رمز پویای کدام بانکها پولی است؟
به گزارش اقتصاد نیوز،به منظور ارتقای امنیت پرداخت و کاهش مخاطرات ناشی از برداشتهای غیرمجاز از کارتهای بانکی در تراکنشهای اینترنتی قرار است به زودی رمز دوم اینترنتی ایستای کارتهای بانکی از سوی بانکها غیرفعال و رمز دوم پویا (یکبار مصرف) فعال و جایگزین آن شود.
روابط عمومی بانک مرکزی طی اطلاعیهای اعلام کرد که از تاریخ سهشنبه ۱۷ دی ماه ۱۳۹۸ این امکان فراهم میشود تا مشتریان بانکی در زمان انجام پرداختها و خریدهای اینترنتی، درخواست خود را برای دریافت پیامکی رمز پویا به بانک صادرکننده کارت خود ارسال کنند.
اما هزینه این پیامکها قرار است از کجا تامین شود؟
بانک مرکزی به کرار اعلام کرده که دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک، هزینهای به دوش مشتریان نمیگذارد اما اپراتورهای کشور تاکنون رایگان بودن یا قبول هزینه این پیامکها را تایید نکردهاند و همچنان هزینه پیامک مربوط به دریافت رمز پویا از حساب مشتری کسر میشود.
پیگیریهای تجارتنیوز از چند بانک نشان میدهد که هیچ کدام از آنها هزینه مربوط به ارسال پیامک رمز پویا را تامین نکرده و این هزینه بر عهده مشتری بوده است.
اپراتور یکی از شعب بانک ملت در پاسخ به پولی بودن یا نبودن دریافت رمز پویا به خبرنگار تجارتنیوز میگوید: بابت فعالسازی رمز پویا هیچ کارمزدی از مشتری دریافت نمیشود و برای دریافت رمز پویا به اندازه هزینه یک پیامک از حساب خود مشتری کسر میشود.
بانک تجارت نیز که مرحله اول فعالسازی رمز پویا را به اجرا گذاشته عنوان کرد: هزینه دریافت پیامک رمز پویا مشمول همان کارمزدی میشود که به طور سالانه از مشتری بابت دریافت پیامک گرفته میشود.
این درحالی است که اپراتور بانک آینده میگوید هزینه این پیامکها ارتباطی با هزینه سالانه پیامک مشتری ندارد و این هزینه از حساب شخصی او کسر میشود.
بانک سپه با اشاره به اینکه در حال حاضر دریافت رمز پویا از طریق پیامک برای این بانک فعال نشده میگوید: وزیر ارتباطات به بانکها اعلام کرد که هزینه این پیامکها از مشتری گرفته شود اما بانکها تاکنون حاضر نشدهاند از مشتری کارمزدی دریافت کنند و همچنان چگونگی دریافت هزینه این پیامکها با ابهام همراه است.
اپراتور یکی از شعب بانک صادرات نیز میگوید: برای فعالسازی رمز پویا هیچ کارمزدی از مشتریان دریافت نشده است. مشتری برای دریافت رمز پویا اگر از طریق اپلیکیشن اقدام کنند به صورت اینترنتی آن را دریافت میکند و اگر از طریق کد دستوری USSD درخواست کند این هزینه از اعتبار سیمکارت مشتری کسر خواهد شد.
سوالی که مطرح میشود این است که فردی که تعداد تراکنشهای اینترنتی او زیاد است آیا منطقی است که برای هر تراکنش هربار هزینه جداگانه پرداخت کند؟ افرادی که سیمکارت آنها دارای اعتبار نیست یا تحت شرایطی قطع و یا یکطرفه شده و تلفن همراه آنها قابلیت نصب اپلیکیشن مربوطه را ندارد تکلیفشان چیست و چگونگی باید خرید اینترنتی خود را انجام دهند؟