برنامهای برای قرنطینه کردن قم وجود ندارد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از عصر شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر افزود: در بیمارستانهای کامکار و فرقانی با کنترل دقیق ورود و خروج، قرنطینه نسبی ایجاد شدهاست و درحال حاضر نیروهای آموزشدیده با امکانات لازم بیماری را مدیریت میکنند.
وی بهترین راه کنترل این بیماری را ایزوله خانگی و ماندن افراد در خانه دانست و گفت: تعطیلی موقت و روزانه مراکز آموزشی در روزهای آینده بهمنظور ارزیابی درست وضعیت پیشنهاد شده، اما بهترین حالت کنترل بیماری، ماندن افراد درخانه است؛ چراکه بسیاری از افراد ناقل این بیماری هستند و در تماس با گروههای حساس بیماری را به این افراد منتقل میکنند.
وی بیماران ریوی، دیابت و مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی و افراد مسن را گروههای حساس در برابر این ویروس برشمرد و یادآور شد: تنها کسانی که دارای تبهای طولانی، ضعف و بیحالی شدید، سرفه و تنگی نفس هستند؛ باید برای آزمایشهای مربوط به کرونا مراجعه کنند.
قدیر؛ حفظ آرامش، اطلاعرسانی و ماندن در خانه را از جمله راههای اصلی کنترل این بیماری دانست و گفت: مرگومیر بر اثر کرونا ۲ درصد است و افرادی که درقم بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند در سنین بالا و پرخطر بودند.
وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از گسترش این بیماری در سطح کشور، باید شهروندان از هرگونه سفر غیرضروری خودداری کنند، افزود: عدم حضور مردم در اجتماعات از جمله حرم مطهر ، جمکران و همایشها کمک شایانی به جلوگیری از گسترش این بیماری میکند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به محدودیت زمان و لزوم کنترل هرچه سریعتر این بیماری خاطرنشان کرد: محمولههای مناسبی از جمله ماسک تهیه و به استان وارد شدهاست.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می توانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش شماره ۰۲۵) تماس بگیرند.
بیماری کرونا ازنظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناکتر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین مردم جای برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبتهای پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیهشده است، بیشازپیش مورد تاکید کارشناسان است.