آخرین آمار کرونا در ایران؛ 5 رقمی شدن تعداد مبتلایان/ 429 نفر فوت شدند
به گزارش اقتصادنیوز، کیانوش جهانپور روز پنجشنبه درباره آخرین آمار ابتلا به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن افزود: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی،یک هزار و ۷۵ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور 10 هزار و ۷۵ نفر افزایش یافت.
وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون سه هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده اند.
جهانپور گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۴۲۹ مورد رسید.
وی درباره موارد جدید شناسایی بیماران کووید ۱۹ در کشور به تفکیک استانها گفت: تهران: ۳۰۳ نفر، قم ۴۲ نفر، گیلان ۸۴ نفر، اصفهان ۴ نفر، البرز ۷۴ نفر، مازندران ۷۹ نفر، مرکزی ۸۸ نفر، قزوین ۴۲ نفر، سمنان ۴۰ نفر، گلستان ۲۵ نفر، خراسان رضوی ۲۹ نفر، فارس ۲۹ نفر، لرستان ۲۵ نفر، آذربایجان شرقی ۷ نفر، خوزستان ۳۱ نفر، یزد ۲۱ نفر، زنجان ۱۷ نفر، کردستان ۹ نفر، اردبیل ۱۴ نفر، کرمانشاه ۲۰ نفر، کرمان ۷ نفر، همدان ۱۲ نفر، سیستان و بلوچستان ۶ نفر، خراسان جنوبی ۱۲ نفر، چهارمحال و بختیاری ۱۱ نفر، ایلام ۷ نفر، آذربایجان غربی ۱۹ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۱۵ نفر، بوشهر ۳ نفر و استانهای هرمزگان و خراسان شمالی بدون مورد جدید ابتلا بودهاند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: تعداد آزمایشگاهها از ۳۰ به ۵۰ آزمایشگاه رسیده و این میزان تا ۷۰ آزمایشگاه قابل افزایش خواهد بود و با کمک بخش خصوصی و مشارکت آن میتوان این تعداد را در هفتههای آینده احتمالا به ۱۰۰ آزمایشگاه یا ۱۰ هزار تست روزانه رساند. در حال حاضر ظرفیت آزمایشگاهی به ۶ هزار تست روزانه رسیده است. این میزان در مقایسه با کشورهای همسایه قابل توجه است و در منطقه ما کشوری دارای ساختار ثبت و شناسایی بیماری واگیر در این سطح نیست.
جهانپور گفت: هنوز نمودار ابتلا به بیماری ناشی از کرونا نزولی نشده و تعداد مبتلایان در حال افزایش است. هر روز درباره مراقبتهایی که مردم باید انجام بدهند، صحبت کردیم و ۸۰ درصد اقدامات برای قطع زنجیره انتقال به عهده مردم و مشارکت عمومی است. اقدامات مداخلهای از طرف نظام سلامت در حال انجام است که وزن آن در مهار بیماری ۲۰ درصد است. این ویروس این درس را به ما داد که فرد به معنی فرد نیست و جزیی از یک گروه و خانواده است و سلامت ما در گروی سلامت جامعه است و نمیتوانیم خود را جدا فرض کنیم.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: باید توجه بیشتری به افراد مسن و کسانی که بیماری زمینهای دارند، داشته باشیم. این گروه، گروه پرخطر در ابتلا به ویروس کرونا هستند و بیشتر افرادی که فوت کردهاند بیش از ۶۰ سال سن داشته و به بیماری زمینهای مبتلا بودهاند. خود این افراد هم باید در شرایط شیوع ویروس کرونا، توجه و مراقبت بیشتری انجام دهند.
جهانپور گفت: شایعه تعطیلی کامل شهرها و پمپ بنزینها نیز صحت ندارد و این شایعهها منجر به تجمع افراد در فروشگاهها و پمپ بنزینها میشود و اصلا چنین چیزی در دستور کار قرار ندارد. آنچه ما توصیه میکنیم، کاهش تجمع غیرضروری است. در هر شهر و استانی اگر این صحنهها مشاهده شود، تا یک هفته آینده با خیز تعداد ابتلا مواجه خواهیم بود.
جهانپور گفت: همزمان در استان خوزستان بیش از ۴۰ مورد فوت ناشی از مصرف الکل در این روزها داشتهایم.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره طرح بیماریابی برای ویروس کرونا نیز افزود: نوروز امسال مشابه هیچ سالی نخواهد بود و بسیج سلامت نوروزی که هر سال قبل از آغاز سال جدید شروع میشد، در قالب بسیج عمومی مقابله با ویروس کرونا خواهد بود. این بسیج مقابله با کرونا، شکل و ساختار خود را بعد از روزهای ابتدایی اسفند ماه پیدا کرده و در ۵ استان که ویروس کرونا شیوع بیشتری دارد، اجرایی شده و طراحی و برنامه ریزی و ساختار آن تعریف شده و به زودی در استانهای دیگر به ترتیب شیوع بیماری اجرا میشود و از توان بیش از ۵۲ هزار نیروی بهداشت و درمانی و سازمانهای دیگر استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: بسیج مقابله با کرونا شامل اصولی است که حتما ما باید ویروس را مدیریت کنیم. سرعت پیشروی ما و اقدامات ما باید فراتر از سرعت انتشار ویروس باشد. امروز میتوان ادعا کرد که این اقدامات مداخلهای موفق بوده است و گزارشهای آن در روزهای آتی ارائه میشود. مراقبتها نیز باید از غیرفعال به فعال تبدیل شده و مراقبتها از نقطه شروع باید آغاز شود.
جهانپور گفت: همچنین اگر افراد علائم ویروس کرونا داشته باشند میتوانند در سامانه salamat.gov.ir قید کنند. اگر فرد به عنوان مشکوک به بیماری تلقی شود، افراد به مراکز خدمات سلامت ارجاع داده خواهند شد. در حال حاضر در کشور بیش از ۲ هزار مرکز و در تهران ۶۰ مرکز خدمات سلامت داریم. اگر فرد مشکوک ابتلا به بیماری باشد به مراکز بیمارستانی ارجاع میشود و اگر احتمال ابتلا داشته باشد در منزل قرنطینه میشود. این مراقبتها به صورت فعال و روزانه رصد میشود. افرادی که به بیمارستانها رفتهاند هم اگر علائم چهارگانه را داشته باشند، رژیم درمانی را دریافت کرده و تست هم برای او انجام میشود. بیش از ۶۰ درصد افراد در بیمارستانها بستری نمیشوند و به جمع بیماران محتمل بر میگردند، اما همچنان تحت رصد همکاران ما خواهند بود.
وی افزود: با این اقدامات در روزهای اخیر شاهد کاهش بار مراجعه به بیمارستانها و اورژانسها بودیم و برخی بیمارستانها به خصوص در قم و گیلان که تا ۴۸ ساعت قبل مملو از بیمار مشکوک به کرونا بود، شب گذشته گزارش تخت خالی بیمارستانی هم به ما رسیده است. این موضوع نشان میدهد که اقدامات مداخلهای مثمر ثمر بوده است.