تولید یک میلیون واکسن کرونا در آکسفورد همزمان با آزمایشهای اولیه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایورونیوز دولت بریتانیا که از این پروژه پشتیبانی می کند می گوید که هنوز ضمانتی برای اثربخشی این واکسن وجود ندارد.
انتظار می رود که آزمایش اولیه واکسن بیماری «کووید ۱۹» هفته آینده آغاز شود.
واکسن کرونا ساخت آکسفورد چگونه عمل می کند؟
واکسنی که دانشمندان دانشگاه آکسفورد ساختهاند، سیستم ایمنی بدن را آموزش می دهد تا مانع گسترش یک بیماری از جمله کووید-۱۹ شود.
این محققان از مدتها پیش از شیوع ویروس کرونا خود را آماده وضعیتی مانند شیوع جهانی کووید-۱۹ کرده بودند. آنها پیش از این از طریق مهندسی ژنتیک یک ویروس شامپانزه تولید کردهاند که می تواند زمینه ساز واکسن جدید باشد.
آنها سپس این ویروس شامپانزه را با بخشهایی از ویروس جدید کرونا ترکیب کردهاند.
امید این محققان این است که این ویروس جدید سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ آموزش دهد با این حال سوال اصلی این است که آیا این واکسن واقعا موثر خواهد بود؟
پروفسور سارا گیلبرت که این تحقیقات را رهبری می کند می گوید که ۸۰ درصد مطمئن است که این واکسن موثر خواهد بود.
وی می افزاید: «این نظر من است. من با این فنآوری خیلی کار کردهام. من روی آزمایش واکسن مرس (نوع دیگری از ویروس کرونا) به این شیوه کار کرده ام و شاهد بوده ام که این فنآوری چه می تواند انجام دهد و فکر می کنم که شانس خیلی زیادی وجود دارد که بر روی ویروس کرونا جدید موثر باشد.»
پروفسور آدریان هیل نیز می گوید: «هدف این است که هنگامی که نتایج تایید این واکسن را بدست آوردیم، یک میلیون واکسن تا ماه سپتامبر داشته باشیم و بعد خیلی سریعتر به تولید واکسن اقدام کنیم.»
محققان امیدوارند که تا چند ماه آینده از موثر بودن یا نبودن این واکسن اطمینان حاصل کنند.
با این حال محققان آکسفورد از چندین شرکت در بریتانیا، اروپا، هند و چین خواسته اند تولید این واکسن را حتی قبل از مشخص شدن تاثیر آن، آغاز کنند.
دانشمندان آکسفورد می گویند که هزینههای اولیه تولید این واکسن «دهها میلیون پوند» است و تائید می کنند که خطر از دست رفتن این سرمایه گذاری پیش از مشخص شدن اثربخشی واکسن روی کووید-۱۹ وجود دارد.
اکثر محققان در سطح جهان می گویند برای تولید گسترده واکسنی موثر برای بیماری «کووید-۱۹» حدود ۱۲ تا ۱۸ زمان نیاز است.