معضل جمع‌آوری «پسماند» در ایام «کرونا» ؛ چرا از«تجربیات جهانی» استفاده نشده است

کدخبر: ۳۳۷۷۷۶
اقتصادنیوز : رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران درباره شرایط از سرگیری تفکیک زباله‌های خشک توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از پانا ،سید آرش حسینی میلانی در پاسخ به اینکه چرا از تجربیات جهانی در خصوص جمع‌آوری پسماند شهر تهران در ایام کرونا استفاده نشده است، گفت:تقریبا 10 درصد از حجم جمع‌آوری زباله خشک خانگی در شهر تهران به صورت غیرمجاز انجام می‌شود که رقم بالایی است و سه درصد به صورت پاک جمع‌آوری می‌شود و حدود ۴ درصد تفکیک نیز در آراد کوه انجام می‌شود.

تفکیک زباله در آرادکوه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای کارگران عملیاتی شود. در این چارچوب، ستاد کرونا مجوز را صادر کرده و قرار است در شهر هم سازوکار جمع‌آوری پسماند خشک اصلاحاتی انجام شود که حضور زباله‌گردان مدیریت شده باشد

وی ادامه داد: مدیریت شهری با توجه به شرایط ویژه شهر تهران و جمعیت قابل توجه زباله‌گردان و به لحاظ شرایط بهداشتی و شیوع بیماری، مجبور به اتخاذ تصمیماتی ویژه ای در امر جمع‌آوری زباله شد.

این عضو شورای شهر تهران با ضروری دانستن وجود زیرساخت‌ها اظهار داشت: در اجرای سریع روند تفکیک در هنگام بحران باید زیرساخت لازم وجود داشته باشد. به عنوان مثال در شهر اصفهان در مقطعی این کار را انجام دادند چون در آنجا سیستم تفکیک درب منزل وجود دارد و پسماندهای بیماران کرونایی را توانستند با پلاستیک قرمز جدا کنند اما در شهر تهران این آمادگی وجود نداشت.

حسینی میلانی با بیان اینکه در روزهای ابتدایی که آمار مبتلایان رو به افزایش بود، تفکیک زباله‌های خشک متوقف شد، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه شرایط شیوع بیماری کووید19 در حال تغییر است، راهکارهای دیگری باید از سوی شهرداری پیدا شود. در این زمینه گزینه‌های مختلفی مطرح است. یک گزینه آن است که تفکیک در آرادکوه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی عملیاتی شود. در این چارچوب، ستاد کرونا مجوز را صادر کرده و قرار است در شهر هم سازوکار جمع‌آوری پسماند خشک اصلاحاتی انجام شود که حضور زباله‌گردان مدیریت شده باشد.

مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران اخیرا مطالعه‌ای در خصوص اقدامات شهرهای بزرگ جهان در مقابله با ویروس کرونا انجام داده است، در بخش مدیریت پسماند این پژوهش اشاره شده مقادیر زباله‌های جامد شهری که توسط خانوارها تولید می‌شود به طور قابل توجهی افزایش و ضایعاتی که توسط تولیدکنندگان و بخش خصوصی تولید می‌شود کاهش یافته است. برای جلوگیری از زباله گردی و احتمال آلوده شدن افراد بیشتر لازم است در این دوران تحویل زباله در ساعت مشخص از درب منزل صورت گیرد و تاکید شود که زباله‌های تر و خشک از هم تفکیک شود. در اتریش کارگرانی که مسئولیت تمیز کردن خیابان‌ها را بر عهده دارند در شرایط اپیدمی در کنار کارگران جمع آوری زباله این وظیفه را بر عهده می‌گیرند بنابراین تعداد کارگران افزایش می‌یابد و کارگرانی که دارای نقص ایمنی هستند باید شناسایی و مانند سایر مردم در منزل بمانند. همچنین برای خانوارهای دارای افراد تست ویروس مثبت یا مشکوک به عفونت کیسه‌های زباله ریجکتی را با کیسه زباله دوم رایگان دو برابر کنید.

در آلمان نیز از شهروندان درخواست شده تا از سرریز مخازن زباله‌ها خودداری کنند. جلوگیری از تولید زباله و جداسازی مناسب در آلمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و استثنا فقط برای خانوارهایی است که افراد آلوده و مشکوک در آنها در قرنطینه زندگی می‌کنند. در هند نیز نیروی کار پسماند بسیار کمتر از ظرفیت کار می‌کنند زیرا کشور وارد یک مرحله قرنطینه سراسری شده، در حوزه بوستان‌ها و فضای سبز نیز در این پژوهش اشاره شده که در همه کشورهایی که درگیری با این ویروس در آنجا بیشتر می‌شود پارک‌ها و برنامه‌ها و بازدیدها در پارک‌ها لغو شده است. همچنین ضدعفونی کردن وسایل بازی در پارک‌ها نیز در تمام نقاط انجام شده است. در بعضی شهرهای دنیا مانند کالیفرنیا و لندن استفاده از فضای باز با رعایت نکات بهداشتی و حفظ فاصله به صورت محدود در این شرایط مجاز است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید