هشدار در مورد گرمای بی سابقه زمین در تابستان پیش رو
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از یورو نیوز، مرکز ملی اطلاعات آب و هوایی آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد که در سراسر جهان، درجه حرارت آب دریاها ۱.۴۹ درجه فارنهایت بالاتر از متوسط ماه مارس بوده و این دومین بالاترین سطح ثبت شده از سال ۱۸۸۰ در ماه مارس محسوب میشود. این دما در سال ۲۰۱۶ به بالاترین حد تاریخی خود یعنی ۱.۵۵ درجه بالاتر از حد متوسط ماه مارس رسیده بود.
بر پایه این گزارش، دمای بخشهایی از اقیانوس اطلس، آرام و هند طی ماه گذشته رکورد جدیدی را ثبت کرده که میتواند هشداری بر آغاز فصل پرطوفان در اقیانوس آتلانتیک، آتش سوزیهای گسترده در آمازون و استرالیا و گرمای شدید هوا در جنوب ایالات متحده باشد.
فیل کلوتزباخ، محقق دانشگاه ایالتی کلرادو میگوید، در خلیج مکزیک که حدود ۱۷ درصد تولید نفت آمریکا بر پایه حفاریهای دریایی این منطقه انجام میشود، دمای آب به ۷۶.۳ درجه فارنهایت رسیده که ۱.۷ درجه بالاتر از میانگین بلندمدت این مطقه است و احتمال وقوع طوفان را افزایش داده است.
رکورد دمای آب خلیج مکزیک در امتداد ساحل برقرار است به طوری که طبق اعلام سرویس ملی هواشناسی آمریکا، فلوریدا گرمترین ماه مارس را تجربه کرده است.
جنیفر فرانسیس، دانشمند ارشد مرکز تحقیقات وودز هول در ماساچوست معتقد است که ۹۰ درصد گرمای اقیانوس ها از گازهای گلخانهای جذب میشود و بدون ترتیب گرمای حاضر متاثر از پدیده گرم شدن کره زمین است.
همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان، موج شدید گرما میتواند چالش جدیدی برای مردم جهان باشد. در حالی که برخی پزشکان همچون دیدیه رائولت، پروفسور فرانسوی معتقدند که با پایان فصل بهار، ویروس کرونا نیز از بین خواهد رفت ولی تاکنون میان متخصصان جهان اجماعی در مورد تاثیر گرمای آب و هوا بر محو بیماری کووید۱۹ حاصل نشده است.