چرا تعداد زیادی از ساکنان سیستان و بلوچستان اوراق هویتی ندارند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خانه ملت ،علیم یارمحمدی در تایید مطالب مطرح شده در کلیپی که در فضای مجازی پیرامون وجود تعداد زیادی از افراد ساکن استان سیستان و بلوچستان که فاقد شناسنامه و کارت ملی بوده و یارانه دریافت نمیکنند، منتشر شده است، گفت: در این فیلم وضعیت مردم مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان به خوبی ترسیم شده است، کما اینکه رفع مشکل افراد فاقد اوراق هویتی یکی از دغدغههای بنده بود که از زمان ورود به مجلس شورای اسلامی پیگیری کردهام.
اذعان سازمان ثبت احوال کشور بر کمبود نیروهایش در استان سیستان و بلوچستان
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه این مشکل بیشتر در روستاهای استان سیستان و بلوچستان به ویژه اطراف نیکشهر و حاشیه زاهدان وجود دارد و دولت نسبت به مردم این مناطق کمتوجهی میکند.
وی تصریح کرد: برغم مکاتباتی که با وزارت کشور و سازمان ثبت احوال کشور داشتم و حتی در پی دعوتی که از آنها به عمل آوردم، از این مناطق بازدید کرده و دستوراتی هم دادند، اما همچنان این مشکل وجود دارد.
28هزار اوراق هویتی برای 10 هزار خانواده ثبتنام کننده صادر شده است
یارمحمدی با بیان اینکه تاکنون 10 هزار خانواده برای دریافت اوراق هویتی ثبت نام کرده که از بین آنها تعداد 28هزار نفر این اوراق را دریافت کردهاند، خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان ثبت احوال کشور هم اذعان کردند که باید تعداد نیروهای خود در استان سیستان و بلوچستان را تقویت میکردند، ضمن اینکه قرار شد تیمهایی را از سایر استانها به این استان مامور کنند تا به سرعت بتوانند افراد فاقد شناسنامه و کارت ملی را شناسایی کرده و برای آنها اوراق هویت صادر کنند.
وی با اشاره به موانع موجود در مسیر تسریع صدور اوراق هویتی برای افراد فاقد شناسنامه در استان سیستان و بلوچستان، افزود: انجام آزمایش DNA یکی از مشکلات موجود برای صدور اوراق هوایتی برای این افراد بوده، چراکه هزینه بر است، از سوی دیگر تفکیک افراد ایرانی از مهاجران افغانی مشکلآفرین شده است، هر چند تعداد زیادی از این مهاجران نیز بیش از 50 سال در ایران زندگی کرده، اما همچنان فاقد اوراق هویتی هستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: البته روستاییانی که برای آنها در شهرها اوراق هویتی صادر شده است به دلیل عدم توانایی مالی جهت تردد هنوز نتوانستهاند این اوراق را دریافت کنند که میطلبد سازمان ثبت احوال برای ارسال آنها به روستاها چارهاندیشی کند، از سوی دیگر شورای تامین شهرستانها هم باید برای رفع این مشکلات وقت بیشتری بگذارند.
75 درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان زیر خط فقر هستند
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: دولت باید برای نجات مردم سیستان و بلوچستان که 75 درصدشان زیر خط فقر هستند، تدبیری بیندیشد، همچنین سازمانهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) رفع مشکلات مردم مناطق محروم این استان را در اولویت برنامههایشان قرار دهند.