آخرین اظهار نظر رسمی سازمان بهداشت جهانی درباره شیردهی مادر به نوزاد در دوره کرونا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، «تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت جمعه شب در کنفرانسی خبری گفت که به نظر نمیرسد که مادران شیرده عامل انتقال ویروس کرونای جدید به نوزادان باشند و شواهد کنونی که حاصل تحقیقات دقیق این سازمان درباره احتمال انتقال کووید۱۹ از مادر شیرده به نوزاد شیرخوار است، نشان میدهد که منافع شیر مادر بسیار بیشتر از هرگونه خطر احتمالی انتقال بیماری است.
آدهانوم توضیح داد : ما میدانیم که کودکان درباره کووید۱۹ به مراتب در خطر کمتری هستند، در عین حال در خطر ابتلا به بیماریهای بسیاری هستند که تغذیه از شیر مادر از آنها جلوگیری میکند و توصیه سازمان جهانی بهداشت براساس شواهد موجود این است که منافع شیر مادر بسیار بیشتر از خطر ابتلای نوزاد به کرونا است.
«آنشو بانرجی» مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت نیز در این کنفرانس خبری گفت : محققان تنها تکههایی از ویروس کرونا را در شیر مادر مبتلا به این ویروس یافتهاند و ویروس زنده در شیر ماد یافت نشده است.
وی افزود: ما تاکنون ویروس زنده در شیر مادر مشاهده نکردهایم. لذا خطر انتقال از مادر به نوزاد تاکنون اثبات نشده است.
پیشتر نیز ماندانا کبریایی متخص اطفال در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا گفت که تغذیه انحصاری با شیر مادر برای شیرخواران زیر ۶ ماه در رشد و تکامل و بهبود سیستم ایمنی شیرخوار موثر است و از شیرخوار در برابر بسیاری از بیماریها محافظت میکند، بنابراین قطع آن در ایام شیوع کرونا توصیه نمیشود.
این متخصص اطفال افزود: کرونا بیماری است که باعث ایجاد عفونت در بینی، سینوسها یا دستگاه تنفس فوقانی میشود و این روزها برخی مادران شیرده از لحاظ روانی تحت فشار هستند و با دیدن کوچکترین علائمی گمان میکنند که به این بیماری مبتلا شدهاند و آنها بدون نگرانی با رعایت موارد یاد شده میتوانند به کودک خود شیر دهند.
به گفته کبریایی، انواعی از مواد ایمنی بخش (انتی بادی) علیه کووید۱۹ در نمونه های شیر مادران یافت شده که خبر خوبی است و این یعنی مادران مواد ایمنی بخش علیه ویروس کرونا میسازند و از طریق شیر به شیرخواران خود منتقل میکنند و ایمنی او را در برابر ویروس بالا میبرند، بدون اینکه ویروس از راه شیر به شیرخوار انتقال یابد.