هشدار اتحادیه اروپا در مورد نقض حقوق‌ اساسی شهروندان

کدخبر: ۳۳۱۰۵۰
اقتصادنیوز: چندین کشور عضو اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند که اقدامات اضطراری در دوران بحران کرونا نباید به محدودیت آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها بیانجامد. انگشت انتقاد این کشورها بیش از همه متوجه ویکتور اوربان، رئیس دولت مجارستان است.
هشدار اتحادیه اروپا در مورد نقض حقوق‌ اساسی شهروندان

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دویچه‌وله، آلمان و دوازده عضو دیگر اتحادیه اروپا نگرانی خود را از این خطر ابراز کرده‌اند که محدودیت‌ها و اقدامات اضطراری که در ارتباط با بحران کرونا اتخاذ می‌شوند، ممکن است قانون‌مندی، دموکراسی و ارزش‌های بنیادین حقوق‌بشری را را نقض کنند.

این نگرانی و هشدار در بیانیه‌ای آماده است که وزارت امور خارجه هلند روز پنجشنبه ۱۴ فروردین (۲ آوریل) در نمایندگی ۱۲ کشور دیگر منتشر کرده است.

کشورهای هلند، بلژیک، دانمارک، فرانسه، فنلاند، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لوکزامبورگ، پرتغال، اسپانیا و سوئد امضاءکنندگان این بیانیه مشترک هستند. کشورهای شرق اروپا این بیانیه را امضا نکرده‌اند.

به گفته ناظران سیاسی متن این بیانیه انگشت انتقاد را ظاهرا به وضعیت کنونی حاکم در مجارستان نشانه رفته است.

بر اساس قانونی که دوشنبه ۱۱ فروردین (۳۰ مارس) در پارلمان مجارستان تصویب شد، ویکتور اوربان، رئیس جمهوری این کشور می‌تواند برای "انجام اقدامات فوق‌العاده" قدرت عمل بیشتری داشته باشد.

اوربان با اتکا بر این قانون می‌تواند مدت "شرایط اضطراری" را به دلخواه خود تمدید کند و به این ترتیب تا زمانی نامحدود در قدرت باقی بماند.

 

اپوزیسیون و مخالفان دولت در داخل  و خارج مجارستان اوربان را به "سوءاستفاده از ویروس کرونا به عنوان بهانه‌ای برای گسترش بیشتر قدرت دولت محافظه کار ملی خود" متهم می‌کنند.

در قانون شرایط اضطراری مجازات حبس تا ۵ سال برای کسانی در نظر گرفته شده که "گزارش‌هایی نادرست در باره شیوع کرونا و همچنین عملکرد دولت در این ارتباط منتشر می‌کنند".

دولت محافظه‌کار مجارستان در گذشته بارها برای محدود کردن رسانه‌های مستقل آن‌ها را به انتشار اخبار جعلی متهم کرده بود.

در بیانیه‌ای که حال به امضای ۱۳ عضو از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا رسیده، آمده است: «این مشروع است که کشورهای عضو برای حفاظت شهروندان و رفع بحران اقداماتی فوق‌العاده اتخاذ کنند. اما این اقدمات ضروری باید به حداقل‌‌های لازم محدود شوند، متناسب با شرایط حاکم باشند، از محدویت زمانی برخوردار بوده و پیوسته مورد بازبینی قرار گیرند».

۱۳ کشور امضاءکننده این بیانیه همچنین تصریح کرده‌اند که اقدامات فوق‌العاده برای مقابله با بحران نباید "آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها را محدود کند".

طبق گزارش دانشگاه جانز هاپکینز تا کنون (پیش از ظهر پنجشنبه ۱۴ فروردین) ۵۸۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده و ۲۱ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده‌اند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید