سخنگوی وزارت بهداشت چرا برای خودش مصیبت درست کرد؟

کدخبر: ۳۳۴۱۹۴
اقتصادنیوز :«کیانوش جهان‌پور» از اوایل اسفند سال گذشته روزانه رأس‌ ساعت ۱4 و از طریق جعبه جادویی میهمان خانه‌های ایرانیان می‌شود و آخرین آمار ابتلا و مرگ بر اثر کرونا را اعلام می‌کند و همین حضور مداوم حالا از او چهره‌ای شناخته‌شده حتی در دورافتاده‌ترین مناطق ایران ساخته است.
سخنگوی وزارت بهداشت چرا برای خودش مصیبت درست کرد؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه شرق ،برای پزشک نطنزی که طبابت ساده راضی‌اش نمی‌کرد و خیلی زود ردای مدیریت بر تن کرد، حالا سخنگویی و بیان بی‌حاشیه اعدادی در ساعت مقرر هم به نظر می‌آید از جذابیت افتاده و همین تلاش برای فراتررفتن از اعلام یک‌سری عدد در ساعتی مشخص، آغازگر مصائب آقای سخنگو شده است.

  پزشکی با آرزوهای بزرگ؟

«کیانوش جهان‌پور» متولد ۵۶ در نطنز اصفهان است. او سال ۷۴ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد و در نهایت هم پس از مراحل تحصیل از همین دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. جهان‌پور چند سالی پس از فراغت از تحصیل را با روپوش سفید طبابت پشت سر گذاشت؛ اما پس‌ازآن وارد عرصه‌ای شد که در ابتدا چندان سواد و اطلاعاتی در این زمینه نداشت؛ مدیریت روابط‌عمومی.

جهان‌پور در اولین گام مسئولیت مدیریت روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را برعهده گرفت و در همین دوره همکاری با برخی جریانات سیاسی را هم جدی‌تر پیش گرفت. چند سال بعد او به سازمان غذا و داروی کشور رسید و سخنگویی و مشاور اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو را برعهده گرفت.

  جهان‌پور در بازه زمانی حدود یک دهه، از پزشکی ساده در استان اصفهان به مدیریت روابط‌عمومی وزارت بهداشت رسید که البته در روزهای گذشته سخنانش در این منصب با حاشیه‌های فراوانی هم روبه‌رو شده است.

  «شوخی چین با دنیا»؛ آغاز حاشیه‌های سخنگو

 اولین چراغ جدی حاشیه‌ها در اواسط فروردین روشن شد. در روزی که همه منتظر بودند تا سخنگوی وزارت بهداشت آمار جدید را اعلام کند و با توصیه‌هایی درباره لزوم شستن دست صفحه تلویزیون را ترک کند، سخنگوی وزارت بهداشت جمله‌ای گفت که به نظر می‌آید همچنان خبرساز است. او در آن روز از عملکرد دولت چین در انتشار آمار علمی درباره همه‌گیری ویروس کرونای جدید به‌شدت انتقاد کرد که با واکنش سفیر چین در ایران و حتی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم همراه شده است.

ماجرا در روزهای بعد هم ادامه پیدا کرد و بسیاری از کاربران نزدیک به جریان‌های سیاسی محافظه‌کار در ایران به‌شدت از اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت انتقاد کردند و خواستار استعفا یا برکناری‌اش شدند.

انتخابات ۸۸ چگونه با کرونا گره خورد؟ 

سخنگوی وزارت بهداشت ایران البته تاکنون توانسته تمام فشارها را پشت سر بگذارد و به مسئولیت خود ادامه دهد؛ اما این به معنای پایان حاشیه‌ها نیست. در روزهای گذشته داستان جدیدی آغاز شده و در این شرایط یکه‌تازی ویروس عالم‌گیر کرونا، بحث حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ هم به سخنان سخنگوی وزارت بهداشت راه پیدا کرده است.

ماجرا به انتقادات تعدادی از اعضای شورای شهر تهران در روزهای گذشته برمی‌گردد که آمار جان‌باختگان کرونا را سؤال‌برانگیز دانستند. محمدجواد حق‌شناس، ناهید خداکرمی و چندین عضو شورای تهران گفته بودند که روزانه در تهران بین ۷۰ تا صد نفر براثر کرونا جان خود را از دست می‌دهند و به‌همین‌دلیل آمار رسمی وزارت بهداشت محل بحث است. مشابه این سخنان را رئیس شورای شهر تهران در آخرین روز فروردین سال جاری هم اعلام کرد که آغازگر حاشیه‌های جدید شد.

«محسن هاشمی» در این روز و در جلسه شورای شهر تهران آمار رسمی وزارت بهداشت درباره شیوع کرونا را غیرواقعی خواند و گفت اعضای شورای شهر نگران‌اند که این آمار تصور عادی‌شدن شرایط را ایجاد کند و زمینه اتخاذ تصمیماتی درباره رفع محدودیت‌ها شود.

این سخنان رئیس شورای شهر با واکنش جهان‌پور همراه شد و او دراین‌باره گفت: «ما مسئول این نیستیم که آمارها را به کسی اثبات کنیم. در دوره انتخابات هم بعضی از آمارها را قبول نداشتند. پیش‌تر درباره یکی از اعضای شورای شهر گفتیم ایشان متخصص تولد است، بهتر است درباره تخصص خود صحبت کند تا مرگ‌ومیر. ایشان در پاسخ ما گفتند: «ما آمار پاس کرده‌ایم».

البته منظور من شمارش نیست. همه ما سوم ابتدایی شمارش را خوانده‌ایم. چهارم و پنجم ابتدایی نیز تمرین کردیم. نیاز نیست که دانشگاه رفته باشیم؛ ولی عرض کردم که دوستان در حوزه‌ای اظهارنظر کنند که تخصص آن را دارند. درباره علت فوت، هیچ‌کدام از این عزیزان تخصص ندارند. برای کنجکاوی خودم درباره تخصص این افراد جست‌وجو کردم و دیدم سابقه شمارش و آمار دارند و درباره انتخابات اظهارنظر داشتند!». 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید