پیامـدهای متقـابـل چاقـی و کرونا بـر یکـدیگـر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ با توجه به آمار بسیار زیاد چاقی در سراسر جهان، انتظار داریم درصد بالایی از جمعیت مبتلا به بیماری کووید_۱۹ نیز شاخص توده بدنی بالای ۲۵ داشته باشند. نظام درمانی کشورها در مدیریت بیمار چاق مبتلا به کووید_ ۱۹ که نیاز به مراقبتهای ویژه پیدا میکند، چالشهایی را مطرح میکنند.
از جمله این چالشها میتوان به مواردی شامل دشوار بودن لوله گذاری بیماران مبتلا به چاقی، تهیه تصویربرداری تشخیصی ممکن است چالش برانگیز باشد؛ زیرا محدودیت وزن در دستگاههای تصویربرداری وجود دارد؛ جابجایی این بیماران توسط پرسنل دشوارتر است و مانند بیماران باردار در بخش مراقبتهای ویژه به دلیل خوابیدن به پشت، وضعیت مناسبی نداشته و احتمالا ریه عملکرد خوبی نخواهد داشت. به طور کلی در حال حاضر، سیستمهای بهداشتی و درمانی برای مدیریت بیماران چاق تنظیم نشدهاند و بحران فعلی محدودیت در این خصوص را بیش از پیش نمایان ساخته است. بر اساس تحلیل اطلاعات مبتلایان به کووید_۱۹ در تعدادی از کشورها، افراد چاق در مورد ابتلا به بیماری و شدت آن نسبت به افراد سالمتر در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
از سوی دیگر، همهگیری فعلی ممکن است خود به افزایش چاقی کمک کند، زیرا برنامههای کاهش وزن و مداخلات مربوط به آن مانند جراحیهای چاقی به شدت محدود شدهاند. برنامههای محدودیت رفتوآمد به عنوان مثال ترک نکردن منزل برای چند هفته حتی برای افرادی که بیمار نیستند، تأثیر زیادی بر عدم تحرک حتی برای مدت زمان کوتاه خواهد داشت و احتمال ابتلا به بیماریهای متابولیک را افزایش میدهد. همچنین، بحران فعلی باعث میشود تا بسیاری از افراد به غذاهای فرآوریشده با ماندگاری بیشتر به جای غذاهای تولید شده تازه و مواد غذایی کنسرو شده با مقادیر بالاتر سدیم روی بیاورند که منجر به افزایش وزن خواهد شد. علاوه بر آن، حضور در منزل و استرس ناشی از همهگیری تمایل گروهی از مردم را به ریزه خواری و پرخوری عصبی افزایش میدهد.
در نقشه زیر که وضعیت شیوع چاقی را در دنیا نشان میدهد، چاقی به عنوان داشتن شاخص توده بدنی (وزن به کیلوگرم بر مجذور قد به مترمربع) برابر یا بیشتر از ۳۰ تعریف شده است.