ابتلا به کرونا در مردان بیشتر است یا زنان؟ / کرونا در کدام مناطق بهتر رشد میکند؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا؛ مهرداد صلاحی با اشاره به اینکه کروناویروس به سه روش انتقال پیدا می کند، اظهارکرد: قطرات تنفسی یکی از راه های انتقال این ویروس است، به طوری که با سرفه و عطسه از فردی به فرد دیگری منتقل می شود و این راه انتقال به طول یک یا دو متر اثر دارد.
وی روش دوم انتقال ویروس کرونا را ذرات ویروسی معلق در هوا دانست و افزود: ویروس وزن بسیار سبکی دارد و در هوا معلق و جابهجا میشود که البته این روش کمتر از روش اول باعث انتقال ویروس می شود.
این پزشک متخصص سوم روش انتقال ویروس کرونا را از طریق تماس با فرد مبتلا یا محیط آلوده اعلام کرد و افزود: ویروس کرونا در مناطق مرطوب بهتر رشد میکند، بنابراین در صورت مرطوب شدن ماسک کارایی خود را از دست میدهد و حتی اگر ذرات ویروس در هوا معلق باشد از طریق رطوبت ماسک جذب می شود.
وی با بیان اینکه تحقیقات در شهرستان قم نشان میدهد که ویروس از طریق محیط انتقال پیدا کرده است، گفت: با رعایت نکات بهداشتی همچون شستن مکرر دستها می توان از ابتلا به این ویروس پیشگیری کرد. شستن دستها حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بسیار اهمیت دارد و اگر امکان شستن دستها نبود با کمک پدالکلی دستها تا ۷۰ درصد ضدعفونی می شوند.
عضو انجمن متخصصان داخلی، عفونی، ریوی و ویروس شناسی با تأکید براینکه محیط ادارات، مدارس، منازل و ... باید ضدعفونی شود، خاطر نشان کرد: تمیز کردن سطوح با وایتکس راه حل مناسبی برای تمیز کردن محیط منازل و ادارات است.
هنوز ماهیت ویروس کرونا را نمیدانیم
صلاحی با اشاره به اینکه کروناویروس در هوای سرد فعال است و با گرم شدن هوا ممکن است در محیط از بین برود، افزود: طبق بررسیها مرگ و میر این ویروس در مردان بیشتر از زنان است، با این وجود این موارد نتایج تحقیقات است و هنوز ماهیت ویروس کرونا را نمیدانیم، حتی زنده ماندن ویروس در محیط نیز به آب و هوا و سایر موارد بستگی دارد.
عضو انجمن متخصصان داخلی، عفونی، ریوی و ویروس شناسی با اشاره به خطر ویروس کرونا برای بیمارانی که مبتلا به بیماریهای زمینهای هستند و همچنین زنان باردار، خاطرنشان کرد: این بیماری با علائم سرماخوردگی شروع میشود و به مرور فرد دچار تنگی نفس میشود که به نارسایی ریه تبدیل میشود.
ترخیص بیماری که تا ۲۴ ساعت تب و تنگی نفس نداشته باشد
به گفته این پزشک متخصص پس از بستری شدن بیمار مبتلا به ویروس کرونا، درصورتی که بیمار تا ۲۴ ساعت تب و تنگی نفس نداشته باشد باید از بیمارستان ترخیص شود.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا دو بیمارستان خورشید و عیسیبنمریم در اصفهان برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا درنظر گرفته شده و بنابر این بود که این بیمارستانها قرنطینه شوند، افزود: باتوجه به جوی که در شهر حاکم می شد این موضوع با مخالفت روبه شد و به تمام بیمارستانهای دولتی و خصوصی اعلام شده ۱۰ درصد تختهای این بیمارستانها به مبتلایان کرونا اختصاص داده شود، چرا که قصد داریم بیمار با مراجعه به هر بیمارستانی پذیرش شود و محیط کمتر دچار آلودگی شود.
افزایش ریسک مرگ و میر با بیماری های زمینه ای و سن بالا
وی با بیان اینکه چند درمانگاه نیز برای بیماران سرپایی هم در شهر درنظر گرفته شده است، گفت: یکی از علتهای مرگ و میر بر اثر کرونا مربوط به افرادی بود که بیماریهای زمینهای داشتهاند و مهمترین این بیماریها مشکلات ریوی و قلبی است، همچنین سن بالای ۵۰ سال ریسک مرگ و میر بر اثر بیماری را افزایش میدهد.
صلاحی بهداشت فردی را مهمترین راه پیشگیری از بیماری دانست و گفت: دست ندادن با افراد جامعه راهکار بسیار مناسبی است که باید فرهنگسازی شود تا در این شرایط از دست دادن، روبوسی و ... خودداری کنیم.
عضو انجمن متخصصان داخلی، عفونی، ریوی و ویروس شناسی، ادامه داد: با رعایت اصول و بهداشت فردی و تغذیه مناسب از جمله مصرف خوراکیهای دارای آنتی اکسیدان، لیمو شیرین و پرتقال میتوان ایمنی بدن را بالا برد، در عین حال که به صورت جدی توصیه میشود افرادی که دچار بیماریهای زمینهای هستند در مکانهای شلوغ تردد نکنند.
صلاحی با اشاره به اینکه درصورت تردد در اماکن پر رفت و آمد از ماسک و دستکش استفاده شود، ادامه داد: در بیماری کرونا ۲ درصد احتمال مرگ وجود دارد، البته این آمار کلی است و در ایران هنوز آمار دقیقی وجود ندارد که بتوانیم درصد مرگ و میر بر اثر بیماری را بیان کنیم.