، جذابیت‌های خاص و منحصربه‌فرد خود را داشته و توانسته برهه‌ای تاریخی را به نام خود به ثبت برساند. آخرین دهه از قرن بیستم نیز این قانون، مستثنا نبوده و بدون شک، یکی از برترین دهه‌های خودرویی در جهان از همه لحاظ به شمار می‌رود.
برترین طراحی داخلی خودروها در دهه 90 میلادی!

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از چرخان، این دهه درواقع، همان ده‌ساله‌ای بوده است که شرکت‌های مختلف خودروسازی، باید خود را با قوانین جدید زیست‌محیطی وفق داده و به‌گونه‌ای عمل می‌کردند که مصرف سوخت را پایین آورده و در همان حال، قدرت اسب بخار خودروهایشان را نیز حفظ می‌کردند؛ اما زمانی که صحبت از طراحی داخلی خودروها می‌آید، بحث کاملاً جدا بوده و در آن خودروهای دهه 90 میلادی، می‌توانیم روکش‌های صندلی تمام چرم، گرم‌کن‌های صندلی (به‌عنوان یک آپشن واقعاً لوکس) و موارد دیگری را ببینیم که تازه‌وارد بوده‌اند.

مک لارن F1

درست مانند خودروی ایتالیایی فراری F40، خودروی بریتانیایی مک لارن F1 نیز در صدر خودروهای به‌اصطلاح پرفورمنس آن دهه قرار داشت؛ اما برخلاف فراری F40، ظرفیت سه سرنشین را داشت که مطابق تصویر، یک نفر می‌توانست در وسط کابین بنشیند. کابین این خودروی جذاب، بسیار ارگونومیک طراحی‌شده بود و حتی صندلی وسط از جنس فیبر کربن این خودرو، برخلاف کوچک بودن، راحتی بسیار خوبی داشت.

تویوتا سوپرا

چهارمین نسل از خودروی نمادین ژاپنی یعنی تویوتا سوپرا (Supra)، بیشتر به خاطر موتور افسانه‌ای‌اش موسوم به 2JZ-GTE شناخته می‌شد. قدرت حدود 1,000 اسب بخار این خودروی اسپرت ژاپنی، کاری کرده است که جنبه‌های دیگر آن مانند طراحی خودرو، کم‌رنگ‌تر شوند. علاوه بر قدرت و سرعت و رقابت‌پذیری، طراحی داخلی جذابی را نیز داشت. درواقع در طراحی این سوپرا، موارد کنترلی روی داشبورد، راننده محور بوده و برای راحتی بیشتر راننده طراحی‌شده بودند.

فولکس‌واگن گلف MK2 GTI

اولین نسخه از گلف‌های GTI علاوه بر کاربردی بودن و امکانات موتوری‌شان، به طراحی داخلی بی‌نظیر نیز شناخته می‌شدند. طراحی‌های صندلی‌های این خودرو نیز کاملاً اسپرت و جذاب طراحی‌شده بودند و از بهترین مواد اولیه زمان خود، ساخته‌شده بودند. خودروساز آلمانی، خودروی مدل 1992 خود را به‌گونه‌ای ازلحاظ طراحی داخلی، ایجاد کرده بود که بتواند علاوه بر جذابیت، راننده محور نیز باشد.

لکسوس LS 400

زمانی که شرکت لوکس ساز ژاپنی، خودرو مدل LS 400 خود را به بازار عرضه کرد، این خودرو توانست در آن زمان، کلاس خودروهای سدان لوکس را به سمت دیگری منتقل کند. درواقع لکسوس نشان داد که خودروهای ژاپنی می‌توانند پابه‌پای (اگر بهتر نبودند) خودروهای آلمانی برتر آن زمان در بازارهای جهانی، طراحی و تولید شوند. لکسوس برای این خودروی خود، یک موتور 4 لیتری 8 سیلندر باقدرت 250 اسب بخار نیز در نظر گرفته بود که عدد قابل‌توجهی به شمار می‌رود؛ اما طراحی داخلی، یک حرف دیگری در این خودروی سدان لوکس بود. اگرچه شاید در سال 2020، طراحی داخلی این خودرو، چندان ویژه به‌حساب نیاید اما در آن زمان، حرف تازه‌ای برای گفتن بوده است.

 

رسدس بنز CLK GTR

طراحی داخلی مرسدس بنز CLK GTR به‌گونه‌ای از طرف خودروساز آلمانی طراحی‌شده بود که مانند یک خودروی مسابقه‌ای باشد. البته مخالف خودروهای مسابقه‌ای، روکش‌های صندلی این مرسدس، از جنس چرم و آلکانترا (Alcantra) بوده و از سیستم تهویه مطبوع نیز به‌صورت آپشنال بهره می‌برد.

مرسدس بنز S کلاس

اولین نسل از سری خودروهای لوکس سری S مرسدس بنز، در سال 1972 عرضه شدند و این شرکت، با معرفی هر نسل جدیدتر در طول زمان، تغییرات بزرگی را به طراحی داخلی خودرو می‌داد؛ اما نسل موسوم به W140 سری S این خودرو در دهه 90 میلادی، با امکاناتی نظیر شیشه‌بالابر برقی، سیستم گرمایش پیشرفته داخل کابین، تهویه مطبوع و موارد این‌چنینی همراه بود. درواقع همه مؤلفه‌های این خودرو، فرای مهندسی زمان خود بودند که توانستند یک کابین جذاب و لوکس را در دهه 90 میلادی، به ارمغان بیاورند.

رولز-رویس سیلور اسپور 2(Silver Spur)

این خودروی بریتانیایی مدل 1993 نیز یکی دیگر از همان طراحی‌های داخل کابین را داشت که در زمان خود، به معنای واقعی کلمه، متمایز و جذاب جلوه می‌کرد. امکاناتی مانند روکش‌های چرم ضخیم صندلی‌ها، روکش‌های چوبی روی پنل های درب‌ها، کنسول و داشبورد و قسمت عقب بسیار مجلل و جذاب ازجمله مواردی هستند که بیش‌ازپیش، این خودرو را به چنین زیبایی درونی رسانده‌اند.

تویوتا سنچری (Century)

در سال 1997 و در اواخر قرن بیستم، دومین نسل از خودروی مخصوص بازار ژاپن تویوتا سنچری، عرضه و تولید شد. درواقع می‌توان این خودرو را تا سال 2018 و معرفی سومین نسل از آن، حرف نهایی تویوتا برای لوکس بودن درون کابین، در آن سال‌ها معرفی کرد. روکش‌های صندلی به‌جای چرم، از پشم ساخته‌شده بودند که توانایی مقاومت در مقابل آب و گما را داشته و مانند چرم با جابجایی فرد روی صندلی، جمع نمی‌شدند. درواقع تمامی مؤلفه‌ها آن‌قدر جذاب و گیرا بودند که ویژگی‌های دیجیتالی مانند کیلومتر خودرو، کمتر به چشم بیایند.

بی ام و 850Csi

اگر شما دنبال یک خودروی جذاب کوپه مربوط به دهه 90 میلادی می‌گردید، باید به این خودروی باواریایی نگاهی بیندازید. خودروی که نه‌تنها ازلحاظ عملکرد موتوری و دینامیکی، بلکه طراحی داخل کابین نیز جذابیت و خاص بودن خود را داشت. درواقع می‌توان گفت که تمامی ویژگی‌های لوکس بودن در دهه 90، مواردی بودند که در کابین این بی ام و جذاب، به چشم می‌خورند.

 
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید