تاثیر وحشتناک ویروس کرونا بر قلب +عکس

کدخبر: ۳۴۰۰۸۱
اقتصاد نیوز:پژوهش ها درباره نحوه حمله کروناویروس جدید به بدن انسان همچنان ادامه دارد. پژوهشگران طی هر مطالعه و آزمایش به اطلاعات جدیدی دست می یابند و همه امیدوارند این کابوس ترسناک که کل جهان را فرا گرفته است هرچه سریع‌تر به پایان برسد.
تاثیر وحشتناک ویروس کرونا بر قلب +عکس

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از عصر ایران ، بسیاری از افراد مبتلا به کووید-19 جان خود را به واسطه عوارض قلبی از دست می دهند، در شرایطی که این یک بیماری تنفسی است و از طریق ریه ها به بدن حمله می کند و این مساله ای است که ذهن دانشمندان را درگیر کرده است.

پژوهشی جدید چند عامل احتمالی را در این زمینه معرفی کرده است.یکی از آنها التهاب گسترده ای است که عفونت موجب آن می شود.عامل دیگر، احتمال آلوده شدن مستقیم قلب توسط ویروس است.

بسیاری از موارد مرگ و میر کووید-19 از استرس کلی وارده بر دستگاه قلبی عروقی افرادی که از قبل به بیماری های قلبی مبتلا بوده اند، سرچشمه می گیرد.

التهاب خارج از کنترل

ما می دانیم که خود کروناویروس جدید اغلب دلیل مرگ نیست. در عوض، یک طوفان سیتوکین بدن را از پای می اندازد.

زمانی که این اتفاق رخ می دهد، واکنش سیستم ایمنی به ویروس - تولید سیتوکین های التهابی - برای عفونت موجود بیش از اندازه بزرگ است.

یک واکنش التهابی بیش از حد می تواند استرس زیادی را بر قلب وارد کند. این موجب می شود قلب برای پمپاژ خون به سراسر بدن سخت‌تر کار کند و سلول های سالم نیز در نهایت به همراه سلول های آلوده مورد حمله قرار بگیرند.

وقتی کرونا به قلب می‌زند!

در مورد قلب، زمانی که یک طوفان سیتوکین وجود دارد، میزان بیش از حد سیتوکین ها می تواند به میوکاردیت (التهاب عضله قلب) شدید همراه با نکروز یا مرگ سلول های ماهیچه قلب منجر شود. این می تواند به مشکلاتی در عملکرد قلب و نارسایی قلبی منجر شود.

ACE2 عفونت ریه ها و قلب را تسهیل می کند

ویروس کووید-19 به آنزیم 2 مبدل آنژیوتانسین (ACE2) متصل می شود که در سلول های ریه وجود دارند. این به ویروس امکان حمله و ایجاد بیماری تنفسی را می دهد.

اما ACE2 در سلول های قلب و سلول های پوشش دهنده رگ های خونی نیز وجود دارد. همچنین، ACE2 بخشی از سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون است که عملکرد قلبی‌عروقی، عملکرد کلیوی و فشار خون را تنظیم می کند.

به نظر می رسد کروناویروس از طریق این گیرنده های ACE2 وارد سلول های قلب می شود و آنها را آلوده می کند.

زمانی که ویروس وارد قلب می شود، آسیب مستقیم ویروس به سلول و واکنش بیش از حد سلول های ایمنی بدن به اختلال در عملکرد سلولی و مرگ سلولی منجر می شود.

افراد مبتلا به بیماری های قلبی در معرض بیشترین خطر قرار دارند

اگر به بیماری قلبی مبتلا هستید، تماس با عفونت کووید-19 می تواند خطر یک حمله قلبی را افزایش دهد.

یک فرد مبتلا به بیماری عروق کرونر احتمال بیشتری دارد عوارض قلبی ناشی از ابتلا به کروناویروس جدید را تجربه کند زیرا جریان خون وی به قلب با مشکل مواجه بوده و رگ های خونی نیز عملکرد درست خود را ارائه نمی کنند.

استرس ناشی از یک طوفان سیتوکین، یا حمله کووید-19 به عضله قلب، زمانی که این اندام تلاش می کند خون را برای تامین نیازهای موجود به سراسر بدن پمپاژ کند، فشار زیادی را بر آن وارد می کند. سلول های قلب ممکن است حتی آسیب بیشتری را تجربه کنند و در نهایت، یک حمله قلبی می تواند رخ دهد.

پیش از ظهور کروناویروس جدید، اگر با علائمی مانند سینه درد و تنگی نفس راهی بخش اورژانس بیمارستان می شدید، بلافاصله برای یک حمله قلب تحت معاینه و مداوا قرار می گرفتید.

در حال حاضر، التهاب عضله قلب (میوکاردیت) که توسط یک طوفان سیتوکین شکل گرفته می تواند احساس مشابه با یک حمله قلبی را ایجاد کند و پزشکان ممکن است با دشواری در تشخیص مواجه شوند.  

با این وجود، اگر هر یک از نشانه های هشدار دهنده یک حمله قلبی را تجربه می کنید، برای تماس با مرکز اورژانس (115) تردید نکنید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • گزارش «اقتصادنیوز» از معاملات بازار سهام

      اقتصادنیوز: بازار سرمایه در هفته جاری روند صعودی داشته است؛ باید گفت امروز هم شاخص کل بورس ۳۵ هزار واحد رشد را تجربه…

    کارگزاری مفید