درخواست ویژه وزارت بهداشت ازبهبودیافتگان کرونا

کدخبر: ۳۳۶۵۷۱
اقتصادنیوز: مدیرعامل سازمان انتقال خون از بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا خواست برای اهدای پلاسمای خود و در اختیار قرار دادن آن به بیماران مبتلا به این ویروس اقدام کنند.

به گزازش اقتصادنیوز به نقل از تسنیمکریستف هاملمن در دیدار با مدیرعامل، معاونین و جمعی از مدیران ارشد سازمان انتقال خون ایران در جریان فعالیتهای این سازمان در مقابله با ویروس کرونا و چگونگی فعالیت مراکز دریافت پلاسما از بهبود یافتگان این بیماری قرار گرفت.

در این نشست، دکتر پیمان عشقی، مدیرعامل سازمان انتقال خون، گزارشی از روند شیوع ویروس کرونا در ایران و اقدامات انجام شده توسط سازمان انتقال خون در مواجهه با این ویروس و چگونگی تامین خون سالم و کافی مورد نیاز بیماران را ارائه کرد.

در ادامه این نشست دکتر کریستف هاملمن نیز، گزارشی از وضعیت شیوع بیماری های عفونی همچون آنفلوآنزای اسپانیایی و آنفلوآنزای پرندگان در جهان ارائه داد.

دکتر هاملمن همچنین برای ساخت کیت تشخیصی کرونا قول مساعد داد و در پایان پس از بازدید از مرکز اهدای پلاسمای بهبود یافتگان کوید-۱۹ یک واحد پلاسما اهدا کرد.

ایران پیشتاز در مطالعات پلاسما تراپی بیماران مبتلا به کووید ۱۹

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه ایران پیشتاز در مطالعات پلاسما تراپی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است، اظهار کرد: دو هفته بعد از زمانی که ایران مطالعات پلاسمای بهبود یافتگان از ویروس کرونا را شروع کرد، کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز شروع به انجام این مطالعات کردند اما تاکنون نتیجه هیچ یک از این مطالعات به چاپ نرسیده است.

دکتر عشقی ادامه داد: مطالعات پلاسما درمانی در دهه قبل نیز بر روی بیماری‌های عفونی تنفسی انجام شده بود که نتیجه امیدوار کننده ای را در پی داشت.

مدیرعامل سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: در خصوص بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیز سازمان انتقال خون به عنوان یک نهاد پژوهش محور و از منظر طب انتقال خون ایران، این مطالعات را در دست بررسی دارد.

وی دامه داد: سازمان انتقال خون ایران متولی تامین خون و فرآورده های مورد نیاز کشور است بنابراین اخبار مربوط به پژوهش‌های پلاسما درمانی در بیماری های عفونی را رصد می‌کند.

وی تاکید کرد: باید بتوانیم ذخایر پلاسما و فرآورده های درمانی مناسبی برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ که معلوم نیست پاندمی آن چه زمانی به اتمام می رسد، داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با یادآوری اینکه بیماران بهبود یافته باید توجه داشته باشند که میزان پادتن موجود در پلاسمای آنها به مرور زمان رو به کاهش خواهد رفت، ادامه داد: بهبودیافتگان کووید ۱۹ یک ماه بعد از بهبودی میتوانند برای اهدای پلاسمای خود اقدام کنند زیرا هر چه زمان بگذرد سطح پادتن در پلاسمای آنها کاهش مییابد.

وی افزود: این زمان علاوه بر این که بهترین زمان برای اهدای پلاسما توسط بهبود یافتگان ویروس کرونا قلمداد میشود زمانی است که به دلیل ازدیاد بیماران مبتلا به ویروس کرونا بیشترین نیاز به اهدای پلاسما احساس می‌شود.

درخواست از بهبود یافتگان کرونا برای اهدای پلاسمای خونشان

دکتر عشقی از بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا خواست برای اهدای پلاسمای خود و در اختیار قرار دادن آن به بیماران مبتلا به این ویروس اقدام کنند.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران خاطرنشان کرد: مطالعات بر روی پلاسمای بهبود یافتگان کووید۱۹ در ایران در حال حاضر بر روی بیش از ۲۰۰ نفر انجام شده است.

گفتنی است، ماموریت سازمان انتقال خون ایران تامین خون و فرآورده های مورد نیاز بیماران و توزیع آن در مراکز درمانی و بیمارستانی است و هچنین به دلیل فعالیت تخصصی این سازمان در زمینه اهدای پلاسما، دو مرکز انتقال خون در تهران آماده دریافت پلاسمای بهبود یافتگان ویروس کرونا فعالیت می کند که عبارتند از: مرکز انتقال خون واقع در خیابان وصال و مرکز واقع در بزرگراه همت، ابتدای خیابان شیخ فضل الله نوری.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید